Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
33Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Gyümölcs könyv

Gyümölcs könyv

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 3,706|Likes:
Published by api-3706662
összetétel, gyógyhatás ...
összetétel, gyógyhatás ...

More info:

Published by: api-3706662 on Oct 14, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as RTF, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/18/2014

pdf

text

original

- 1 -
© 1999 mészáros vera
nyilatkozat:

ez a könyv csupán tájékoztató jellegű, semmiképp sem pótolja az okleveles gyógyító
munkáját és véleményét. mindennemű diagnózis felállítása és a betegség gyógyítása a
megfelelő engedéllyel rendelkező orvos felügyelete alatt történhet!

készült
brisbaneban
ajánlom

Önnek, aki törődik egészségével.
ajánlom
a pedagógusoknak, akik terjesztik a fényt.
ajánlom
gyermekeinknek és unokáinknak,
akik, továbbviszik örökségünket.

. 6 .
- 2 -
előszó

a természetet nem lehet áthágni, megerőszakolni, megcsúfolni. ha nem tanulunk meg a természetben, a természettel együtt élni, önmagunk áldozata leszünk. de ha igyekszünk beleilleszkedni környezetünkbe, magunkévá tesszük törvényeit, figyelünk hatásaira, önmagunkra, elfogadjuk azt, hogy a természet a nagy egész része vagyunk, az küzd értünk, óv és védelmez.

az önvédelemben természetesen magának az embernek, a testnek is részt kell vennie. a vadon élő állatok ösztönösen gyógyítják magukat. az embernél ez az ösztönszerű cselekmény a tudat előretörésével háttérbe szorult. tehát ha nem megy ösztönszerűen, őrizzük testünket tudatosan. előzzük meg a betegséget tudással, gyógyítsuk magunkat akarattal. csak az nem gyógyul meg, aki nem akar, aki gyenge küzdeni, aki szívesebben vádol, mint harcol. ne szidjuk az orvosokat, ne legyintsünk a természetgyógyászokra, és ne roskadjunk önmagunkban azzal, hogy az isten is elhagyott. mindenki itt van körülöttünk, a bajban is, annyi segítséget kapunk, amennyit elveszünk. az isten is annyira van bennünk jelen, amennyire akarjuk. járjunk nyitott szemmel, nyitott füllel, kérdezzünk és kérjünk. a válasz, a segítség nem marad el.

testünk fenntartása, egészségben való megőrzése az élet természetes folyamata kellene hogy legyen. a civilizáció előretörése a táplálék természetes összetételébe való beavatkozás azonban háttérbe szorítja test védelmét. ha nem cselekszünk tudatosan, hogy megvédjük egészségünket, elveszítjük azt. ahogyan a táplálékozás lehet a vesztünk, ugyanúgy a táplálék tudatos fogyasztásával nyerhetjük vissza egészségünket. a zöldség, gyümölcs és magok amolyan kézikönyv lehet mindennapi fogyasztásunkban.

elöljáróban had mutassunk rá néhány gyakorlatias tanácsra. betegségben sohasem hagyhatjuk ki az orvosi véleményt, de ha úgy érezzük, hogy nem kapjuk meg a kellő támogatást, forduljunk természetgyógyászhoz is. a legtöbbször útközben dől el mi a helyes, azt pedig a testünk határozza meg.

besegíthetünk a mindennapi táplálékozásunkkal:
- ha kúraszerű gyógyítást végezünk önmagunkon zöldséggel, vagy gyümölccsel, hat
hétnél, vagy két hónapnál tovább ne tartson az.

- táplálkozásnál kerüljük az egyes ételek rendszeres fogyasztását hónapokig, évekig. az ártalmatlannak tűnő tej, a mindennapi reggelinkhez fogyasztva koleszterin lerakódáshoz vezethet.

- táplálkozzunk változatosan, kóstoljunk meg minden ehetőt. szervezetünknek néha mikro-résznyi ásványra, vagy fémre van szüksége, ami akár egy elfogyasztott alma magjában is rejtőzhet, vagy közvetlenül a héj alatt.

- ne fogyasszunk egy étkezés alatt nyers zöldséget és gyümölcsöt, mert a kettő
szerkezeti összetétele más-más feladat elé állítja az emésztőszerveket.
- figyeljünk jobban táplálékunkra. kísérletezzünk a zöldséggel és a gyümölccsel, a
kisajtolt lével. meg kell találnunk azt, amelyet a szervezet legjobban tud értékesíteni.

- magunk döntsük el, hogy pépesítve, vagy centrifugázva használjuk. ha a zöldségféle eredete gyanús, a betegnek inkább centrifugázott levét adjuk. a szennyeződés és vegyszer ugyanis állítólag a rostokban tárolódik.

. 6 .
- 3 -

- ha a kiskertből fogyasztjuk nyers élelmünket, a termeléshez csakis szerves trágyát használjunk. az dönti el, ugyanis, hogy egyes értékes ásványból, fémekből és vitaminokból mennyit tartalmaz.

- kísérletezzünk tartósítással. az antibiotikumot tartalmazó gyümölcsöket, pl. sóval is tartósíthatjuk. de ne essünk kétségbe, ha nem jutunk télen a nyári táplálékhoz. szervezetünk alakult a mérsékelt, a helyi időjárás feltételeihez. a lerobban szervezet tavasszal újjászületik.

- a legjobb a zománcos edény, szabaduljunk meg az a fényes, rozsdamentes és az
alumínium edényektől.

- gyümölcsöt étkezés után, csak két-három órával fogyasszunk. ezzel megelőzzük a pangást, a szeszesedést, s a belekben utoléri a táplálékot, segíti a bélmozgást, és a tartalom kisodrását, az egész emésztést.

- különösen 40 év után, iktassunk étrendünkbe minél több olyan zöldséget és
gyümölcsöt, amelyek fitoesztrogént tartalmaznak.
- ugyancsak erre az időre tevődik a vese munkája hanyatlásának kezdete. a
vízkiválasztást segítsük étrendünkkel is.

- dohányzás, ital, gyógyszerezés, cukor-, kávé-fogyasztása, mind ellenőrizhetetlen mennyiségű vegyszerrel való elhalmozása a szervezetnek. végezhetünk méregtelenítést egyes zöldségekkel, mint a torma, csírázott búza, bab, borsó stb.

gyümölcsök
1 alma
pyrus malus
a rózsa-félék családjába tartozik. az egész világon jól ismert és mivel jó
alkalmazkodó képességű, szinte minden égöv alatt megterem.

az almát a rómaiak is ismerték és fogyasztották, a mai választék-bővülés ebben a században alakult ki, nemesítéssel és keresztezéssel. számos fajtáját ismerjük, a nyári almától a késő őszi fajtáig, ami csak télen kapja meg igazi zamatát. az alma, jól bírja a szállítást, ennek köszönheti, hogy eljuthat mindenűvé, ahol ember él.

tápértéke:

tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, a vitamint, b komplex vitaminokat, kevés c vitamint. a b vitaminok rendkívül jó hatással vannak az emésztésre, mert serkentik a táplálék felszívódását.

gyógyhatása:

az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amit főleg gyógyhatásának köszönhet. s bár alacsonyabb a c vitamin tartalma mint a citromé, vagy a narancsé, gyógyhatását a benne levő ásványoknak köszönheti, amelyek az emésztési rendszerre hatnak gyógyítólag. magas a pektin tartalma, aminek szintén gyógyhatását köszönheti. a pektin az az anyag, amely a gyümölcs sejtfalának alkotó része, s amely vízben oldódva kocsonyás zselét alkot. fontos továbbá a héja, a cellulóz része, amely segít kisöpörni a beleket. Általánosságban véve, az alma tisztító hatású.

. 6 .

Activity (33)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Attila Dienes liked this
llanyi_254253833 liked this
mrrwho liked this
bogar1015 liked this
iljics liked this
maci974 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->