Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
34Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Raspredelenie po Meseci Za 1 Odd.-

Raspredelenie po Meseci Za 1 Odd.-

Ratings: (0)|Views: 3,257 |Likes:

More info:

Published by: Светлана Бобевска on Aug 08, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/09/2013

pdf

text

original

 
 
ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ,,Блаже Конески“ Велес
Годишно глобално планирање со конкретизација нанаставните содржини по наставните предмети запрво одделение во деветгодишно основнообразование
Изработиле: Бобевска Светлана и Јорданова АндријанаУчебна 2010/11год.I одд.деветгодишно основно образование
 
 
Наставни предмети кои се изучуваатво прво одделение во деветгодишнo
 
основно образование
Р.б Наставен предметФонд на часовинеделногодишно1.Македонски јазик62162атематика41443.Запознавање на околината2724.Физичко и здравствено обр.31085.Ликовно образование2726.Музичко образование2727.Англиски јазик272Вкупно21756I одд.деветгодишно основно образование
 
 Месечно планирање на наставниот материјал по
МАКЕДОНСКИ ЈАЗИКСЕПТЕМВРИ
1Ајде да се запознаеме5,62.Рецитираме и пееме3.Мојот прв училишен ден Прваче-песна11,124.Зошто одиме на училиште-текст13,145.Мравката в училиште-приказна156.Другарство167.В училиште-текст168.Приказна за лакомиот крт Чипсо-народна приказна179.Правила на однесување в училница1810.Јас сум дежурен/а19,2011.Септември-текст2212.Кој што работи в уцилиште2313.Како поздравувам-песна2414.Културно однесување + текст од CD-драматизација2515.Културно однесување во ....2616.Внимателно слушање2717.Како разговараме на телефон2818.Невербален говор2919.Игра: На гласот,на гласот20.Начини на говорење (брзоавно): Кажување на брзозборки ибројалки21.Кој сум јас722.Што можев да правам,а што можам да правам сега723.Што сакам да бидам кога ќе пораснам824.Македонска народна приказна
ОКТОМВРИ
1зговор на гласот Ш372.Интерптретација на бајката “Грдото пајче”3.Анализа на бајката “Грдото пајче”4.Игра: Лото-извлекување предмет или слика од предмет сокажување на името на предметот (играта може да се игра и соврзани очи)5.Нашето литературно катче(грижа за литературното катче)6пис-Есенска слика367.Роденден на мојата татковина Mојата татковина-песни218.Октомври е светол празник35I одд.деветгодишно основно образование

Activity (34)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Elena Panova liked this
mkaramesinoska1 liked this
mkaramesinoska1 liked this
Sanja Ilova liked this
velika077 liked this
velika077 liked this
velika077 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->