Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
10Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
27. 12.2010 тест математика

27. 12.2010 тест математика

Ratings: (0)|Views: 585 |Likes:
Published by Nikoletka Paneva

More info:

Published by: Nikoletka Paneva on Aug 09, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/23/2013

pdf

text

original

 
 
Тест по
математика за петто одд.
1.Претходник на бројот 1 000 000 е бројотА 99 999Б 900 009.В 100 999.Г 999 999.
 
2. Искршените линии се одбележани со буквите ;l ej а v b dkА a,b,v,gБ v, g, d, eВ е , l, k, mГ d, e ,l , k
3.Месна вредност на цифрата 3 во бројот 530 804 еА 30 000Б 300В 300 000Г 3 0004.Во равенката х + 34 760 56 990А 22 230.Б 21 230.В 22 120.Г 22 130.5. Хоризонтална права е онаа што;
 
А не лежи во рамнинаБ лежи во вертикална рамнина В лежи во хоринзонталната рамнинаГ лежи во сите рамнини6. Кај многуаголникот бројот на страни со бројот на агли и темиња е ;А различен.Б еднаков.В помалГ поголем7.Пресметај го пероиметарот на правоаголникот со страни;а= 9 см и б= 7 см L = ? ________________________________________________________________________ 8. Првиот собирок е 67 653, а збирот е разликата на бројот 900 000 со бројот151567 Колку е вториот собирок? ________________________________________________________________________ 9. Периметарот на квадратот е 844 см . Колку е должината на неговата страна? _________________________________________________________________-10. Периметарот е 320 см а едната страна 80 см. Колку е должината надругата страна на правоаголникот?11.Мирко имал 49 769 денари, а Јана 2348 денари помалку од него.Потрошил7 089 денари. Колку денари му останале на Јане?12.Намаленикот е 651 572 а намалителот е бројот запишан со обратенредослед нацифрите. Колку е разликата? ________________________________________________________________________ Бодови; / Оценка; _____________________ Родител ; Наставник; ___________________________ Задачи за прва писмена работа по математика за петто одд.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->