Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
14Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
godisna 2011 2012

godisna 2011 2012

Ratings: (0)|Views: 1,620|Likes:
Published by SeElen Luft
СОДРЖИНА:

1.Годишен глобален план за реализација на наставата по математика во 6 одделение (9годишно) за учебната 2011/2012
2.Цели на наставата по математика во 6 одделение (9годишно)
3.Годишен глобален план за реализација на наставата по математика во 6 одделение (8годишно) за учебната 2011/2012
4.Цели на наставата по математика во 6 одделение (8годишно)
5.Годишен глобален план за реализација на наставата по математика во 7 одделение за учебната 2011/2012
6.Цели на наставата по математика во 7 одделение
7.Цели на наставата по математика во 7 одделение за ученици со посебни образовни потреби
8.Концепт на програмата
9.Ресурси (материјално –технички и дидактички средства)
10.Оценување (формативно и сумативно)
11.Проектно учење
12.Преглед на проектот „Математиката низ светот на игрите“
13.Соработка со локална заедница, родители и други институции
14.Интеграција на еколошка едукација во македонскиот образовен систем“ - интегрирано планирање во наставата по математика – ОХО
15.Годишна план и програма за реализација на слободни ученички активности – Математика во светот на игрите
16.Годишна план и програма за реализација на дополнителна наства по математика
17.Годишна план и програма за реализација на додатна наства по математика
СОДРЖИНА:

1.Годишен глобален план за реализација на наставата по математика во 6 одделение (9годишно) за учебната 2011/2012
2.Цели на наставата по математика во 6 одделение (9годишно)
3.Годишен глобален план за реализација на наставата по математика во 6 одделение (8годишно) за учебната 2011/2012
4.Цели на наставата по математика во 6 одделение (8годишно)
5.Годишен глобален план за реализација на наставата по математика во 7 одделение за учебната 2011/2012
6.Цели на наставата по математика во 7 одделение
7.Цели на наставата по математика во 7 одделение за ученици со посебни образовни потреби
8.Концепт на програмата
9.Ресурси (материјално –технички и дидактички средства)
10.Оценување (формативно и сумативно)
11.Проектно учење
12.Преглед на проектот „Математиката низ светот на игрите“
13.Соработка со локална заедница, родители и други институции
14.Интеграција на еколошка едукација во македонскиот образовен систем“ - интегрирано планирање во наставата по математика – ОХО
15.Годишна план и програма за реализација на слободни ученички активности – Математика во светот на игрите
16.Годишна план и програма за реализација на дополнителна наства по математика
17.Годишна план и програма за реализација на додатна наства по математика

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: SeElen Luft on Sep 10, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/20/2014

pdf

text

original

 
Годишен план и програма
за реализација на наставата поматематика за учебната 2011/2012 година
Апостолоска ЕленаО.У. Живко Брајковски – Скопје
 
СОДРЖИНА:
1.
Годишен глобален план за реализација на наставата по математика во 6 одделение (9годишно) за учебната2011/2012
2.
Цели на наставата по математика во 6 одделение (9годишно)
3.
Годишен глобален план за реализација на наставата по математика во 6 одделение (8годишно) за учебната2011/2012
4.
Цели на наставата по математика во 6 одделение (8годишно)
5.
Годишен глобален план за реализација на наставата по математика во 7 одделение за учебната 2011/2012
6.
Цели на наставата по математика во 7 одделение
7.
Цели на наставата по математика во 7 одделение за ученици со посебни образовни потреби
8.
Концепт на програмата
9.
Ресурси (материјално –технички и дидактички средства)
10.
Оценување (формативно и сумативно)
11.
Проектно учење
12.
Преглед на проектот „Математиката низ светот на игрите“
13.
Соработка со локална заедница, родители и други институции
14.
Интеграција на еколошка едукација во македонскиот образовен систем“ - интегрирано планирање во наставатапо математика – ОХО
15.
Годишна план и програма за реализација на слободни ученички активности – Математика во светот на игрите
16.
Годишна план и програма за реализација на дополнителна наства по математика
17.
Годишна план и програма за реализација на додатна наства по математика
1
 
ГОДИШЕН ГЛОБАЛЕН ПЛАН за РЕАЛИЗАЦИЈА НА НАСТАВАТА ПО МАТЕМАТИКАво VI одделение (деветгодишно)
 
за учебната 2011/2012 година
НАСТАВНА ТЕМАБрој на часови заПериод нареализација
Обработка нанова содржинаАктивностиТема тестовиРезерва
Σ
1. Природни броеви
251422
42
Септември доНоември
2. Геометрискифигури во рамнина
241222
40
Ноември доФевруари
3. Дропки. Децимални броеви
182021
41
Февруари доМај
4. Мерење
9921
21
Мај до Јуни
Број на часовивкупно
765585144
1

Activity (14)

You've already reviewed this. Edit your review.
matematikasos liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
openid_aQs1wCwj liked this
Marika Pavloska liked this
Marika Pavloska liked this
Maja Stankovska liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->