Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
6Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Dinamica de Grups Cooperacio

Dinamica de Grups Cooperacio

Ratings: (0)|Views: 872|Likes:

More info:

categoriesTypes, School Work
Published by: Francesc Vila Batallé on Nov 03, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See More
See less

12/07/2012

pdf

text

original

 
Dinàmica de grupsPrograma d’educació compensatòria
Els quadrats
OBJECTIU:Afavorir la relació cooperativa.Millorar la consciència de grup en una tasca comuna.
NIVELL: 
Tots (amb diferents adaptacions).
DURADA : 
1 hora.
MATERIAL: 
Sobres individuals amb el material.
ESTRUCTURA DE LA CLASSE: 
Petit grup i gran grup.METODOLOGIA:Es formen a l'atzar grups de 5 alumnes. També hi ha d'haver un grup d'alumnes que facid'observadors.Es dona un sobre a cada alumne i se'ls indica que la tasca a fer és construir el seu quadrat.S'ha de seguir, però, una sèrie de normes:No es pot parlar.Podeu donar peces als altres.Podeu rebre peces dels altres.No podeu agafar peces dels altres.Comença el joc.Els alumnes que fan d'observadors, han d'observar si es respecten les normes, quin esl'ambient del grup, etc... Ho apunten en un paper.Després del joc, en gran grup es fa una posta en comú . Els membres dels grups expliquencom han viscut la situació, diuen què els ha passat.Els observadors han d'explicar al grup les seves observacions. Els membres dels grups podenrebatre determinades observacions i justificar les seves actuacions.Qüestions importants a debatre:Tot el que ha passat té a veure amb la realitat de la classe?
 
Dinàmica de grupsPrograma d’educació compensatòriaHi ha dominat l'interès individual o el del grup?Què hem conegut dels altres?És possible millorar el funcionament del grup, després d'aquesta experiència?OBSERVACIONS:Les consignes han de ser clares i explícites, si es vol garantir l'eficàcia de l'exercici. Les reglesdel joc s'han de fer respectar escrupulosament. L'hora de la veritat és la fase del diàleg, on s'hade recollir tota la riquesa del joc. En l'anàlisi del què ha passat i de la correspondència ambl'evolució de la classe hi poden aparèixer tensions internes que s'hauran d'abordar.
FONT: 
ARNAIZ,P.; Qui és qui. Les relacions humanes al grup - classe. Ed. Graó. Barcelona,1988.Instruccions per omplir els sobres:Sobre A: b, b, b, d. Sobre B: i, c. Sobre C: e, a, i, d.Sobre D: h, f, j. Sobre E: b, g.
 
Dinàmica de grupsPrograma d’educació compensatòria
Tots més que un
OBJECTIU
:Potenciar la interacció entre els membres del grup.Fer prendre consciència que amb la col·laboració i esforços de tots es poden aconseguir millorsresultats.Reforçar la concentració, atenció i memòria.
NIVELL
: Cicle mitjà, cicle superior i 1er ESO
DURADA: 30
O 45 minuts.
ESTRUCTURA DE LA CLASSE
: individual, per parelles, petit grup i gran grup.
MATERIAL
: El mestre necessita un llistat de paraules. Folis i estris per escriure.
METODOLOGIA
: El mestre/a llegeix un llistat de paraules. Individualment escriuen en un folitotes les que recordin. Posteriorment a una indicació del mestre es fan parelles i tornen aescriure les paraules sense mirar el llistat anterior. En tercer lloc s'ajunten dues parelles i eltornen e escriure. Al col·loqui final els alumnes valoraran l'experiència i buscaran els objectius.Els mateixos grups poden escriure frases que resumeixin l'activitat:Exemples:- "Tots més que un"- "Entre tots ho hem aconseguit"-...............................Posteriorment es poden retolar i penjar a la classe.Derivacions a altres àrees:. Explicar una vivència personal que hagi implicat la col·laboració de diferents membres.. Confegir un llistat de situacions de la vida real que impliquin la col·laboració i solidaritat devàries persones.
OBSERVACIONS
: Cal adequar el llistat a l'edat i nivell dels alumnes. Com exemple orientatiuper un cicle mitjà es poden proposar unes 30 o 40 paraules que tinguin com a centre d'interèsl'aula i entre elles unes 5-10 distorsionants.
FONT
: Dossier del programa d'educació compensatòria.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->