Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
11Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Exercitii Pt Colana Cervicala

Exercitii Pt Colana Cervicala

Ratings: (0)|Views: 438|Likes:
Published by iuliascribd

More info:

Published by: iuliascribd on Aug 06, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/05/2013

pdf

text

original

 
Exercitii pentru coloana cervicala
Stretching pentru gat:1.
Capul este lasat sa cada in jos dupa care se aseaza mainile in spatele capului si se apasausor, progresiv, in jos. Se mentine cateva secunde. Spatele se mentine drept.
2.
Capul e lasat sa cada incet inapoi, se mentine pozitia cateva secunde.
3.
Se apleaca capul inspre un umar iar apoi, cu mana de aceeasi parte, se trage capul maiaproape de umar. Se realizeaza de ambele parti.
4.
Se duce capul in lateral inspre dreapta, iar la capatul miscarii se intinde capul cat se poate, lent, cu si fara ajutorul mainii. Se realizeaza de ambele parti.
Exercitii:
 Din sezand:
1.
Pe inspiratie se apleaza capul in jos, pe expiratie se revine la pozitia de start. Peinspiratie se lasa capul pe spate, pe expiratie se revine. Se executa lent de 10-12 ori cumaximum de amplitudine.
2.
Rotatii ample si lente cu capul în ambele sensuri, câte 2-3 rotări apoi schimbareasensului. Cand capul urca se inspira, cand capul coboara se expira. Schimbarea sensuluise face cand capul e jos, iar revenirea la pozitia verticala, la sfarsitul exercitiului, se facetot cand capul e jos.
3.
Rasucire ampla si lenta a capului dintr-o parte in alta cu inspiratie-expiratie. La capatulmiscarii se intinde cat se permite, fara a forta.
4.
Miscari lente de lateralitate a capului stanga-dreapta cu inspir-expir. Se apropieurechea de fiecare umar pe rand, cat se poate, spatele ramane drept si umerii la fel,miscarea se face numai din gat.
5.
Stand in picioare sau sezand, mainile intinse inainte, se duce o mana prin lateral spreinapoi, capul se intoarce impreuna cu mana si ii urmareste miscarea; cealalta manaramane intinsa inainte. Revenire si schimbarea mainii. Miscarea se face pe inspiratie-expiratie.
 Din stand in picioare :
1.
Se efectueaza rotari ale umerilor executate in ambele sensuri, de cate 10-15 ori infiecare sens.
2.
Stand departat: ridicarea si coborarea umerilor in ritm lent, de 10-15 ori.
 
3.
Arcuiri ale bratelor, unul in sus altul in jos.
4.
Arcuiri ale bratelor impreuna in sus, apoi departarea lor cu arcuire in lateral. Spateleramane drept, nu se exagereaza curbura coloanei lombare. Pentru aceasta se controleaza postura in timpul exercitiului constientizand pozitia corecta a corpului.
5.
Efectuarea de cercuri ample in ambele sensuri cu fiecare brat in parte apoi cuamandoua deodata, bratele intinse. Verificarea permanenta a posturii (ca la fiecareexercitiu de altfel).
6.
Stand departat cu mainile la ceafa: se rasuceste gatul si trunchiul de o parte si alta, cu ousoara arcuire.
7.
Ducerea bratelor prin lateral sus si lasarea capului pe spate: revenire in pozitia initiala.Se executa de 15 ori. Sa nu se exagereze curbura coloanei lombare!
8.
Stand departat cu mainile pe ceafa: ducerea lenta a capului pe spate cu barbia inainte sirevenire la pozitia vericala. Se repeta de 10-15 ori.
9.
Din aceeasi pozitie: indoirea trunchiului si a gatului spre stanga si inspiratie; revenirein pozitia initiala cu expiratie si apoi spre dreapta. Se executa de 10-12 ori.
10.
Stand departat cu mainile pe solduri: rasucirea capului si a gatului spre stanga cuarcuire; revenire si se repeta spre dreapta. Se executa de 10-15 ori in ritm lent.
11.
Cu bastonul in maini, in fata corpului, se ridica ambele maini deasupra capului si secoboara la loc cu inspir-expir. Verificarea curburii lombare. Spatele ramane drept,miscarea se face numai din brate.
12.
Se duce bastonul prin fata corpului pana ajunge in spatele gatului. De acolo seexecuta ridicari si coborari ale bastonului, prin spatele gatului. Cu inspir-expir.
13.
Ridicari ale bratelor prin lateral cu inspiratie si coborarea lor cu expiratie. Nu selordozeaza coloana lombara.
14.
Stand in picioare sau sezand, cu bastonul in maini in dreptul pieptului, mainileintinse, se duce bastonul prin lateral intr-o parte, iar capul se misca in directia opusa. Serealizeaza de ambele parti.
 Din patru labe:
1.
Inspir cu sugerea abdomenului si cifozarea colanei (toata coloana capata forma de C) siexpir cu ridicarea capului si lordozarea colanei (inversarea curburii spatelui, care devineconcav).

Activity (11)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
calin sabina liked this
calin sabina liked this
calin sabina liked this
calin sabina liked this
marius liked this
calin sabina liked this
calin sabina liked this
Butyokek liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->