Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
6Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
uragane

uragane

Ratings: (0)|Views: 566|Likes:
Published by Flavia Duduman

More info:

Published by: Flavia Duduman on Oct 31, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/07/2014

pdf

text

original

 
Roportal Articole CatastrofeUragane celebre in lume
Articole diverse
1.
2.
3.
ReferateAnunturi Google Profită de Aur si PetrolTrading212.comCumpără i vinde cu 1 click. Cont demo gratuit de €10.000
ș
www.slimweightpatch.rocu Tehnologie Transdermala. Pana la 8kg pe luna. Fara dieta.Fonduri Nermabursabilewww.fondurieuropene2011.euGhidul Complet pt a obtine Fonduri Europene in doar 2 luni si 17ZileInvinge cancerulwww.detoxamin.infoTratarea cancerului e posibila Nu mai astepta - detalii aici.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
 
13.
Uragane celebre in lume
Uraganele
sunt tipuri de cicloane tropicale, un termen comun folosit pentru un fenomennatural care in mod normal apare la tropice. Acestea sunt, in general, insotite de furtunisi vanturi puternice care bat in sens opus acelor de ceasornic, localizate aproape desuprafata Pamantului.Toate zonele de coasta sunt susceptibile de a fi lovite de un uragan sau o furtunatropicala, cum suntOceanul Atlanticsi Golful Mexic. In unele regiuni din sud-vestulStatelor Unite si de la granitele Pacificului au loc ploi intense si inundatii in fiecare an,ca urmare a furtunilor tropicale generate de Mexic.Uraganele au capacitatea de a avaria si de a distruge liniile de coasta si de a leconduce sute de km, vantul ajungand la viteze de peste 249 km/h. In urma uraganelor rezulta formarea de tornade si microbursturi. Furtunile tropicale sunt masurate in functiede viteza vantului, presiunea centrala si forta de distrugere.
Uragane celebre in lumeUraganul Katrina
 Acesta se afla in topul primelor cinci uragane ca numar de pagube si morti inregistratevreodata in istoria SUA. Uraganul Katrina a fost evaluat ca fiind al saselea dintre celemai periculoase uragane atlantice inregistrate.
uraganul Katrina
 
Katrina s-a declansat peste Bahamas pe 23 august 2005 si a ajuns in sudul Floridei caun uragan moderat care a provocat daune si inundatii. Katrina a lovit coasta GolfuluiMexic, intinzandu-se de la Florida centrala pana in Texas si producand demolari severein aceste zone, in principal din cauza furtunilor sale care se deplasau rapid.Cu toate acestea, gradul de distrugere a vietii si a proprietatilor a fost la apogeu atuncicand uraganul a lovit orasul New Orleans din Louisiana. Pierderea de vieti si deproprietati au fost cauzate in primul rand de cedarea sistemului de terasament. In celedin urma, aproximativ 80% din suprafata New Orleans si unele zone din comunitatilevecine au fost inundate, dupa care a durat mai multe saptamani pentru ca pamantul saapara la vedere.Uraganul a lasat in urma aproximativ 1.800 de morti, ceea ce l-a facut una dintre celemai mortale furtuni tropicale din SUA. S-au inregistrat pagube in valoare de peste 100miliarde dolari, dupa care a fost considerat cel mai pagubos uragan din Statele Uniteale Americii.
Uraganul Charley
 Acest uragan a luat nastere in mai putin de o saptamana la tropicele Atlanticului. Acestaavea vanturi cu viteze de peste 241 km/h, existand din 9 pana in 15 august 2004.
uraganul Charley
Uraganul Charley a pornit din estul Insulelor Windward pe 9 august si a ajuns rapid invest peste Caraibe. Indreptandu-se spre Jamaica, a distrus unele parti ale insulei pe 11august, si, de asemenea, a trecut prin Insulele Cayman.In 12 august, uraganul Charley s-a indreptat peste Cuba, care este in partea de vest aHavanei. In timp ce se indrepta spre nord-est, s-a intesificat rapid, in doar cateva ore, siin cele din urma a ajuns deasupra uscatului de langa Portul Charlotte, Florida, unde alasat in urma nenumarate victime si aprodusmari pagube.

Activity (6)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Bereteu Diana liked this
Andreea Floroiu liked this
Mihaela Encutu liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->