Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Interview Carlo Strijk in Paravisie

Interview Carlo Strijk in Paravisie

Ratings: (0)|Views: 96|Likes:
Published by Joost van der Leij
Carlo Strijk, auteur van Vals Verlangen, geeft een diepte-interview aan Paravisie over alles wat hij meegemaakt heeft.
Carlo Strijk, auteur van Vals Verlangen, geeft een diepte-interview aan Paravisie over alles wat hij meegemaakt heeft.

More info:

Categories:Types, Brochures
Published by: Joost van der Leij on Aug 17, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/17/2011

pdf

text

original

 
PERSOONLIJKPERSOONLIJK
O
p een zonnige vrijdagmiddag ontmoetik Carlo Strijk (44) op een terras in Amsterdam-Zuid. Er is een wederzijdseblik van herkenning op het moment dat we elkaar dehand schudden. Al snel komt ter sprake dat wij in een ver verleden beide auditie hebben gedaan voor een jon-gensgroep om tot de showbizz toe te treden. Overigensop dat moment zonder direct resultaat. Carlo heet hetuiteindelijk vrij ver geschopt in de entertainmentwerelden later in de politiek. Hoe daar plotseling verandering inkwam, is onderwerp van ons geanimeerde gesprek.
 Hoe verliep jouw jeugd?
“Ik ben geboren in Den Haag en kom uit een sterk enambitieus gezin. Mijn ouders waren een van de eerstendie vanuit Suriname naar Nederland emigreerden. Ik  voelde me niet echt anders, maar als kind viel het me welop dat er geen andere donkere kinderen in de klas zaten.Ik scheelde qua leetijd een jaar met mijn broer Sammy en wij deden vrijwel alles samen. Hij was zeer sportie, voetbalde bij Jong Ajax en ik was bezig met dansen, zangen vond alles interessant wat met politiek en showbizzte maken had. Ik kreeg van huis uit mee dat Nederlandeen ‘diplomaland’ is en dat je dus moest presteren om ietste bereiken in het leven. Ik was zeer ambitieus, werktebij de openbare bibliotheek en zat bij de padvinderij.We waren als gezin zeer actie lid van de Evangelischebroedergemeente, waarvan de oorsprong in Duitslandligt. Het is een kerkgenootschap waar veel Surinamersbij zijn aangesloten. Mijn ouders kozen ervoor onsgelovig op te voeden.”
 Plotseling stond je wereld op zijn kop. Wat gebeurde er?
“Op mijn vijtiende overleed mijn broer Sammy in debloei van zijn jonge leven aan een hersenbloeding.Het staat me nog helder voor de geest. Op eenochtend bonkte ik op mijn broers slaapkamerdeur enga aan dat hij op moest schieten, want anders zou ik zonder hem naar school fetsen. Mijn moeder kwamuit de nachtdienst, net voordat ik weg zou gaan. Zij was verpleegkundige en vroeg waar Sammy was. Zeliep mopperend naar zijn kamer en enkele secondenlater hoorde ik een ijselijke schreeuw. Ik kan het nietreproduceren en heb nooit meer zo’n doordringendegil gehoord. Als verpleegkundige herkende ze na-tuurlijk direct dat haar zoon was overleden. Het waseen aschuwelijke periode die mijn leven en toekomst voorgoed heet veranderd. In eerste instantie warenmijn ouders bang dat er ook iets met mij o de anderekinderen zou gebeuren. Als gezin kwamen we opdrijzand terecht en mijn ouders zijn uiteindelijk gescheiden.”
 Je ging verder met je leven. Wat kwam er op je pad?
“Ik besloot om overdag te werken en ’s avonds te stu-deren. Ik had verschillende uncties en werd al vrijsnel vestigingsmanager bij uitzendbureau Content.Ik zag op tv een oproep van Sandra Reemer, waarinpresentatietalent werd gezocht voor deelname aanhet programma Showmasters. De hoodprijs zoueen eigen tv-programma zijn. Gedreven door mijnambitie te laten zien wie ik ben, meldde ik mij aan.Ik won niet, maar was wel direct ‘wereldberoemd’ inNederland. Ik wilde graag een tv-show presenteren omte laten zien dat ik het als donkere jongen helemaal hadgemaakt. Ik begon te jagen naar alles wat ik niet had.Het kon altijd beter voor mijn gevoel. Ik zag de zege-ningen niet die ik had. Ik zat volledig in mijn gemis teroeren en leede naar een verlangen wat geen verlangen was, otewel een vals verlangen.”
‘Mijn ziel greep in 
 
 via een herseninfarct’
Na de afronding van twee HBO-opleidingen en het bekleden van diverse functies, wordt Carlo Strijk bekend als tv-presenta-tor. Wanneer zijn succes in de showbizz enigszins wegebt, verplaats hij zijn werkveld geheel naar de politiek. Hij is namelijkal vanaf zijn 21
e
actief lid van de partij D66. Op de dag dat hij toetreedt tot het landelijk bestuur, slaat het noodlot toe. Eenzwaar herseninfarct gooit zijn leven overhoop. “Mijn ziel greep fysiek in om mij duidelijk te maken dat ik het verkeerde padwas ingeslagen. Ik werd geconfronteerd met de spirituele leegte waarin ik mij bevond.”
TeksT en foTo’s:
Art Schroer
Carlo Strijk:
4
 
|
JULI 2011
 
ParaVisie ParaVisie
JULI 2011
 
|
5

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->