Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Twitteraar van het jaar verkiezing 2010

Twitteraar van het jaar verkiezing 2010

Ratings: (0)|Views: 187|Likes:
Published by Marco Simons
Publicatie in Thinq Magazine over de Twitteraar van het jaar verkiezing.
Publicatie in Thinq Magazine over de Twitteraar van het jaar verkiezing.

More info:

Published by: Marco Simons on Jul 06, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/06/2011

pdf

text

original

 
n 2009 ontstond het idee om een Twitter verkiezing teorganiseren bij Art Director @HansDoderer tijdens een‘biertje-bitterbal’ met ICT specialist @JooBloo. Er werdeen website gebouwd en de heren sloegen aan hettwitteren. “Er zijn in Nederland ongeveer evenveel miljonairsals zeer actieve twitteraars”, zegt Social Media Manager @Marco_Simons, medeorganisator van Twitteraar van het Jaar.“Twitter maakt nog steeds een stormachtige groei door en is alsmedium niet meer weg te denken voor bedrijven, organisaties,proessionals en particulieren”. Al snel werd Twitteraar vanhet Jaar dé hype op Twitter, met uiteindelijk een spectaculaireprijsuitreiking in theater Carré en overall winnaar @Borsato.“Twitteraar van het Jaar werd door de loop van gebeurtenissenineens heel groot”, zegt @Marco_Simons. De 2010 editiewas eigenlijk al een vanzelsprekendheid. Bijna: ondanks hetsuccesvolle eerste jaar begon de 2010 editie vrij moeizaam. Hetbedrij Twitter verbood het gebruik van de naam Twitteraar enhet vogeltje. “Wij hebben met advocaten in de clinch gelegenmet het Legal Department van Twitter Inc. en gelukkig zijn wedaar goed uitgekomen: Not an ofcial Twitter event | Approvedby Twitter .”
De 2010 Verkiezing
Eenmaal de weg vrij, ging alles snel. Het concept is eenvoudig.“We hebben twee spelregels. De eerste is dat gaat om delol. En de tweede is dat iedereen kan meedoen. De geheleverkiezing bestaat eigenlijk uit drie ases. De atrap begint metde eerste ase: de nominatiease. Deze begint op de dagen naSinterklaas. Twitteraars kunnen andere tweeps nomineren vooreen van te voren vastgestelde categorie. Dit doen zij door hetsturen van een Tweet. Er waren vorig jaar vijtien categorieën.Als je de categorieën niet abakent krijg je een enorme wildgroeiaan titels en dan is het geheel niet meer te overzien. Dezenominatietweets hebben wij handmatig geteld. Ruim 6000!Daar zijn wij met drie man een dag mee bezig geweest. Ik benbenieuwd hoeveel man wij dit jaar nodig hebben”, lacht @Marco_Simons. Het tellen van de nominatietweets resulteerdein een shortlist van vijtien genomineerden per categorie dieop de website werden gepubliceerd. Vana 23 december koner op de website worden gestemd op deze genomineerden.Eén stem per dag, met een uitzondering van één stem peruur op een Happy Day. Ondanks dit is de webserver zeerregelmatig overbelast geweest door de spectaculaire toeploopvan stemmers. Er werden ruim 72.000 stemmen uitgebracht innegen dagen.
Decemberpret
Omdat Twitteraar van het in december begint, is het eendrukke maand voor de organisatie. Niet alleen hebben ze thuiste maken met de gangbare decemberpret, ook ze zijn dag ennacht bezig met de verkiezing. Want alles moet in de gatenworden gehouden. Het ga de organisatie soms een heelonwerkelijk gevoel. “Dan sta je om acht uur ’s morgens open dan heb je die dag al duizend hits op de site. Wij warendan ook de talk o the town in het datacenter. Het hele jaardoor gebeurde er vrijwel niets op onze site en in decemberkwam bij wijze van spreken stoom uit de routers. Onze site was
47
 XX 
& XXX 
46
Twitteraar van het Jaar:
van ludiek idee totgrootste Twitter-event
Miljoenen mensen maken dagelijks de banaliteiten van hun bestaan, interesses en nieuwsberichtenwereldkundig op Twitter. In slechts 140 leestekens wordt lief en leed gedeeld, gevolgd en retweet. Voor nieuwszenders is Twitter een veelgebruikte bron, en vaak sneller dan alle andere media.Om paparazzi vóór te zijn twitteren veel beroemdheden in de privésfeer. De wereld is nog nooitzo klein geweest. Of groot. In 2009 ontstond een ludieke verkiezing: Twitteraar van het Jaar. Omonmiddellijk dé blijvende Twitter happening van het jaar te worden. De 2010 editie werd nog veelgroter en 2011 belooft nog véél groter te worden.
I

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->