Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Chapter4-Persembahan Multimedia (E4820)

Chapter4-Persembahan Multimedia (E4820)

Ratings:
(0)
|Views: 96|Likes:
Published by Wan Fazlini Idayu
E4820 : SISTEM MULTIMEDIA
Chapter4
E4820 : SISTEM MULTIMEDIA
Chapter4

More info:

Published by: Wan Fazlini Idayu on Oct 04, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/04/2011

pdf

text

original

 
BAB 4: PERSEMBAHAN
:
 
Pn.Wan Fazlini Idayu binti an a ar
1
 
Membuat ersembahan multimedia
Merancang Menyediakan media-media Menyatukan persem a anPemilihan media storan
2
 
Terdapat berbagai-bagai bentuk persembahan.Bergantung kepada kehendak dan keperluan,a o e mem na pro u mu me a un umemenuhi keperluan mana-mana bidang.
Penyampaian MaklumatMultimedia InteraktifKiosks MaklumatPemasaran dan Pengiklanan
3
Pengajaran dan Pembelajaran
Multimedia digunakan untuk menyampaikan maklumatsecara mudah dan menghiburkan.Internet menjadi infrastruktur kepada penyampaian ma uma e ruma -ruma , ar a ,perpustakaan, klinik dan hospital di serata dunia.Multimedia juga mengubah cara pengajaran sejak sesuatu pengetahuan mengikut tahap dan kehendakmereka sendiri se erti en unaan CD-Ensaiklopedia.
4
 
 
Multimedia interaktif memberi motivasi kepada pengguna untukmeneroka dan mendalami lagi pengetahuan yang ingin disam aikan.
 
Multimedia bentuk ini memberi kebebasan kepada penggunauntu navigasi emana-mana pi i an an mem eri tin a a asdan nasihat jika kita membuat pilihan yang kurang wajar.Orang dewasa juga menggunakan multimedia interaktif tetapidalam bidang-bidang ilmiah seperti perubatan, kejuruteraan.
5
Di pelbagai sektor, terdapat keperluan untuk membuatpersembahan multimedia untuk tujuan mesyuarat, seminar,emasaran dan seba ain a.
 
Untuk meyakinkan pendengar samada ahli mesyuarat, peserta seminar atau a a pe anggan, persem a an mu time ia yangmengandungi elemen-elemen seperti audio, video dan animasibeserta dengan graf dan statistik dapat menyampaikan tujuandan matlamat mereka yang membuat persembahan multimedia.
6
 
Di tempat-tempat awam, kiosks maklumat diletakkan dengantujuan menyediakan maklumat kepada orang ramai danmen uran kan ke erluan ke ada kehadiran eker a untukmenjawab pertanyaan umum.Tempat-tempat i mana ios s ma umat se a u i eta anialah seperti di hotel, stesyen keretapi, pusat membeli belah,muzium dan di kedai-kedai.
7
Untuk tujuan pemasaran, multimedia kerap digunakan dengan mem eri esan as seperti i a am i an i TV.,proses atau konsep, persembahan yang mengandungi animasiproses tersebut akan dapat memberi keyakinan yang lebih.Di dalam ernia aan keu a aan s arikat men unakansepenuhnya multimedia dapat memberi kelebihan kepadasyarikat dan dapat mengurangkan kos dalam sesetengah .Penggunaan voice mail dan video conferencing akan memberisyarikat yang menggunakannya satu perniagaan yang lebih baikdan licin.
8

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->