Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
6Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Fertilizare Floarea Soarelui Cu YaraMila

Fertilizare Floarea Soarelui Cu YaraMila

Ratings: (0)|Views: 157|Likes:
Published by Nik Nik

More info:

Published by: Nik Nik on Oct 24, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/28/2013

pdf

text

original

 
www.yara.ro
Asistenţă tehnică:
ing. Alin StanaDirector de zonă0040 745 777473alin.stana@yara.coming. Cristian Gabriel CaluDirector de zonă0040 744 303 274cristian.calu@yara.com 
Notă:
La utilizarea îngrăşămintelor foliareFolicare™ sau YaraVita™, în prealabil săse efectueze proba de amestec pentru aevita formarea precipitatului.Recomandările tehnologice sunt orien-tative, doza optimă de îngrăşăminte şitehnologia aplicate nu se pot determinafără cunoaşterea rezultatelor agrochi-mice de laborator. În cazul în care nubeneficiaţi de analiza solului, puteţi săapelaţi la asistenţa noastră de speciali-tate. Vă stăm la dispoziţie!
Această tehnologie este proprietatea Yara HungáriaKft. Utilizarea conţinutului este posibilă doar cuacordul prealabil al Yara Hungária Kft.
Editat: iunie 2008
TEHNOLOGIA DE FERTILIZARE LA
FLOAREA SOARELUI
Important!
• Necesarul de elemente nutritive anoilor hibrizi este mai ridicat datorităproductivităţii mai ridicate.• Este importantă alegerea dozei optimede azot, deoarece excesul de azotprovoacă probleme fitosanitare.• A nu se utiliza doar îngrăşăminte pebază de azot, se vor administra atâtfosfor cât şi potasiu.• Doza optimă de azot este 50-70 kg/ha substanţă activă. Se ţine cont şi decondiţiile de mediu, în anii cu precipi-taţii abundente se administrează maipuţin, iar în anii secetoşi mai mult.• Se recomandă administrarea îngră-şămintelor NPK, ca starter, în cazulcultivării pe un sol mediu aprovizionatcu fosfor şi potasiu.• Pe lângă elementele NPK este im-portantă administrarea de sulf, bor,magneziu şi mangan.• Să nu lipsească fertilizarea foliară dintehnologia de fertilizare (rezistenţala boli, (formarea achenei) formareacapitulului, conţinut de ulei!
Ce îngrăşăminte se folosesc?
Fertilizarea de bază, starter:
Se va utiliza familia de îngrăşămintecomplexe granulate cu microelemente YaraMila™.Tipul de îngrăşământ azotat se va alege în funcţie de pH-ul solului şi de conţinu-tul de sulf al acestuia. Dacă pH-ul solu-lui nu este extrem de scăzut (pHKCl< 5),se va aplica azot cu adaos de sulf.
Fertilizare fazială(odată cu prăşitul mecanic):
Dintre îngrăşămintele faziale azotoasealegerea se face în funcţie de pH-ul so-lului şi nivelul de aprovizionare cu sulf.Dacă pH
KCl
> 5 se va executa fertilizareafazială cu îngrăşăminte azotoase cuadaos de sulf.
Fertilizarea foliară:
• În general se va utiliza familia de îngrăşăminte Folicare™, sub formă decristale.• În cazul carenţei unor anumite ele-mente nutritive se vor utiliza îngrăşă-mintele foliare cu una sau mai multemicroelemente din familia YaraVita™(YaraVita™ Brassitrel).
Când se aplică îngrăşămintele?
• Fertilizantul de bază se aplică pri-măvara, înaintea pregătirii patuluigerminativ.• Fertilizare starter: odată cu semăna-tul.• Fertilizarea fazială: odată cu prelucra-rea solului cu ajutorul cultivatorului.• Fertilizarea foliară: Prima dată în sta-diul de 4-8 frunze, iar a doua oară laapariţia butonului floral.

Activity (6)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
Dan liked this
Dan liked this
Dan liked this
nickname777333 liked this
ioancezar liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->