Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
25 Cocktailadressen - SpecialBite Editie 2012

25 Cocktailadressen - SpecialBite Editie 2012

Ratings: (0)|Views: 1,121|Likes:
Published by Ingmar Voerman
© 2011, SpecialBite Tekst: Ingmar Voerman
© 2011, SpecialBite Tekst: Ingmar Voerman

More info:

Published by: Ingmar Voerman on Nov 09, 2011
Copyright:Traditional Copyright: All rights reserved

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF or read online from Scribd
See more
See less

11/09/2011

 
cocktailbars en restaurantsSpecialBite 2012
tekst:
Ingmar Voerman
Wanneer is een bar een cocktailbar? In Nederland drinken we onze cocktails vaak in een restaurant ofkun je eerder spreken van een ‘gewone’ bar met goede cocktails. Dat vinden wij ook best. Hieronder 25 adressen waar je kunt rekenen op een mooie cocktail, shaken of stirred door de beste bartenders.
SPECIALCOCKTAIL-ADRESSEN(25)
AMSTERDAM
Canvas op de 7e
Canvas is een tijdelijke horeca-invulling van de zevendeverdieping van het voorma-lige Volkskrantgebouw, die erstiekem al jaren zit en hopelijknooit weg gaat. Al was hetmaar om het fijne dakterras.Dankzij de cocktailachtergrondvan eigenaar Thijs kun je hiergoede cocktails drinken, bereiddoor bartenders die weten watze doen.
Wibautstraat 1501091 GR Amsterdamwww.canvasopde7e.nl
 The College Hotel
Boutique-hotel, opleidings-instituut en populaire hangoutvoor zakenmensen en buurt-bewoners. De sfeervolle enhippe bar wist jaren geleden algasten van buitenaf weer naareen hotelbar te lokken. Al kun-nen de pupillen nog wel eensstuntelen met je cappuccino,door de gedreven bartendersachter de bar blijven de cock-tails creatief en van kwaliteit.
Roelof Hartstraat 11071 VE Amsterdamwww.thecollegehotel.com
Door74
Nederlands enige ‘speakeasy’,oftewel verborgen cocktailbar.Houdt zich schuil in een van demeest toeristische straten vanAmsterdam. De bar is chic in-gericht met donker interieur enademt de sfeer van een jazzynachtclub. De topbartendersleven zich uit op hun klassiekecocktails, de hostess zorgt dathet je verder aan niets ont-breekt. Reserveren op de dagzelf is noodzakelijk.
(adres is niet publiek,gasten krijgen het doorna een telefoontje)www.door-74.nl
Feijoa
Feijoa is al jaren constant inde hoge kwaliteit van cocktailsen service. Gelegen in hartjeAmsterdam bedient degezellige bar natuurlijk veeltoeristen, maar ook vastegasten en cocktailliefhebbersuit heel het land. Fruitigecocktails worden afgewis-seld met klassiekers indeze bar, waar een wijntjeof biertje bestellen overigensook geen doodzonde is.
Vijzelstraat 391017 HE Amsterdamwww.feijoa.nl
Little BuddhaRestaurant/Sushi Bar & Lounge
De bar bij Little Buddha liegter niet om; qua assortiment,cocktailkaart en bovenal quabarteam. De cocktails combine-ren goed bij de sushi en oos-terse gerechten. Rauwe vis enlimoen- en citroensap gaan nueenmaal hand in hand. Negeerhet afgezaagde boeddhabeelden geniet van de sushi ensublieme cocktails.
Kleine Gartmanplantsoen 171017 RP Amsterdamwww.littlebuddhaamsterdam.com
 MOMORestaurant,bar & lounge
Baan je een weg door deBN’ers, vastgoedfiguren englamourmeisjes die dezeongekend populaire hotelbarvullen. Kom uit bij de bar,bestel bij enkele van de bestebartenders van het land, enlaat je verrassen door huncocktails. Geniet van de buzzin MOMO en waan je eenechte kosmopoliet.
Hobbemastraat 11071 XZ Amsterdamwww.momo-amsterdam.nl
p 261
Dankzij decocktail-achtergrond van eigenaar Thijs kun jehier goedecocktailsdrinken
Canvas op de 7e
 
cocktailbars en restaurantsSpecialBite 2012
p 262
De Nieuwe Anita
De Nieuwe Anita ademt de sfeervan een krakerscafé, een alterna-tief cultuurhuis en een Berlijnsehuiskamer in één. Lauw bier enslobberwijn dus? Gelukkig niet,de onderneemster achter DeNieuwe Anita heeft een passievoor cocktails. Achter in de zaakstaat een cocktailbar waar menigbartender kriebelende handen vankrijgt, met een dito assortiment.
Frederik Hendrikstraat 1111052 HN Amsterdamwww.denieuweanita.nl
Cocktailclub NJOY!
Je verwacht misschien niet in dehysterische Korte Leidsedwars-straat een goede cocktail te kun-nen drinken, maar het kan duswel. NJOY! wordt gerund doormensen met het cocktailhart opde goede plaats. Een sfeervollekleine cocktailbar met een mooiassortiment en een uitgebreidecocktailkaart.
Korte Leidsedwarsstraat 831017 PX Amsterdamwww.cocktailclubnjoy.nl
Sky Lounge (Mint hotel)
Hier wil iedereen wel zittenmet een cocktail in de hand.Het uitzicht van de Sky Loungeis adembenemend. De loungeheeft zelfs een dakterras, alwaait het flink, daar zo palnaast het IJ. De weinig span-nend ingerichte lounge heeftwel een mooie, lange bar meteen indrukwekkend assortiment(prijzige) sterkedrank, wijnenen creatieve cocktails.
Oosterdokskade 41001 RD Amsterdamwww.minthotel.com/amsterdam
SKYY Bar (Fashion Hotel)
Een cocktailbar boven in eenhotel in Amsterdam Slotervaart.De SKYY bar zou echter in NewYork, Miami of Singapore ookniet misstaan. Toch weet cocktail-minnend Amsterdam zijn wegnaar deze afgelegen bar (nog)niet te vinden. Jammer, wanthet interieur is adembenemend,het assortiment van deze baruitzonderlijk, en de cocktails enservice zijn goed.
Hendrikje Stoffelstraat 11058 GC Amsterdamwww.skyybar.nl
Twenty Third Bar (Hotel Okura)
Deze cocktailbar heeft een drem-pel van 23 verdiepingen maaris zeker een bezoekje waard.Twenty Third biedt een feno-menaal uitzicht over Amster-dam en goede cocktails in eenon-Nederlandse omgeving. Dedrankjes zijn prijzig, de service isuitmuntend en de barmannen ziener eigenlijk precies uit zoals je vanze verwacht in een chique hotelbar.
Ferdinand Bolstraat 3332072 LH Amsterdamwww.okura.nl
Vesper Bar 
Goed verstopt in de Jordaanvind je deze stijlvolle bar die eenhuiselijke sfeer combineert metsublieme cocktails. De barten-ders, cocktailkaart en servicezijn van internationaal niveau.Vergaap je aan de ruime selectieexclusieve dranken op de back-bar en schroom niet de barten-der te vragen naar het verhaalachter je drankje.
Vinkenstraat 571013 JM Amsterdamwww.vesperbar.nl
 
ROTTERDAM
 
Blender 
Naast een ambitieuze keukenheeft hotspot Blender een stoerecocktailbar met een gevarieerdeen overzichtelijke cocktailkaart.Drankjes als een Pisco Sour enPaloma zie je niet vaak in Ne-derland. In Blender staan goedebartenders die hun strepen vaakal elders in Rotterdam hebbenverdiend.
Schiedamse Vest 913012 BG Rotterdamwww.blenderrotterdam.nl
ElitRestaurantCocktailbar 
Rotterdams Finest op cocktail-gebied vind je onder in het WitteHuis in de Oude Haven. Na hetdiner transformeert Elit in eenbar met jazz- en soultunes engoede cocktails. Een ruime cock-tailkaart, verdeeld in categorieënals classics en fresh’n fruity,moedigt gasten ook aan de bar-tenders te vragen om creatiesdie zijn toegespitst op persoon-lijke wensen.
Wijnhaven 33011 WG Rotterdamwww.elitrotterdam.nl
Level Bar Restaurant
Een gerenommeerde cocktail-spot in Rotterdam, en Levelheeft zowel interieur als conceptnet weer in een nieuw jasje ge-stoken. Nip hier aan een mooiecocktail in een ambiance dieLevel zelf ‘een kunstzinnigemix van New Yorkse funk enBerlijnse rauwheid’ noemt.Menig Rotterdamse bartenderis hier groot geworden.
Pannekoekstraat 76a3011 LK Rotterdamwww.levelrotterdam.nl
 
Soho Bar 
Soho bar opende in 2005 zijndeuren en is sindsdien eengevestigde naam in Rotterdam.Zeker niet de grootste bar,misschien niet altijd de beste,maar wel al ruim zes jaar druk-bezocht en gewaardeerd omzijn concept en cocktails. Goedebartenders weten te boeien
Nip hier aaneen cocktailin een‘kunstzinnigemix van New Yorkse funken Berlijnserauwheid’
Level Bar Restaurant
 
Little Buddha
04 - Koffie in Oost
Sky LoungeTwenty Third Bar Door74
 
Level Bar Elit

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->