Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Η εμπειρία του Pyramidos

Η εμπειρία του Pyramidos

Ratings: (0)|Views: 160|Likes:
Published by ac_hecate

More info:

Published by: ac_hecate on Nov 08, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/21/2013

pdf

text

original

 
Η Εμπειρία του Pyramidos
Από τον Frater 4141° = 10▫ A .'. A .'.
«Η αποτυχία και το πόνος ας μην αποτρέψουν τους πιστούς. Τα θεμέλια τηςπυραμίδας λαξεύτηκαν στον ζωντανό βράχο μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Θρήνησεο βασιλιάς την αυτή που το στέμμα της πυραμίδας ήταν ακόμα ακατέργαστοστη μακρινή χώρα;»(LXV V:51)«Τότε και η Πυραμίδα επίσης χτίστηκε έτσι ώστε η Μύηση να ολοκληρωθεί.»(Liber CCXXXI v.20)«Και αν αποτύχω σ’ αυτό, η πυραμίδα μου να βεβηλωθεί, και ο Οφθαλμός νακλείσει προς εμένα!»(John St. John) 
1
 
Do what thou wilt shall be the whole of the Law.
Κάνε αυτό που θέλεις, θα είναι όλος ο Νόμος.
Α
υτό που ακολουθεί παρακάτω είναι οι σημειώσεις μου και τα σχόλιά μουπάνω σ’ αυτό το Ιερό Τυπικό Μύησης. Οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναιπροσωπικές ως προς το ότι προκύπτουν απευθείας από τη δική μου σχέση μεαυτό το κείμενο, και τη ζωντανή Μαγεία του Θελήματος. Οι σημειώσεις αυτές,που πρωτογράφτηκαν στην πρώιμη Περίοδο του Νεόφυτου του Αδελφού 414,έχουν υποστεί συνεχείς προσθήκες και διορθώσεις, ώστε να αντικατοπτρίζουντην αύξηση της αυτό-κατανόησης και της διερεύνησης (Μύηση). Παρότι δενσχετίζεται απαραίτητα με όλους τους Υποψήφιους που μπορεί να συναντήσουναυτό το τυπικό, προσπάθησα να κρατήσω τις σημειώσεις στα πλαίσια τηςγενικής ουσίας, ώστε να αφορά στο Έργο Μας σαν σύνολο, και όχι απλά ναμιλήσω στον αναγνώστη για τα δικά μου συμπλέγματα. Χρησιμοποιήθηκαναποσπάσματα από διάφορα κείμενα, και έχουν συντεθεί με την αντίληψη τουυποφαινόμενου Υποψήφιου και ενσωματωθεί σ’ αυτή την εξήγηση. Γιαευκολία και μελλοντική αναφορά, τα έργα που παρατίθενται έχουνεπισυναφθεί στο τέλος των σχολίων του Αδελφού 414.Το Τυπικό αναφέρεται απευθείας στον βαθμό του Α.΄.Α.΄. 1=10, και συνεπώςβασίζεται στη Φόρμουλα του Νεόφυτου. Στην κεφαλίδα του κεφαλαίου VI του«Μαγεία στη Θεωρία και την Πράξη», αναγράφεται: «Η τελετή για ναπροικίσει κάτι το εσωτερικό και αδύναμο με ισορροπημένη κίνηση σε μιαδεδομένη κατεύθυνση.»Η Φόρμουλα αυτή είναι V.I.T.R.I.O.L.
 
ΒΙΒΛΙΟ DCLXXI ή PYRAMIDOS 
 
Ένα Τυπικό Αυτο-Μύησης βασισμένο στη Φόρμουλα του Νεόφυτου.
00. Το Χτίσιμο της Πυραμίδας.
Ο Μάγος με Ραβδί. Στον Βωμό υπάρχουν λιβάνι, Φωτιά, Ψωμί, Κρασί, η Αλυσίδα, το Φραγγέλιο, το Εγχειρίδιο και το Λάδι. Στο αριστερό χέριπαίρνει το Κουδούνι.
 
Η σύνθεση του φυσικού Ναού. Οι φυσικές προετοιμασίες του Νεόφυτου είτεσυνειδητά είτε ασυνείδητα έχουν σαν σκοπό να ξεκινήσουν το Νέο Φυτό. Μιαδήλωση του Έργου που έχουμε στα χέρια μας. Τα Όπλα και το Θυσίασμα θαχρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Τυπικού.Ο άντρας ή η γυναίκα οδηγείται στο 1=10 από Έμπνευση. Σύμφωνα με τιςσημειώσεις στο John St. John, η Πυραμίδα χτίζεται πριν ακόμα μπει οΥποψήφιος, έτσι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Σύμπαν έχει
2
 
προετοιμάσει τον τόπο της Μύησης ανεξάρτητα από τη γνώση του Υποψήφιουγι’ αυτήν. Πράγματι, δεδομένης της φύσης των Μαγικών Όρκων, η Μύησηξεδιπλώνεται ανεξάρτητα από τις τυπικότητες. Οι δυνάμεις που εμπλέκονταιείναι η Ζωή και ο Θάνατος, τα δύο ολοφάνερα αντίθετα της συνειδητότητάςμας, και το κίνητρο πίσω από την πλειοψηφία των πράξεών μας. Επιπλέον,αυτές οι δυο (φαινομενικά) αντιτιθέμενες αρχές πηγαίνουν πέρα από τη ζωήκαι τον θάνατο, ακόμα και στη Νουίτ και τον Χαντίτ.
Χαίρε! Άσι!, χαίρε, Χουρ-Απεπ, ΑςΓεννήσει η Σιωπή τον Λόγο!
[Δύο χτυπήματα του κουδουνιού. Σπειροειδής χορός εξορισμού (προς ταδεξιά)]
 
Ο Θωθ, η φωνή της Σοφίας και ο Ανώτερος Εαυτός, επικαλείται τον Άσι καιτον Χουρ/Σετ, το πάθος να γίνει Νεόφυτος. Λατρεία στο Μη-Εγώ. Όπως οΆσαρ στον Όσιρι, και το Θηλυκό Αρσενικό, ο Άσι είναι η Ίσις και το ΑρσενικόΘηλυκό. Ο Άσι και ο Χουρ είναι οι διαδικές φύσεις του εκδηλωμένουΣύμπαντος. Ο Άπεπ είναι ο Άποφις, και όπως ξέρουμε ότι ο Χουρ είναι ο Ώρος,έχουμε τις δημιουργικές και καταστροφικές δυνάμεις που βοηθούν στηδιαδικασία αυτού του Σύμπαντος, όπως έχουμε τις δύο όψεις της Νουίτ καιτου Χαντίτ. Ο Χουρ-Άπεπ είναι η Μέθοδος –δες το δοκίμιό μου με τίτλο «ΗΦύση της Μύησης».Σιωπηλή Ομιλία = Η σχεδιασμένη μυητική εργασία, τα τυπικά, τα αστρικά, οδιαλογισμός, κ.λπ. Η δουλειά του Νεόφυτου. Η δραστηριότητα καλυμμένη σεμη-δράση, ή ο δρόμος του Τάο. Ο Θωθ εδώ δηλώνει την ομιλία του στησιωπή. Αυτή είναι η έναρξη της δράσης του ίδιου του τυπικού. Το τυπικόαρχίζει με σιωπή, μέσω του λόγου και πάλι πίσω στη σιωπή, και τηνεκπλήρωση της Μύησης του Νεόφυτου. Δύο κτυπήματα στην καμπάνα και οσπειροειδής χορός εξορισμού = η έναρξη της Εργασίας του Νεόφυτου, ηοργάνωση του υλικού και το «καθάρισμα του χώρου» - ο εξορισμός, όπως θαέπρεπε να προηγείται πάντοτε κάθε τυπικού, ο βαθμός του Νεόφυτου σταπλαίσια του Liber Pyramidos, είναι ένα περίπλοκο τυπικό, όπως είναιολόκληρη η Ύπαρξη. Όλα όσα δεν είναι απαραίτητα στη λειτουργία τηςΜύησης, εξορίζονται.
Τα λόγια ενάντια στον Υιό της Νύχτας.Ο Ταχούτι μιλά στο Φως.Γνώση και Δύναμη, δίδυμοι πολεμιστές, σείουνΤο Αόρατο· κυλούνε χώριαΤο Σκότος· η ύλη λάμπει· ένα φίδι.Ο Σεμπέκ χτυπημένος από τον κεραυνό –Το Φως χαράζει από Κάτω.
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->