Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
23Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Richelle Mead: Vérvonalak (rajongói fordítás)

Richelle Mead: Vérvonalak (rajongói fordítás)

Ratings:

4.0

(1)
|Views: 3,351|Likes:
Published by Krisztina Szatmári

More info:

Published by: Krisztina Szatmári on Nov 13, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See More
See less

01/29/2014

pdf

text

original

 
 Richelle Mead: Vérvonalak konyvfanoknak.5mp.eu
Richelle Mead: Vérvonalak 
Fordítók 
:
 Nitty, Kamáslimacska, Viva, Rose, Éva
Fordítás készült:
a
 
konyvfanok.5mp.eu honlap számára
2011. november 05.
 
 Richelle Mead: Vérvonalak konyvfanoknak.5mp.eu
Első fejezet
Fordította: Nitty
 NEM TUDTAM LÉLEGEZNI.Egy kéz tapad az ajkamra egy másik pedig a vállamat rázta, felriasztva a legmélyebbálmomból.Egy őrült gondolat futott át az agyamon. Biztosan ez történik. A legrosszabb rémálmom mostválik valóra.
 Itt vannak! Értem jöttek!
Hunyorogva pásztáztam végig a sötét szobát, majd végül apán arcán állapodott meg atekintetem. Abbahagytam a vergődést, teljesen össze voltam zavarodva. Apám engedett aszorításon és hátrébb lépett, tekintete azonban fagyos volt. Felültem az ágyba, a szívem össze-vissza kalapált.-Apa?-Sydney. Nem keltél fel, hba szólongattalak.Természetesen ez mentség arra, hogy halálra rémítsen.-Öltözz fel, tedd magad szalonképessé – folytatta – De gyorsan és csendben. A földszintentalálkozunk, a dolgozószobában.A szemem elkerekedett, de nem gondolkodtam sokáig a válaszon. Erre nem volt más válasz:-Igen uram, természetesen.-Én megyek és febresztem a godat is – kifordult az ajtón, én pedig kiugrottam azágyból.-Zoé – kiáltottam fel – Miért van szükséged ?-SSSS – csendesített el – Eredj készülni. És emlékszel, csendben. Ne ébreszd fel anyádat.Becsukta az ajtómat és szó nélkül otthagyott. A pánik, ami az imént csendesült, most isméthullámokban tört rám. Miért van szüksége Zoéra? Egy ilyen éjszakai ébresztő mögött, csak isaz alkimisták állhatnak és a húgomnak semmi köze sincs hozzájuk. Gyakorlatilag én isfelvoltam függesztve ezen a nyáron a közelmúltban történt események miatt.Mi lehet ez az egész?2011. november 05.
 
 Richelle Mead: Vérvonalak konyvfanoknak.5mp.eu
Mi van, ha végül még is csak elvisznek egy átnevelő központba és Zoe lesz az, aki ahelyembe lép?Egy pillanat, a világ forgott körülöttem, megragadtam hát az ágy támláját, hogy összeszedjemmagam.Átnevelő intézet. Ez volt a fiatal alkimisták rémálma, ahogy nekem is. Nem tudni holtalálható az intézet, pont azért, hogy a vámpírok, még csak véletlenül se tudják elhurcolnionnan az odakerült alkimistákat, hogy aztán eltérítsék őket a helyes útról. Hogy mi is azátneves, azt soha nem akartam igazán megtudni. Az „átnevelésszép szó volt az„agymosásra”. Én még csak egyszer láttam egy embert, aki visszajött onnan, de miutánvisszart, r csak l ember volt. Zombivá ltozott, és én inbb nem akartam belegondolni, hogy mit tehettek vele, hogy ilyenné vált.Apám sietető szavai visszhangoztak a fejemben és én megpróbáltam levetkezni félelmemet.Eszembe jutott egy másik intelem is, amit mondott, hogy maradjak csendben. Édesanyámnem volt jó alvó. Általában nem számított, ha rajtakapott, mikor alkimista ügyben osontunk ki a zból, de az utóbbi időben anm nem volt l szívélyes a rje s a nya)munkaadójával.Azóta dühös volt az alkimistákra, mióta a múlt hónapban visszahoztak a szülői házba és acsaládi házunk onnantól kezdve a saját börtönöm lett. Anyám és apám között szörnyű vitavolt emiatt és azóta Zoé és én gyakran szinte csak lábujjhegyen járkálunk a lakásban.Zoé. Miért kell nekik Zoé?A kérdés belém égett, igyekeztem, hogy mihamarabb kész legyek. Jól tudtam, hogy mit jelenta „szalonképes” kifejezést az alkimistáknál. A farmer és a póló szóba se jöhetett. Ehelyett egyvasalt szürke szövetnadrágot és egy fehér gombos inget vettem fel. A sötétben a grafitszürke pulóveremet találtam meg, ami ment a szerelésemhez, kiegészítőnek pedig egy fekete övetkötöttem a derekamra, a nyakamba pedig a mindig viselt arany láncomat akasztottam, aminegy kis kereszt volt.A hajam volt a nagyobb probma. r t óra als után is olyan volt, mint egyszénaboglya. Megpróbáltam a lesimítani, amennyire csak lehetett és aztán egy kiló hajlakkotfújtam rá, abban reménykedve, hogy ezzel kibírja azt, ami rám vár. Egy könnyű sminketvittem fel az arcomra, többre nem volt idő.Az egész összesen hat percbe telt, ami egy új készülődési rekord volt. Néma csendben rohantam lefele a lépcsőn, ne hogy felébresszen édesanyámat. A nappalibansötét volt, de a dolgozószoba felöl halvány fény festette meg a padlót. Figyelmeztetőenhívogatott. Résnyire nyitottam az ajtót és becsusszantam a szobába.2011. november 05.

Activity (23)

You've already reviewed this. Edit your review.
Zsófi Kisbán liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
Szűcs Katalin liked this
Anita Vizi liked this
Enikő Potyók liked this
Hajnalka Majoros liked this
theawry liked this
Ibolya Sulymosi liked this
Jánosné Bartus liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->