Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Дополнителна настава за I година

Дополнителна настава за I година

Ratings: (0)|Views: 257|Likes:
Published by Bojana Ivanovska

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Bojana Ivanovska on Oct 30, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/15/2012

pdf

text

original

 
 
УЧЕБНА 2011/2012СОУ “ПЕРО НАКОВ”КУМАНОВО
Струка
: Економско-правна и трговска
Образовен профил
: Техничар за трговија и маркетинг; Деловен секретар
Предметен професор
: Бојана Ивановска
Наставен предмет
: Англиски јазик 
Учебник:
New Headway- The Third edition (Pre- intermediate)
ГОДИШЕН ПЛАНЗА ДОПОЛНИТЕЛНА НАСТАВА
РеденбројНаставни теми исодржиниПредвиденброј начасовиВреме нареализацијакласносители1
Тема: Да се запознаеме
- Претставување преку личниподатоци, семејство, школо, хоби,интереси...- Барање на нови информациипреку поставување на прашања4септемвриI-6; I-8Наставник иученици2
Тема: Начинот на кој живееме
- Сегашно време: Present Simple;- Сегашно трајно време: PresentContinuous- Форми од have/ have got- Составување дијалози на даденатема4октомвриI-6; I-8Наставник иученици2ноември3
Тема: Што се случи потоа?
-Минато време: Past Simple;- Минато време: Past Continuous;- Употреба на прилози и изрази завреме;- Читање и превод на текст2ноемвриI-6; I-8Наставник иученици4декември4
Тема: Место за пазарење
- Изрази за количество употребенисо бројни и небројни именки- Непоределен член и неговаупотреба-Определен член и неговаупотреба2јануариI-6; I-8Наставник иученици3фебруари5
Тема: Што сакаш да работиш?
-Форми за идно време: Going to,Will- Форма за идно време: PresentContinuous- Глаголи кои после себе бараат –ing форма- Глаголи кои после себе бараатинфинитивна форма-Придавки со –ed и -ing1 фебруариI-6; I-8Наставник иученици4 март

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->