Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Dashuria është një udhëtim

Dashuria është një udhëtim

Ratings:
(0)
|Views: 27|Likes:
Published by Muhamed Dolaku

More info:

Published by: Muhamed Dolaku on Nov 01, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/29/2012

pdf

text

original

 
033 Dashuria është një udhëtim
 
Nga: Dr. Shahid AtharZoti, përtej mëshirës së tij të pafundme na ka dhuruar ndjenjën e bukur të dashurisë.Dhe Ai është që bashkoi zemrat e tyre. Edhe sikur ta shpenzoshe gjithë ata që është në
tokë, nuk do të mund t’i
bashkoje zemrat e tyre, por All-llahu bëri bashkimin e tyre, pseAi është i gjithëfuqishëm, i urtë. (Kuran 8:63)
Dashuria është vela e cila drejton rrjedhën e jetës. Poeti Khalil Gibron shkroi “Mos
ndrysho rrjedhën e dashurisë, për dashurinë, nëse ajo të gjen ty të denjë, do ta
ndryshojë vetë rrjedhën e jetës tënde.” Dashuria mund të jetë e vetmja arsye e të
 jetuarit. Dashuria nuk mund të kërkohet, por duhet të jepet përpara sesa ta presim atënë rikthim.Dashuria na drejton neve të kënaqim njeriun e dashur dhe të shmangim aktet të cilatzemërojnë njeriun e dashur.Detyra përpara nesh qëndron se si të rrënjosim dashurinë në këtë botë plot urrejtje.Urrejtjen ndërmjet burrave dhe grave, ndërmjet të pasurit dhe të varfrit, ndërmjetnjerëzve të bardhë dhe atyre me ngjyrë, ndërmjet fiseve dhe kombeve, etj.Si mund të behemi dhurues të dashurisë dhe fara të bimës?Burmi i dashurisë tonë është Zoti vetë dhe përfitimi i dashurisë tonë duhet të jenëkrijimet e Tij.Si mund të bëhemi përfitues të dashurisë së Zotit? Sipas Kuranit, Zoti i do ata që janë tëvetëdijshëm për ekzistencën e Tij, të cilët kthehen tek Ai për pendim, ata që mbahen pastër, bëjnë mirë, ata që besojnë në Zot, ndjekin drejtësinë dhe që ngulmojnë medurim. Duhet njëkohësisht të shmangim te qënit ata që Zoti nuk i do.Zoti nuk i do keqbëresit, dinakërit, njerëzit arrogantë ose gënjeshtarët plangprishës.Njerëz të tillë jo vetëm që i privojnë vetes dashurinë e Zotit, por edhe udhëzimin e tij.O ju që besuat! Kinie frikë All-llahun dhe kërkoni afrim te Ai, luftoni në rrugën e Tij që tëgjeni shpëtim. (Kuran 5:35)Dashuria e Zotit në të njëjtën kohë kërkon nga ne që të ndjekim rrugën e ProfetitMuhammed (a.s.).Në Kuran thuhet Thuaj: Nëse e doni All-llahun, atëherë ejani pas meje që All-llahu të ju
dojë, t’ju falë mëkatet tuaja, se All
-llahu është që fal shumë, mëshiron shumë. (3:31).Dashuria e Profetit tonë nuk duhet të shprehet vetëm nëpermjet fjalëve por edheveprave, si; duke iu gëzuar të mirës dhe parandaluar të keqen, në propagandimin e
mesazhit të dashurisë tek çdonjëri, dhe duke patur një sjellje që reflekton “llampën endritshme”.
 Kur një udhëtarë niset në një udhëtim drejt Zotit, shejtani nxjerr shumë pengesa nërrugën e tij. Shpeshherë duke u shfaqur si një njeri i afërt i cili do ti kundërvihet dhe

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->