Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
22Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Permbledhje e Leksionit 6

Permbledhje e Leksionit 6

Ratings:

4.5

(2)
|Views: 3,088|Likes:
Published by api-3698812

More info:

Published by: api-3698812 on Oct 14, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/08/2015

pdf

text

original

 
Shkrim AkademikPërgatiti Sonila Danaj, MA
Përmbledhje e Leksionit 6
Procesi i të shkruarit akademik II
1. Nga shënimet në kopien e parë: drafti
Pikat e planit të hartuara sipas udhëzimeve të mëparshme janë pikënisjapër shkrimin e draftit të parë. Ky draft është kthimi i secilës pike plani nëparagrafë të shtjelluar sipas hapave të shpjeguara.
Vetë-motivimi
Mënyra më e mirë për të nxitur veten të shkruajmë është vetë-motivimi.a.Kapërcimi i ngërçit/bllokimitb.Teknikat e vetë-motivimit
Ndërtimi i Esesë
Për shkrimin e eseve në botën akademike duhet të ndiqni disa parime bazë strukturoredhe stilistike, të cilat e bëjshkrimin tuaj qardhe kuptueshëm, si edheshërbejnë për të përcjellë mesazhin e synuar tek lexuesi. Siç kemi përmendur dhe mëherët në këtë cikël leksionesh, një ese akademike ka një strukturë të mirëpërcaktuar mehyrjen, zhvillimin dhe përfundimet (konkluzionet) përkatëse.Pra, esetë kanë një strukturë tepër të dallueshme që mund të ndahet në tri pjesë:
1 – Hyrja
2 paragrafë
-
 paraqet tezën
-
informacione bazë të nevojshme për të kuptuar diskutimin
-
rrit interesin e lexuesit për diskutim dhe
-
e kufizon atë brenda parametrave të caktuar.2 – Diskutimi/Zhvillimi
disa paragrafë
-
të organizuar me fjali-tematike të lidhura me tezën
-
idetë e shprehura në tezë zhvillohen në mënyrë të plotë dhe tëdetajuar.3 – Konkluzioni/Përfundimi
një paragraf 
-
 jep sensin e përfundimit
-
shpesh rithekson me fjalë të tjera tezën dhe pikat kryesore tëzhvilluara.
1

Activity (22)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Isak Bregaj liked this
Ilir Baliu liked this
Sebastjan Mjekaj liked this
Mani Hajrizi liked this
Samire Hoti liked this
Samire Hoti liked this
Granit Hoxha liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->