Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
19Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
4.1 Model Procedura Recrutare Angajare

4.1 Model Procedura Recrutare Angajare

Ratings:
(0)
|Views: 2,951|Likes:
Published by gbytzzik

More info:

Published by: gbytzzik on Nov 16, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/29/2013

pdf

text

original

 
S.C. ______________ SRL
PROCEDURĂ PRIVINDRECRUTAREA, SELECŢIA ŞIANGAJAREA PERSONALULUI
 Nr.document:RU-01Revizia:00
Departament:RESURSE UMANE
Pagina: 1/3
Întocmit : Nume, prenumeDataSemnăturaVerificat :Aprobat :Aplicabil de la:1.
Istoricul revizuirilor :Revizia nr.Motivul revizuiriiDescrierea revizuiriiData revizuirii2. Scop:
Procedura reglementează modul în care se desfăşoară recrutarea, selecţia şi angajarea personaluluiîn cadrul organizaţiei SC ________________ SRL.
3. Domeniul de aplicare:
Această procedură este valabilă pentru toate posturile existente sau care urmează să fie înfiinţateîn cadrul SC ________________ SRL.
4. Responsabilitate şi autoritate:
a.
Manager departament:
Persoana care completeasolicitarea de personal în cadruldepartamentului pe care îl conduce în vederea acoperirii unui post vacant sau în vedereaînfiinţării unui post nou; b.
Director departament:
Persoana care verifică şi avizează solicitarea de recrutare înaintatăde managerul de departament;c.
Director resurse umane:
Persoana care verifică şi avizează solicitarea de recrutareînaintată de către responsabilul de resurse umane;
 
d.
Director General:
Persoana care aprobă solicitarea de recrutare înaintată de către DirectorulResurse Umane.e.
Asistent resurse umane:
Persoana care înregistrează solicitarea de recrutare şi desfăşoară procesul de recrutare pe baza solicitării de recrutare.
Politica de recrutare:Egalitatea de şanse la angajare
-
SC ________________ SRL asigură egalitatea de şanse la angajare. Posturile vacante suntscoase la concurs cu informarea tuturor angajaţilor. Toate posturile vacante sunt aduse lacunoştinţa angajaţilor prin afişarea la avizier şi/sau pe cale electronică.
-
Criteriile de recrutare şi selecţie sunt strict de natură profesională şi în acord cu legislaţia învigoare. Recrutarea în cadrul SC ______________ SRL asigură respectarea drepturilotuturor persoanelor care participă la procesul de selecţie. În deciziile lor aferente prezentei proceduri, reprezentanţii SC ________________ SRL responsabili cu procesul de recrutarese vor baza exclusiv pe criterii obiective, relevante pentru specificul fiecărui post vizat,
 
S.C. ______________ SRL
PROCEDURĂ PRIVINDRECRUTAREA, SELECŢIA ŞIANGAJAREA PERSONALULUI
 Nr.document:RU-01Revizia:00
Departament:RESURSE UMANE
Pagina: 2/3
asigurând evitarea oricărei forme de discriminare directă sau indirectă, bazată pe criterii desex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare,etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitatefamilială, apartenenţă ori activitate sindicală.
-
În cazul vacantării unor posturi cu normă întreagă, angajaţii SC ___________ SRL în bazaunui contract cu fracţie de normă vor fi invitaţi să participe la procesul de selecţie.
-
În cazul în care printre candidaţii aflaţi în etapa finală a selecţiei se află la egalitate de punctajun candidat extern şi un candidat intern, prioritatea la angajare va fi acordată candidatuluiintern.
Comunicarea în procesul de recrutare şi selecţie
-
În comunicarea legată de procesul de recrutare şi selecţie, SC _________________ SRL vaasigura transparenţa şi respectarea demnităţii umane.
-
Toate cererile de angajare primite vor beneficia de un mesaj de confirmare a înregistrăriicandidaturii depuse. Termenul maxim de răspuns este de 5 zile lucrătoare.
-
În elaborarea conţinutului anunţurilor de recrutare şi pe durata procesului de selecţie toateelementele de informare transmise candidaţilor vor avea un caracter obiectiv şi realist,evitând formularea unor condiţii false sau exagerate cu privire la atribuţiile, responsabilităţile, beneficiile postului anunţat.
Continuitatea procesului de asigurare a necesarului de personal
-
În SC ________________ SRL recrutarea este o activitate cu caracter preventiv şi permanent. Posturile vacante se ocupă de către cei mai buni candidaţi identificaţi în urmaselecţiilor succesive. Datele cu privire la candidaţii care întrunesc cerinţele pentru angajare,dar care nu s-au situat pe primul loc în competiţia pentru postul vacant sunt păstrate în bazade date a departamentului resurse umane în vederea contactării la o dată ulterioară, îneventualitatea apariţiei unui post vacant similar sau a unui alt post adecvat competenţelor dovedite.
-
Angajaţii SC ________________ SRL care doresc să candideze pentru un alt post decât cel pe care-l ocupă pot depune oricând la departamentul resurse umane un CV şi o scrisoare deintenţie menţionând postul pentru care ar dori să candideze în eventualitatea vacantării.Candidatura se poate depune indiferent de existenţa/lipsa unui post vacant (candidaturăspontană). Toate candidaturile primite care corespund cerinţelor sunt luate în calcul înmomentul vacantării unui post.
5. Definiţii:Recrutare
= Proces prin care sunt atraşi candidaţii.
 Selecţie =
Proces prin care sunt identificaţi cei mai potriviţi candidaţi dintre cei disponibili.
6. Procedură:Etapele
procesului de recrutare, selecţie şi angajare a personalului în cadrul organizaţiei SC ________________ SRL sunt:

Activity (19)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Mihaela Samsonescu liked this
Mihaela Samsonescu liked this
Anticutza liked this
dienusdiana liked this
Grigore Dana liked this
dienusdiana liked this
dienusdiana liked this
nedovanilas liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->