Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Bursele Asiatice in Scadere

Bursele Asiatice in Scadere

Ratings: (0)|Views: 5|Likes:
Published by Commercial Gate
www.commercial-gate.com
www.commercial-gate.com

More info:

Categories:Types, Business/Law
Published by: Commercial Gate on Oct 04, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/21/2012

pdf

text

original

 
 
Bursele Asiatice in scadere, iar Grecia e inca in pericol
 
Pietele Asiatice au scazut, in mijloculingrijorarilor privind criza datoriilor dinEuropa, dupa ce Grecia a spus ca ar putearata obiectivele deficitare.Grecia prognozeaza un deficit de 8,5 % acapacitatii economice pentru 2012, fata de7,6 % stabilit de UE si FMI.Japonezul Nikkei 225 si Australianul ASX 200au scazut cu 2,5 %, in timp ce indicele HongKong-ului Hang Seng, cu 4,5 %.Persista preocupari precum Grecia ar putea sa nu primeasca transa pentru salvare, si ar putea intra inincapacitate de plata din cauza datoriilor. Oficiali din cadrul Uniunii Europene, a Fondului MonetarInternational si Bancii Centrale Europene au programat sa se intilneasca mai tirziu, pentru a decide dacava primi Grecia sau nu transa de salvare.
’’In acest moment atentia pietei se indreapta spre problema Greciei si cum va gestiona Europa situatia’’,
a spus Fujio Ando de la Chibagin Asset Management.Grecia trebuie sa instaleze imprumuturile de salvare din partea UE si FMI pina la mijlocul acestei luni.Exista temeri precum ca indiferent daca va beneficia sau nu de acea transa, Grecia va intra in cele dinurma in incapacitate de plata, din cauza datoriilor.Au existat de asemenea preocupari in privinta situatiei Greciei din Zona Euro, aceasta ar putea fi nevoitasa paraseasca aceasta structura pentru a-si rezolva problemele datoriilor, iar acest fapt ar putea avea unimpact imens asupra situatiei economice a celorlalte state membre. Ca rezultat, investitorii au devenitnervosi din cauza mondei Euro. Moneda Unica Europeana a coborit pina la cel mai scazut nivel dinultimele 8 luni, fata de Dolarul American, un Euro fiind cotat la 1.3322 $ pe piata Asiatica.
’’
Pietele asteapta din partea Europei o rezolvare a crizei datoriilor, dar dincolo de granita, ne asteptam laDaca in cel mai scurt timp nu va fi gasita o solutie pe termen lung a crizei datoriilor din Europa, acestfapt va avea un impact negativ asupra preturilor, si asupra cererii consumatorului, iar asta e una dintrepreocuparile investitorilor. Efectul poate fi observat si pe pietele petroliere. Petrolul Brent a scazut cu1.3%, pina la 101.42 $ pentru un baril, in timp ce petrolul American a alunecat cu 1.5 % pina la 78.02 $pe piata Asiatica. Analistii au avertizat ca scaderile ar putea continua.
’’E vorba de incredere. Se va rasfringe asupra increderii’’
, sustine Jonathan Barratt, de la CommodityBroking.www.commercial-gate.com 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->