Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
47542573 Puterea Magica a Recunostintei

47542573 Puterea Magica a Recunostintei

Ratings: (0)|Views: 14|Likes:
Published by Mircea Vasile

More info:

Published by: Mircea Vasile on Oct 23, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/24/2011

pdf

text

original

 
Puterea magica a recunostintei
Uneori avem impresia ca incercarile la care sintem supusi, par a nu se mai termina,creindu-ne senzatia de invirtire in gol, secatuindu-ne de energie. Proiectiile pot transforma orice mic eveniment in cea mai mare drama sufleteasca, ce ne va afunda tot mai mult in starea de neputinta, in lupta cu “morile de vint” si cu “inamicii” vazuti si nevazuti. Eliberarea noastra launtrica incepe din momentul in care ne schimbam perceptia pecare o avem asupra evenimentelor ce se produc in viata noastra. A sti sa facem un pasinapoi, sa privim cu detasare si fara sa intram in rezonanta cu evenimentul sau persoana care ne-a creat disconfort sufletesc poate parea un efort mult prea mare pentru multi dintre noi. Este mai comod si mai la indemina sa ii facem pe ceilalti responsabili de toate necazurile din viata noastra, dar devine o adevarata munca de Sisif sa ne putem asuma responsabilitatea pentru propriile noastre trairi si interpretari  pe care le dam la nivel mental.
1
 
 Alchimia interioara poate incepe din momentul in care privim evenimentele dificile pecare le traversam prin prisma faptului ca reprezinta adevarate Binecuvintari la nivel despirit. Prin intermediul acelui eveniment sau persoane ni se readuc aminte propriilelectii la nivel de suflet, intr-o maniera indirecta, adeseori.
 A sti sa fim recunoscatori pentru acest “cadou” spiritual echivaleaza cu a ne da jos ochelarii opaci prin care am privit lumea pina in acel moment si sa privim mai constientila lectia care tocmai ne-a fost oferita.
 Atunci când priveşti lucrurile din perspectiva recunoştinţei, totul îţi apare într-o luminădiferită. Tu ajungi să îţi înţelegi altfel experienţele. Întreaga ta viaţă devine practic osingură experienţă, a transformării de sine.La fel se petrec lucrurile în cazul unui caleidoscop. Gândeşte-te la toate piesele coloratedintr-un caleidoscop. Dacă iei aceste piese şi le răsfiri pe masă, ele devin o banală colecţiede bucăţele de sticlă frumos colorate.Dacă le aşezi însă în caleidoscop, ele dau naştere unor structuri mereu noi, de o frumuseţeaparte, devenind astfel o sursă de desfătare fără seamăn. În mod similar, dacă îţi vei privitoate experienţele din perspectiva recunoştinţei, fără să le mai consideri evenimenteseparate şi fragmentate, ele vor da naştere unor structuri minunate care îţi vor produce omare desfătare. Merită să reţii această comparaţie: într-adevăr, recunoştinţa poateacţiona ca un caleidoscop în viaţa ta.Dacă vei reacţiona cu recunoştinţă faţă de evenimentele din viaţa ta, experienţele aparentnegative îţi vor apărea într-o lumină nouă. Vei începe să percepi aceste experienţe ca penişte daruri sublime, care îţi permit accesul la o înţelepciune cu totul specială.
2
 
Cu cât experienţele sunt mai dureroase sau mai dificile, cu atât mai mare va fi înţelepciunea la care vei avea acces prin intermediul lor. Ele fac parte integrantă dinprocesul călătoriei sufletului tău. Ori de câte ori în viaţa ta apare o experienţă extrem dedureroasă, ea îţi revelează un aspect al fiinţei tale care trebuie transformat în lumină. Demulte ori, acest aspect a făcut parte integrantă din viaţa ta ani la rând. În anumite cazuri,el a făcut parte integrantă din călătoria sufletului tău vieţi la rând.În astfel de cazuri, procesul de transformare poate fi extrem de dificil. El necesită un efortconştient şi consistent din partea ta. Dacă priveşti aceste experienţe din perspectivarecunoştinţei, poţi înţelege pe un nivel foarte profund că ai primit practic un dar valoros. Această înţelepciune este cu totul specială. Recunoştinţa este singura reacţie posibilăatunci când primeşti un dar valoros şi accesul la o înţelepciune extrem de profundă. Deaceea, dacă vei privi experienţele dureroase din viaţa ta din această perspectivă, ele îşi vorrevela faţete pe care nu le-ai fi suspectat niciodată.Ori de câte ori opui rezistenţă unei învăţături sau ai o reacţie profund negativă faţă de oanumită persoană, acest lucru indică faptul că ai în faţă un dar sau un maestru de la carepoţi învăţa foarte multe lucruri importante pentru tine. Dacă reacţionezi cu recunoştinţăfaţă de acest eveniment sau faţă de această persoană, poţi deveni conştient de un tiparmental sau comportamental pe care l-ai avut ani la rând. De multe ori, aceste tipare suntconfundate de oameni cu nişte virtuţi. Spre exemplu, onestitatea este considerată o mare virtute de către foarte mulţi oameni. Adeseori, cei care preţuiesc această calitate doresc săse identifice cu ea, conectându-şi personalitatea la onestitate.Există însă şi o altfel de reacţie faţă de onestitate, un fel de „încărcătură” emoţională care îi face pe oameni să devină agitaţi sau nervoşi din cauza lipsei de onestitate. Atunci cândreacţionezi în acest fel, nu mai putem vorbi de virtute, ci doar de filtrul prin care priveşteaceastă calitate extrem de importantă personalitatea ta. Pe scurt, nu mai avem de-a face
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->