Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Vasabladet_Russiske sygeplejersker lærer svensk online

Vasabladet_Russiske sygeplejersker lærer svensk online

Ratings: (0)|Views: 30|Likes:
Published by VeronicaGelfgren
Vasabladet_Russiske sygeplejersker lærer svensk online
Vasabladet_Russiske sygeplejersker lærer svensk online

More info:

Published by: VeronicaGelfgren on Oct 20, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF or read online from Scribd
See more
See less

01/26/2013

pdf

 
Russiske sygeplejersker lærer svensk online
Der er brug for svensktalende sygeplejersker. Derfor støtter Svenska Kulturfonden etinternetkursus i svensk, som er direkte rettet mod russiske sygeplejersker. Det er en godidé, siger jordemoder Natalia Shebet.
Blodtryksmålere, sprøjter, medicin… På hjemmesiden vårdsvenskan.fi findes der en ordliste specifik 
for branchen, og denne opdateres løbende.Learnwell, en virksomhed ejet af Veronica Gilhooly, har modtaget 10.000 euro for at udvikle ogimplementere et internetbaseret svenskkursus til russiske sygeplejersker.Hvis kurset viser sig at være en succes, kan det oversættes til andre sprog som fx Vietnamesisk. Menvi starter med russisk. Ideen har ifølge Tove Ekman fra Kulturfonden været længe undervejs.
- Det har længe været en del af vores målsætning at støtte undervisning i svensk for immigranter, derarbejder i specifikke professioner. Sygeplejersker er en strategisk vigtig gruppe. Der er et behov forsvensktalende sygeplejersker, særligt i ældreomsorgen.Hvorfor specifikt russiske sygeplejersker?- Der er allerede mange russiske sygeplejersker, der arbejder i Finland. Vi retter os også mod de russiskesygeplejersker, som har planer om at flytte til Finland. Hvis projektet er succesfuldt, vil vi måskeinvestere i andre sprog og professioner i fremtiden.
Siden er gratis
og indeholder materiale, som sygeplejerskerne kan studere på egen hånd. Klarerde samtlige tests på alle 10 niveauer, får de et gratis ugelangt intensivt konversationskursus.Jordemoder Natalia Shebet fra Helsinki anser kurset for en god ide.
Har du planer om at taget kurset?
- Absolut! Jeg taler godt nok finsk til at jeg kan starte på et nyt sprog. Da jeg flyttede til Finlandi 1997, kunne jeg ikke studere to sprog samtidigt. Flytningen tog en masse kræfter.
Har du brug for svensk på arbejdet?
- Jeg møder svensktalende patienter hver uge. Det ville være en fordel for mig at være i stand tilat tale svensk. Det er vigtigt at modtage pleje på dit modersmål.Hun synes, at et internetbaseret kursus ville være en god måde at tilegne sig grundelementerne.- Men senere er der behov for at øve i praksis.Shebet tror at kurset også vil være attraktivt i Rusland.- Men for at flytte hertil er svensk ikke nok. Du bliver nødt til også at kunne tale finsk.Veronica Gilhooly er dybt optaget af planlægningen. Hjemmesiden er færdig, og hun er nu i gang medat uploade materiale til den. Hun interviewer sygeplejerskerne for at finde ud af, hvilket vokabulariumde har brug for. Birgitta Dahl fra det polytekniske universitet Arcada deltager i projektet som enekspert. Gilhooly trækker også på kunstnere og oversættere.- Der er brug for 1000 håndtegnede billeder til hjemmesiden. 200 af dem har at gøre med pleje. Der erogså brug for lydfiler, så man kan høre, hvordan ordene udtales på finsk-svensk, fortæller Gilhooly.I ordlisten findes ord specifikke for professionen, men også almene ord, som er nødvendige for atkunne føre en samtale med en patient. Gilhooly samler avisartikler på hjemmesiden, som handler omældreomsorgen. Disse bruges til øvelser i at læse og forstå.- Der er også øvelser i at tale svensk i telefonen.Ud over svensk kurset indeholder portalen også al den information en sygeplejerske har brug for, for atsøge job i Finland.
Links til officielle hjemmesider
, informationen om det finsk-svenske samfund og om ældreomsorgeni Finland. Med hjælp fra et CV-program, kan du sende ansøgninger direkte til hospitaler, plejehjem, og

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->