Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Creşterea calitativă şi cantitativă a liderului pieţei bancare Moldova Agroindbank

Creşterea calitativă şi cantitativă a liderului pieţei bancare Moldova Agroindbank

Ratings: (0)|Views: 2|Likes:
Published by Cristina Buzovschi

More info:

Published by: Cristina Buzovschi on Aug 16, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/16/2011

pdf

text

original

 
Creşterea calitativă şi cantitativă a liderului pieţei bancare Moldova Agroindbank 
În pofida conjuncturii internaţionale dificile, piaţa financiar-bancară din Republica Moldova,urmînd trendul pozitiv de dezvoltare după depăşirea efectelor crizei economico-financiaremondiale din 2008, dă dovadă de consolidare continuă a stabilităţii şi eficienţei sale. Rezultateleatinse de la începutul anului curent denotă menţinerea în fond a vectorului ascendent dedezvoltare a sistemului bancar autohton, BC „Moldova Agroindbank” SA avînd în acest proces ocontribuţie substanţială, în primul rînd, datorită celor mai mari cote pe care le deţine pe piaţa bancară a ţării. Rezultatele obţinute de bancă la majoritatea indicilor financiari în şapte luni aleanului curent confirstabilitatea, caracterul durabil al eficieei managementului şicorectitudinea politicilor promovate de bancă.
 Active şi performanţe
Fiind în continuă creştere, la finele lunii iulie 2011 activele băncii au atins o cotă de 20,5% dintotalul activelor băncilor din Moldova. Performanţele financiare la acest capitol asigură ritmulstabil de creşetere continuă, astfel încît volumul total al activelor BC „Moldova Agroindbank”SA se apropie spre plafonul maxim de 10 mlrd de lei. Această evoluţie este bazată pe politicaechilibraa managmentului, îndreptată spre asigurarea unui caracter durabil al dezvoltăriiascendente a ncii, adecvat situiei create pe piă, precum şi pe gestiunea coerena portofoliilor de active.
Credite şi soluţii noi 
Portofoliul de credite şi în lună iulie a fost în ascendenţă, depăşind 6 mlrd lei la 31.07.2011 şiatinnd o cota de piă de 21,8 la su. Acest fapt a fost asigurat de realizarea sarcinilor strategice menite extindă spectrul de produse creditare oferite, prin implementarea şidiversificarea continuă a portofoliului, prin monitorizarea creditării şi îmbunătăţirea calităţii dedeservire, prin abordarea individuală a fiecărui client în parte fie el persoana fizică sau juridică, prin oferirea de soluţii pentru toate categoriile de vîrstă şi domenii de activitate: producători,agricultori, exportatori, medici, tineret, migranţi, etc.
 Depozite şi fidelitate
În şapte luni ale anului curent Moldova Agroindbank a înregistrat o stabilitate a cotei de piaţă înmărime de 19,4% din toate depozitele sistemului bancar, iar depozitele persoanelor fizice auatins cota de 22%. Rezultatele obţinute confirmă încrederea clienţilor băncii în cea mai notorie şicompetitivă banca în decursul a 20 de ani, fapt ce favorizează atît intensificarea relaţiilor bănciicu clienţii fideli, cît şi atragerea celor noi.
Carduri bancare şi oferte competitive
Flexibilitatea şi promptitudinea de care dă dovadă banca în aplicarea celor mai confortabile şieficiente soluţii pentru clienţi se confirmă şi prin rezultatele pozitive îngregistrate de bancă laindicile caduri bancare aflate în circulaţie. Astfel, la finele lunii iunie, cota de piaţă a constituit24%, iar cota băncii la carduri emise în această perioadă a însumat o pondere de 28%. Creştereaa fost motivată de disponibilitatea soluţilor oferite clienţilor printr-un spectru diversificat deoferte ataşate cardurilor bancare şi anume: card cu design personalizat – cardurile cu cip, “Cliccard”, cardurile virtuale, cardurile de credit cu perioada de graţie, cardurile salariale, etc.
 Profit şi rentabilitate
Venitul net obţinut de bancă la finele lunii iulie 2011 a crescut cu peste 6 mln lei faţă de perioadasimilară a anului trecut şi a depăşit volumul de 175 mln lei. Rezultatul menţionat are la bazăoptimizarea activităţii reţelei de vînzări şi a cheltuielilor operaţionale, eficientizarea deserviriiclienţilor în corespundere cu cele mai bune practici financiare, desfăşurarea întîlnirilor şi

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->