Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Revista Alb Islam 10

Revista Alb Islam 10

Ratings:
(0)
|Views: 25|Likes:
Published by Muhamed Dolaku

More info:

Published by: Muhamed Dolaku on Jul 13, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/29/2012

pdf

text

original

 
 
 1
Pse Franca i frikësohet aq shumë fesë?.................................................................................3
 
Pas ligjit për mbulesën qëndron frika.....................................................................................4
 
Vallë do humbë Iraku midis pëshpëritjes së dijetarëve dhe heshtjes së kryetarëve?...........9
 
Turpi amerikan në burgun Ebu Garib....................................................................................12
 
Islami tërheqës për një numër të madh të britanezve të dalluar.........................................13
 
Lufta me mërzinë...................................................................................................................15
 
Kush është Krijuesi?..............................................................................................................16
 
 Allahu është…......................................................................................................................19
 
Ku është ajo fuqia e duhur?..................................................................................................22
 
Mi garantoni gjashtë gjëra ju garantoj xhennetin.................................................................24
 
Dashuria dhe pasimi..............................................................................................................26
 
Pozita e dijetarëve.................................................................................................................28
 
Vlera e tevhidit dhe rëndësia e sigurisë................................................................................31
 
 Akideja Kajravanije.................................................................................................................37
 
Citate për tekfirin...................................................................................................................39
 
Dallimi midis përçarjes dhe divergjencës..............................................................................40
 
Sëmundja e quajtur frikë.......................................................................................................42
 
Dashuria bashkëshortore......................................................................................................46
 
Thirrja për tek Allahu brenda shtëpive tona..........................................................................49
 
Udhëzime për edukimin e fëmive..........................................................................................50
 
Pamje nga jeta nën pushtim..................................................................................................51
 
Ibën Ebu Zejd el-Kajravani....................................................................................................53
 
Imam Tahavi..........................................................................................................................54
 
Imam es-Sujuti.......................................................................................................................56
 
Imam Shevkani.......................................................................................................................58
 
Tema: Namazi i xhumasë.......................................................................................................60
 
Më i miri prej jush është ai që e mëson Kur'anin dhe ua mëson ate të tjerëve...................61
 
10. Obligimi ndaj fqiut dhe porosia (hyjnore) ndaj tij...........................................................62
 
 
 
2
Fjala jonë
Falënderimi i takon Allahut, Atë e falënderojmë dhe vetëm prej Tij ndihmë dhe faljekërkojmë. Tek Ai kërkojmë strehim prej të këqijave të veteve dhe punëve tona. Kë udhëzon Allahu nuk ka kush e humb dhe kë e humb Ai, nuk ka kush e udhëzon. Dëshmoj se Allahuështë Një i Vetëm, pa ortak, s’ka zot tjetër përveç Tij, si dhe dëshmoj se Muhamedi është robdhe i Dërguar i Tij.Me rastin e publikimit të numrit të shtatë me radhë të AlbIslam.Com, ju lajmërojmë se mirë-presim kritikat, sygjerimet, propozimet dhe këshillat, për konceptin e ri të këtij publikimi që,inshaAllah, do bëhet për numrin e trembëdhjetë, në muajin Rexheb 1425. Allahut imbështetemi dhe prej Tij ndihmë kërkojmë.Ramadan Ramadanikryeredaktor AlbIslam.Comedicion i botuar / viti i parë / nr: 10botues: ALBISLAMkryeredaktor: Ramadan Ramadaniredaksia: Bekir Halimi, Talha Kurtishi, Alajdin Idrizredaktor teknik: Azem Zaimiwww.albislam.comalbislam@albislam.comstr: 386 no: 11 lokal: 441000 Shkupfax: +389 2 3290 408
 
 
3
 Aktuale
Pse Franca i frikësohet aq shumë fesë?
Franca dhe disa shtete të tjera janë zhy-tur në kontraverse kur dy nxënëse janë për- jashtuar nga shkolla për shkak të mbajtjessë shamisë. Franca zgjëroi ndalesën dhepropozoi një ligj që ndalon mbajtjen eveshëmbathjes dhe simboleve që haptazishfaqin identitetin fetar. Përveç shamive tëkokës, ky ligj poashtu përfshin edhe kryqatkrishterë dhe kapat hebrenje. Ky ligj shkak-toi një valë të reagimeve. Shtetet muslimane,Mbretëria e Bashkuar, SHBA-të dhe Gjerma-nia kritikuan ligjin dhe theksuan se hyrja eatij ligji në fuqi do të shkaktonte tensione nëFrancë. Ata poashtu thanë se ligji ishte nëkundërshtim me lirinë fetare dhe të drejtatthemelore të njeriut. Mirëpo, deri tani, këtoreagime nuk kanë ndikuar që Qeveria eFrancës të tërheqë atë vendim.Nuk duhet të interpretojmë atë që ndodhinë Francë vetëm si një ndalesë për simboletfetare; frika e Francës ndaj fesë dhe moralitfetar daton më herët. Ata që janë të vetëdij-shëm rreth zhvillimit të kulturës shoqëroredhe marëdhënieve kishë-shtet në Francë edinë se këto aktivitete dhe kontraverset qërezultojnë nga to, janë mirë të njohura nëshoqërinë Francëze.Përveç kësaj, kjo frikë nuk është e kufizu-ar vetëm ndaj Islamit dhe Judaizmit; kujtesae vrasjes së katolikëve gjatë Revolucionitfrancez nuk është fshirë ende.Forma aktuale e marrëdhënieve kishë-shtet në Francë është formuar nga konflikti,urrejtja, mllefi, dhe masakra. Kjo betejë kafilluar në shekullin XVIII kundër kishës katoli-ke me qëllim të zvogëlimit të ndikimit të ki-shës në shoqëri.Mund të themi se gjatë kësaj periudhe,shoqëria u distancua nga vlerat shiprtëroredhe fetare dhe ra nën ndikimin e filozofisëmaterialiste.Prandaj, për të gjitha arsyet që i shtruamme lart, shoqëria franceze duhet të shqyrto- jë një zgjidhje jo në mungesë të fesë, por nëpraktikimin e moralit fetar. Zgjidhja e konflik-teve, dhuna në rritje dhe jobarazia ekonomi-ke nuk qëndron në ndalimin e fesë; por nëtë kundërt: ajo duhet të kërkohet në një për-pjekje për të shpërndarë moralin fetar. Kurnjë popull i frikësohet Zotit, vepron sipas ve-tëdijes së tij dhe shpreh brengë, mëshirëdhe tolerancë, atëherë nuk mund të ketë dy-shim se shumë lehtë do të çrrënjosë dhunëndhe degradimin në shoqërinë e tij.
HARUN YAHYA
23.4.2004

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->