Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
CURS 2_Ce Este Un Lider_par

CURS 2_Ce Este Un Lider_par

Ratings: (0)|Views: 593|Likes:
Published by Gabriel DiLaurentis

More info:

Categories:Types, Brochures
Published by: Gabriel DiLaurentis on Jul 17, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/10/2013

pdf

text

original

 
Cursul de Liderism
CLT Sîngerei
 
Rotaru Mihaela Page 1
CURSUL 2.Cine este LiDERUL?
10 calitati pe care trebuie sa le aiba un lider
Calitatile unui bun lider nu se definesc intotdeauna prin inteligenta,charisma sau aspect fizic. Oamenii au nevoie de o persoana pe care sao urmeze de buna-voie, iar acest lucru nu tine neaparat deperformantele in domeniu, ci mai ales de modul in care liderulrelationeaza si se comporta cu cei din jur. Iata calitatile pe caretrebuie sa le aiba un lider, astfel incat sa obtina respectul sidevotamentul angajatilor sai, sau echipei sale.1. Viziune
 Un lider cu o anumita viziune are o imagine clara a rezultatului, dar si unplan al modului in care poate atinge succesul. Nu este insa suficient sa ai oviziune, daca nu stii sa iti imparti aspiratiile cu angajatii si mai ales, dacanu stii sa ii motivezi pe acestia astfel incat toti sa aveti acelasi tel. Deasemenea, modul in care iti expui viziunea trebuie sa fie accesibil pentruoricine, pentru ca toate actiunile voastre vor avea ca scop atingerea acesteiviziuni.
2. Integritate
 Un leader trebuie sa castige increderea celor din jur, iar o persoana careprezinta consecventa in valorile morale, modul in care se comporta si incare trateaza personalul si problemele de serviciu trece drept un om integrusi de incredere in fata angajatilor.Nu vei putea fi un lider demn de urmat daca vei incerca sa pari ceea ce nuesti si mai ales, daca cei din jur isi vor da seama de acest lucru. Oamenii aunevoie de o persoana sigura pe sine, care sa isi stapaneasca emotiile, sa
“joace” corect si sa aiba reactii predictibile, astfel incat cei din jur sa stie
ca se pot baza oricand oe acesta.
 
Cursul de Liderism
CLT Sîngerei
 
Rotaru Mihaela Page 2
3. Devotament
 Devotamentul tau fata de compania si oamenii cu care lucrezi implica saconsumi oricat timp sau energie este nevoie pentru a-ti indeplini sarcinilepe care le ai. Un lider inspira devotament angajatilor prin propriul exemplusi face orice ii sta in putinta pentru a obtine rezultatele dorite. Prin aceastametoda de a actiona, liderul le arata angajatilor ca intr-o echipa nu exista joburi de la 9 la 5, ci oportunitati pentru a avea rezultate excelente.
4. Aprecierea meritelor
Un lider va sti intotdeauna sa imparta laurii succesului cu angajatii simembrii echipei sale, insa in acelasi timp, isi va asuma responsabilitateaproprie pentru esecuri. Acest lucru ii va face pe angajati sa se apropie maimult unii de ceilalti, sa se simta apreciati si in consecinta, sa lucreze maibine in echipa din care fac parte.
5. Modestie
 Un lider modest va recunoaste ca nu este mai bun sau mai rau decat ceilaltimembri ai unei echipe. Un lider modest nu va incepe sa se laude pe sine, civa incerca sa ii impulsioneze pe ceilalti. De asemenea, oamenii apreciazaun om care nu face abuz de functia in care se afla si de asemenea, care nupreia o atitudine superioara fata de ceilalti, tocmai pentru ca se afla in aceapozitie.
6. Deschidere pentru lucruri noi
 Nimanui nu ii plac persoanele incuiate, mai ales cand vine vorba de omulcare se afla in fruntea mai multor persoane. Un lider trebuie sa aibaabilitatea si deschiderea de a asculta idei noi, chiar daca in mod normalaceea nu ar fi tocmai optiunea pe care ar alege-o. Un lider apreciat estecapabil sa accepte o idee mai buna decat a sa, chiar daca aceea il scoate dinzona sa de comfort. De aceea, o astfel de atitudine ii aduce lideruluirespectul si increderea angajatilor si ii mentine pe acestia alerti, activi,stiind ca vor gasi apreciere pentru munca bine facuta.
 
Cursul de Liderism
CLT Sîngerei
 
Rotaru Mihaela Page 3
7. Creativitate
 Creativitatea este abilitatea de a gandi diferit, de a putea iesi dinconventional pentru a veni cu solutii ingenioase. Creativitatea ii daliderului capacitatea de a vedea lucrurile altfel decat ceilalti si de a indicadirectii noi. Cea mai importanta intrebare pe care ar putea sa si-o puna
liderul este “Ce ar fi daca....?” si nu
 
afirmatii de genul “Stiu ca este ointrebare tampita...”.
 
8. Corectitudine
 Poate unul dintre cele mai importante calitati ale unui lider, corectitudineainseamna rezolvarea situatiilor intr-un mod just, ascultand toateargumentele inainte de a emite o concluzie. Multi angajati se simtnedreptatiti si de aceea incep sa isi piarda increderea in lider si sa iimolipseasca si pe ceilalti membri ai echipei cu atitudinea lor. Un lidercorect evita sa traga concluzii bazate pe supozitii sau jumatati de adevar.Atunci cand oamenii sunt tratati corect, il rasplatesc pe lider cu loialitate siatitudine constructiva.
9. Precizie
 Precizia reprezinta capacitatea lederului de a-si expune punctul de vedereastfel incat sa nu existe loc de neintelegeri. Acest lucru il va ajuta sa obtinarezultatele dorite, fara confuzii. Oamenii au nevoie sa stie exact ce au defacut, ce se asteapta de la acestia, astfel incat sa isi efectueze sarcinile catmai bine. De asemenea, liderul trebuie sa isi cunoasca angajatii si sa afle,de asemenea, ce asteptari au acestia de la liderul lor.
10. Simtul umorului
 Simtul umorului se poate dovedi vital pentru eliminarea tensiunii siinlaturarea plictiselii, dar si pentru detensionarea anumitor ostilitati intremembrii unei echipe. De asemenea, umorul iti da posibilitatea de acontrola mediul in care lucrezi, ajutandu-te sa relationezi intr-un mod maipersonal cu angajatii.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->