Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
18Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
SUPRAVIETUIREA

SUPRAVIETUIREA

Ratings: (0)|Views: 1,236|Likes:
Published by John Proud

More info:

Published by: John Proud on Nov 20, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/24/2015

pdf

text

original

 
1
 
2
Copyright: Manuel VL
Ă
DU
Ţ
– 2008All right reserved
Motto:
"Do what you can,with what you have,where you are"“F
ă
ceea ce po
ţ
i, cu ceea ce ai, acolo unde te afli!”Theodore RoosveltCAPITOLUL 1
PSIHOLOGIA SUPRAVIETUIRII
Este nevoie de mai mult decat cunostintele si maiestria de a construiadaposturi,de a gasi mincare,de a face foc si a calatori fara unelte de navigarestandard, pentru a trece cu success printr-o situatie extrema.Unii oameni cuputina pregatire - sau deloc - reusesc sa supravietuiasca.Altii, desi fiindantrenati, nu si-au folosit priceperile si au murit.Cheia in orice situatie desupravietuire este starea mentala a individului in cauza. Sa aicalificari,cunostinte este important;dar dorinta de a supravietui este esentiala.Psihologia de supravietuire poate ca este mai important sau cel putin la fel deimportanta ca si trusa de supravietuire.Inainte de toate trebuie sa evaluezisituatia in care te afli, sa incerci sa te linistesti, sa-ti limpezesti mintea si sagandesti.
Nu uita regula 333:
 
3 ore expus la temperaturi extreme!3 zile fara apa!30 de zile fara mancare!
Nu spun ca e bine sa nu maninci 30 de zile, dar nu se recomanda mai ales incazul in care nu ai apa.
PRIVITOR LA STRES
 Intr-o situatie extrema omul se infrunta cu mult stres care pina la urma are unimpact asupra gindirii lui.Stresul nu este o boala pe care o poti elimina silecui,este o conditie prin care trecem toti. Stresul poate fi descris ca reactianoastra la presiune exterioara.Este numele dat experientei pe care o avem in
 
3
timp ce fizic,mental,emotionalsi spiritual raspundem la tensiunile vietii. Intr-osituatie critica un stres minor te ajuta sa gindesti. Stresul ne provoaca; ne dasansa de a invata despre valorile si fortele noastre.Stresul ne poate aratacapacitatea noastra de a minui presiunea psihologica fara a esua; ne testeazaadaptibilitatea si flexibilitatea,ne poate stimula sa actionam mai eficient.
FACTORII STRESULUI
 1.Durerea2.Mediul inconjurator 3.Setea si Foamea4.Oboseala
DUREREA
Este o reactie fiziologica normala,de aparare a organizmului uman.Omul, lipsitde simtul durerii, este in mare pericol pentru ca nu reuseste la timp sa eliminefactorul periculos.Pe de alta parte,durerea il irita si distrage pe om,iar durereaputernica continua ii influennteaza comportamentul si toata activitatea.Cu toateacestea omul este in stare sa se ispraviasca chiar si cu cele mai maridureri,concentrindu-se asupra unei probleme,cautind iesirea dintr-o situatie,poate uita pe un timpde durere.
MEDIUL INCONJURATOR
Chiar si cele mai ideala conditii contin stresori legati de timp(frig sicaldura),teren si varietatea de fiinte ce locuiesc pe ariadata.Caldura,frigul,vintul,muntii,mlastinile,deserturile,insectele,reptilelepriculoase si alte animale sint doar citeva din provocarile care te asteapta.Independenta cum om isi minuieste stresul ,mediul inconjurator poate fi o sursade hrana sau si protectie sau poate fi cauza unui discomfort extrem ducind larani,boli si chiar moarte.
SETEA SI FOAMEA
Fara apa si mincare omul slabeste si in definitiv, moare. Problema gasirii apei sihranei poate fi o sursa de stres!
OBOSEALA
Omul se forteaza a continua sa supravietuiasca si nu este deloc usor pemasura ce este tot mai obosit. Posibil ca la un moment dat sa devina atit deobosit incit chiar faptul de a sta treaz devine stresant !

Activity (18)

You've already reviewed this. Edit your review.
Dani liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
vasiletripon liked this
VladV.Silagy liked this
Lex Lexis liked this
yo2maj liked this
Liu Ionescu liked this
Anca Roman liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->