Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
2010 Yamaha YZF1000R1 Factsheet RO RO

2010 Yamaha YZF1000R1 Factsheet RO RO

Ratings: (0)|Views: 32|Likes:
Published by Nicolas Marion
2010 Yamaha YZF1000R1 Factsheet RO
2010 Yamaha YZF1000R1 Factsheet RO

More info:

Categories:Types, Brochures
Published by: Nicolas Marion on Nov 06, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/26/2013

pdf

text

original

 
YZF-R1
www.yamaha-motor-europe.com
 Născută pentru MotoGP.
YZF-R1 este mai mult ca niciodată legată de modelul nostru M1 câştigător aMotoGP. Motorul ei inovator, cu 998 cc şi patru cilindri în linie, prezintă unarbore cotit cu 90° între manetoane cu un interval inegal de ardere, careasigură lineritatea acceleraţiei, dând impresia că maneta de acceleraţie estedirect conectată la roata spate.Motorul nou se simte şi se aude mai uniform ca niciodată şi emite un sunetde neuitat în ţeava de eşapament. Producând un cuplu de 182 PS şi 115,5Nm, motorul inspirat de MotoGP este cea mai avansată unitate de puterevăzută vreodată pe o motocicletă supersport Yamaha.Şi pentru un plus de siguranţă şi control, noua R1 rulează cu un şasiuDeltabox cu totul nou care oferă o rigiditate uniform echilibrată.
Noua generaţie R1 inspirată deMotoGPMotor 998 cc, cu arbore cotit cu90° între manetoane şi ardereneuniformăYCC-T şi YCC-I pentru o funcţionare optimă182 PS la 12.500 rpm, 115,5 Nm la10.000 rpmCadru Deltabox uşor, pentru omanevrare exactăSuspensie faţă şi spate reglabilăintegral
 
Motocicletele Yamaha sunt testate de cei mai bunimotociclişti din lume în timpul campionatelor mondiale.Motocicleta YZF-R1 inspirată de MotoGP a dominatprobabil primul an cel mai plin de succes al competiţiilorpentru motocicletele sport de un litru. R1 poate revedicatitlul în Campionatul Mondial de Anduranţă 2009 şinenumărate victorii în Campionatul Mondial deSuperbike, precum şi în campionatele naţionale deSuperbike din Europa.Şi dacă doriţi să vă transformaţi motocicleta R1 într-overitabilă armă pe pista de curse, gama YEC produsă deYamaha Motor Engineering reprezintă singurele pieseaprobate ocial, pentru echiparea de cursă amotocicletelor din seria R.
 Motociclete făcute să câştige
 
Noua generaţie R1inspirată de MotoGP
YZF-R1 a fost o legendă supersportvreme de peste 10 ani. Noua YZF-R1este prima motocicletă fabricată cuarbore cotit având 90o întremanetoane, o tehnologie inovatoare în competiţiile MotoGP. Experienţa înregistrată de Yamaha în cadrulcurselor înseamnă, de asemenea, căR1 oferă o minunată senzaţie detracţiune, folosind un cadru cuampatament scurt şi basculă lungă,ambele create folosing lecţiile învăţate în cadrul MotoGP.
Arbore cotit cu 90° întremanetoane şi interval deardere neregulat
Revoluţionarul arbore cotit cu 90° între manetoane al unei R1, cu intervalde ardere în stil MotoGP, transformăsenzaţia pilotării unei motocicletesupersport cu patru cilindri în linie.Arborele cotit cu 90° între manetoaneproduce un cuplu de „combustie”, înlocul unui cuplu „inerţial”, astfel încâtpilotul poate „simţi” roata din spate.Motorul se simte şi se aude mai lin, cuun sunet de neuitat, gutural al ţevii deeşapament
YCC-T şi YCC-I pentru ofuncţionare optimă
Partea electronică revoluţionară aunei R1 completează perfect motorulinovator. Sistemul de admisie YCC-I(Yamaha Chip-Controlled Intake)reglează lungimea celor patru pâlniide admisie pentru o performanţăperfectă a admisiei în gama de rotaţiipe minut. YCC-T (controlul electronical acceleraţiei) controlează supapa deacceleraţie pentru putere imediată,admirabil de lină.
Cadru Deltabox, uşorpentru un viraj exact
Ampatamentul scurt, asociat cu uncadru uşor şi rigid, Deltabox, turnatdin aluminiu şi cu un braţ oscilantlung furnizează maximum detracţiune, o putere de rulare excelentăşi o direcţie extrem de uşorcontrolabilă.
Suspensie faţă şi spatereglabilă integral
Suspensia faţă şi spate este multi-reglabilă în funcţie de stilul de pilotareşi de condiţiile de drum/competiţie.Furca faţă de 43 mm prezintăamortizoare independente stânga/dreapta care oferă o amortizareoptimizată a vibraţiilor şi permite oreglare mai uşoară a poziţiei, conformdorinţei pilotului.
Caroserie sculptată
Noua caroserie sculptată a unei R1dezvăluie conceptul radical, cu masacentralizată, al acestei motociclete:este o motocicletă bine închegată ceproduce performanţă deosebit deconcentrată. De la extremitatea frontală cu faruri tip Cobra până lascurtele tobe de eşapament montanteşi pneurile de 190/55R, R1demonstrează motto-ul designerului: funcţionalitate însemnă frumuseţe.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->