Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Project Week Engineering 2011-2012 Folder

Project Week Engineering 2011-2012 Folder

Ratings: (0)|Views: 87|Likes:
Published by Hans Mestrum
Eerstejaars studenten van de vijf engineeringopleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werken tijdens de Projectweek Engineering gezamenlijk aan projectopdrachten uit het bedrijfsleven. De multidisciplinaire aanpak die wordt toegepast is een belangrijk onderdeel binnen het onderwijs van het instituut Engineering.
Eerstejaars studenten van de vijf engineeringopleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werken tijdens de Projectweek Engineering gezamenlijk aan projectopdrachten uit het bedrijfsleven. De multidisciplinaire aanpak die wordt toegepast is een belangrijk onderdeel binnen het onderwijs van het instituut Engineering.

More info:

Categories:Types, Brochures
Published by: Hans Mestrum on Sep 19, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/19/2011

pdf

text

original

 
Projectweek Engineering
 
De Projectweek Engineering wordt van vrij-dag 20 tot en met vrijdag 27 januari 2012gehouden. Ongeveer 250 eerstejaarsstuden-ten van de vijf opleidingen werken een weeklang, in gemixte teams, fulltime samen aanopdrachten die door bedrijven worden aan-geleverd. Zij worden daarbij begeleid doorengineeringdocenten van de HAN en dooriemand uit uw bedrijf. Wij nodigen u uit oméén of meer opdrachten in te sturen.
Duurzame uitdaging
Duurzaamheid staat bij de engineeringop-leidingen van de HAN hoog in het vaandel.De opdrachten waarmee de studenten aande slag gaan moeten daarom een duurzameuitdaging bevatten.De opdracht die u aanlevert wordt bij voor-keur in twee studententeams uitgezet. Elkteam bestaat minimaal uit vijf studenten enbij voorkeur is iedere engineeringopleidingin dit team vertegenwoordigd. Studentenwerken samen vanuit hun eigen disciplineen krijgen daarbij procesmatige begeleidingvan docenten. Binnen de HAN kunnen zijgebruik maken van alle aanwezige expertise,werkplaatsen en laboratoria. Aan het eindvan de week presenteren zij het eindpro-duct.
HAN
www.han.nl
Eerstejaars studenten van de vijf engineeringopleidingen van deHogeschool van Arnhem en Nijmegenwerken tijdens de Projectweek Engineering gezamenlijk aanprojectopdrachten uit het bedrijfsleven.De multidisciplinaire aanpak die wordttoegepast is een belangrijk onderdeel binnen het onderwijs van het instituutEngineering.In 2011 waren meerdere projectenbijzonder succesvol. Enkele kendeneen vervolgproject en één van dedeelnemende groepen won later in het jaar de GasTerra Transitie Jaarprijs metde GFT-vreter: een innovatief systeemwaarmee het voor huishoudens mogelijk en betaalbaar wordt om biogas teproduceren.Dit succes bewijst dat onzemultidisciplinair aanpak werkt entoont ook aan dat jonge, creatieve enonbevangen geesten tot onverwachteresultaten kunnen komen.
Samen sterk tijdens de
 
Projectweek Engineering
De engineeringopleidingen van de HAN
• Elektrotechniek• Embedded Systems EngineeringIndustrieel Product Ontwerpen• Technische Bedrijfskunde• Werktuigbouwkunde
Uw opdracht
Hebt u één of meer ideeën op de plankliggen waarvoor u nog geen tijd had om hetnader uit te werken of op haalbaarheid teonderzoeken? Laat een groep enthousiastestudenten dan aan uw opdracht werken!Vraag het aanmeldingsformulier aan en stuuruw project-opdracht voor 15 november 2011in! Docenten beoordelen uw opdracht enstellen dit eventueel in overleg met u bij.
Voorbeelden van projectopdrachten:
• ConceptontwerpenProductverbeteringen/ redesignProductideeën n.a.v. een SWOT-analyse• PatentonderzoekEnergieadvies inventarisatieLogistiek probleemMilieu-onderzoek (bijv. cradle-to-cradle-oplossingen)Redesign en beheersing van afvalstromen.
Belangrijke voorwaarden:
Is het project uitvoerbaar in een week?Is het een multidisciplinaire vraagstelling?Is het op eerstejaars hbo-niveau?
Overzicht activiteiten
Vrijdag 20 januari (kick-off)
 Iedere groep ontvangt de opdracht, neemtdeze door en bereidt vragen voor een bezoekaan uw bedrijf voor.
Maandag 23 januari t/m donderdag 26 januari (uitvoering)
Op maandag heeft de groep studenten eengesprek met de begeleider binnen uw bedrijf.Dit kan bij de HAN plaatsvinden, of bij uwbedrijf (bijvoorbeeld samen met een rondlei-ding). Daarna begint de groep met de uitvoe-ring van de opdracht. Indien nodig kunnende studenten hun opdracht (deels) bij uwbedrijf uitvoeren. 
Vrijdag 27 januari (presentatie)
De studenten verzorgen een presentatie bijde HAN. Hierbij is in ieder geval de contact-persoon van uw bedrijf aanwezig voor eenbeoordeling van het resultaat. De drie bestbeoordeelde projecten ontvangen een prijs.Rond 16.00 uur wordt de Projectweek metstudenten, docenten en bedrijven afgeslotenmet een drankje. U kunt dan ook kennis-maken met de andere deelnemers en ken-nisnemen van de andere projecten middelsposterpresentaties. 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->