Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Smoothies

Smoothies

Ratings: (0)|Views: 76 |Likes:
Published by hupsakeek

More info:

Categories:Types, Recipes/Menus
Published by: hupsakeek on Jul 20, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/20/2011

pdf

text

original

 
(fruitshakes) zijn makkelijk te maken, lekker, gezond enverfrissend. Veel heb je er niet voor nodig. Een vriesvak eneen blender (met een keukenmachine of staafmixer kan hetook). Ideaal als zomers ontbijt, luie lunch, gezondtussendoortje, energierijke sportdrank of eigentijds toetje.Smoothies bevatten doorgaans weinig vet, zijn rijk aankoolhydraten en eiwitten en leveren in één klap dedagelijks benodigde dosis vitaminen, mineralen en vezels.Koop seizoensfruit en verwerk het alleen in een smoothieals het rijp is. Was het fruit grondig, dep het droog of schilde vruchten. Snijd het fruit in kleine stukken en verpakdeze in diepvrieszakjes. Laat zelf ingevroren fruit nietlanger dan een maand in de vriezer liggen. Het fruit watmen gebruikt moet minstens een uur in de vriezer hebbengelegen. Als je een smoothie maakt van niet ingevrorenfruit, mix dan een paar ijsblokjes mee om toch een shakemet de juiste consistentie en temperatuur te krijgen. Jekunt de ijsblokjes in de keukenmachine fijn hakken(crushed ice), maar met de hand kan het ook, kwestie vaneven flink meppen. Verpak ijsklontjes in een stevige plas-tic zak of schone theedoek en timmer ze tot gruis met eenzware pan, deegroller of hamer.
Alle recepten zijn voor 2 (flinke) smoothies.
 Doe je ogen dicht, neem eenslokje en je bent onderwegnaar de aarbeienmilkshakehemel - totdat je de smaak vanframbozen ontwaart en je jerealiseert dat een aardbeienmilkshake nooit zo lekker engezond kan zijn als dezesmoothie.1 kop magere aardbeien yogurteen half glas cranberrie sap1 flinke kop in vieren gesneden aardbeien, bevroren1 kop frambozen, bevrorenDoe de yogurt en het cranberriesap in de blender, voeg hetfruit toe en blend tot het glad is.
R O D E H E M E L
1 glas appelsap1 kop kiwi in schijfjesgesneden, bevroren1 kop in vieren gesnedenaardbeien, bevroren1 banaan. (bananen heel invriezen en voor gebruik in plakjes snijden).
Doe het appelsap in deblender. Voeg het fruittoe en blend tot het gladis.
STERRENSLAG 
 Dit is de opa van alle smoothies.Simpel en vol vitamines, wat wil jenog meer…. 
C L A S S I C 
 
N e c t a r i n e N e l l i
 Een glas van dit briljante oranjebrouwsel en je dag begint metzonnestralen!1 glas jus d'orange (vers geperst of uit een pak)2 koppen nectarines in schijfjesgesneden, bevroren1 kop mango in schijfjes gesneden,bevrorenJus d'orange in blender gieten, hetfruit toe en blend tot het glad is.
 
1 glas jus d'orange (vers geperst of uit pak)1 kop in vieren gesneden aardbeien, bevroren1 banaan (bananen heel invriezen en voor gebruik inplakjes snijden).Jus d'orange in blender gieten, voeg de aarbeienstukjes ende bananenplakjes toe en blend tot het glad is (smooth).

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->