Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Mă afirm

Mă afirm

Ratings: (0)|Views: 1 |Likes:
Published by BVPaul
exist prin afirmare...
exist prin afirmare...

More info:

Published by: BVPaul on Jul 08, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/10/2013

pdf

text

original

 
Mă afirm, deci exist!
Paul BalabanCompetiţia şi ritmul alert prezent în societatea de consum asecolului XXI au făcut ca fiecare să-şi dorească a se face remarcat. Cu câtmai repede cu atât mai bine! Oricărui lucru sau activităţi i se măsoarăeficienţa şi gradul în care se răspunde unei nevoi. Iar a fi eficient are casinonim afirmarea. Să te ştie lumea, dom-le, să ştie ce poţi! Aşa că dă-i‘nainte cu sute de reclame şi afişe, fă spoturi publicitare şi spune tuturorcă eşti bun.Nu mai avem timp de a analiza prea mult lucrurile. Dacă toate mergbine suntem încântaţi chiar dacă apoi ne dăm seama că am fost fraieriţi.Ne revenim uşor după un eşec şi ne îndreptăm spre un altul cu graţie.Analiza e pentru cei care au timp de pierdut iar dacă o facem şi noi, avemgrijă ca aceasta, fie ea cât de superficial făcută, să fie întărită deconfirmările celor cunoscuţi. Avem nevoie de recomandări.Umblăm după aprecieri. Ne place când suntem lăudaţi la locul demuncă. Flagelul celebrităţii ne-a atins şi pe noi, la orice nivel ne-am afla,de la cel cu 3 doctorate şi până la agricultorul ce-şi vinde marfa la piaţă.Să fiu cunoscut! Să fiu cel mai bun! Nu e nimic rău în asta, se poatespune. Acesta este capitalismul. Doar că în spatele acestei atitudini seascunde o forţă căreia nu-i trebuie decât o scânteie pentru a izbucni într-un război deschis faţă de semenul tău. De unde am învăţat asta? De undeştim că aşa e bine? Scrie cumva în Biblie? Mai avem viaţa Mântuitorului caun exemplu?Parcă rupt de realitate şi cu totul în afara oricărei gestionări corectea imaginii proprii vine sfatul inspirat al sfântului apostol Pavel:
Nu faceţinimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci, în smerenie, fiecare  privească pe altul mai presus de el însuşi.
(Epistola lui Pavel către Filipeni2:3). Despre asta să fie vorba în creştinismul autentic? Despre a tăcea şi asuferi denigrări, despre a nu lua atitudine când ţi se încalcă drepturile? Săfie celălalt mai importantdecât propria-mi persoană? Aşa se pare! Iarexemplul lui Iisus Hristos este unul grăitor. Poate îmi veţi spune:daaa...dar Iisus a fost Iisus! Eu nu pot fi ca El. Şi este drept! Nimeni nu îţicere să salvezi lumea, să îţi dai viaţa pentru umanitate. Însă apostolulIoan ne spune în epistola sa:
Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiascăşi el cum a trăit Isus.
(Întâia epistolă a lui Ioan 2:6).Am decis să nu îmi doresc a ieşi în evidenţă, a mă face remarcat.Asta nu înseamnă că-mi place mediocritatea, ci că nu reacţionez cu încântare atunci când sunt apreciat. Cei care azi te ridică în slăvi, mâine s-

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->