Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Gazeta

Gazeta

Ratings:

4.5

(1)
|Views: 773|Likes:
Published by api-3841401

More info:

Published by: api-3841401 on Oct 19, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/18/2014

pdf

text

original

Sot
\u201cShqip\u201d 48 faqe
www.gazeta-shqip.com
Adresa e redaksis\u00eb:
Rr. Sami Frash\u00ebri,
Pallatet e Aviacionit, Nr. 4
Tel: 04 272 565 \u2022 068(9) 20 35 300
E-mail: info@gazeta-shqip.com
Viti II - Nr. 198 (488)E diel, 22 korrik 2007
E p\u00ebrditshme e pavarur \u00c7mimi 10 lek\u00eb, 1.5 euro
PER REKLAMA KONTAKTONI NE NUMRAT: 069 20 50 420 \u2022 FAX 04 272 567 \u2022 069 20 50 458
GAZETASHQIP
marketing@gazeta-shqip.com
Ekspert\u00ebt amerikan\u00eb vler\u00ebsojn\u00eb ndryshimet n\u00eb rend, nd\u00ebrsa tri dit\u00eb m\u00eb par\u00eb Brukseli kritikoi ashp\u00ebr shkarkimet
Policia, p\u00ebrplasen BE dhe SHBA
Amerikan\u00ebt e ICITAP-it kund\u00ebr evropian\u00ebve t\u00eb PAMECA-s p\u00ebr reform\u00ebn
NE FAQEN 7
Djali i Azemit
p\u00ebrfundon prap\u00eb

n\u00eb polici, akuzohet
p\u00ebr rrahjen e nj\u00eb
vajze n\u00eb pub

Kiriol Hajdari shoq\u00ebrohet p\u00ebr
nj\u00eb or\u00eb bashk\u00eb me nj\u00eb shok
NE FAQEN 16
KUSH E KA
DERRIN MA\u00c7
SOKOL BALLA
M
egjith\u00ebse \u00ebsht\u00eb ende
her\u00ebt t\u00eb parashikosh se

cilat do t\u00eb jen\u00eb rrjedho- jat politike t\u00eb situat\u00ebs s\u00eb krijuar gjat\u00eb dhe pas zgjedhjes s\u00eb Presi- dentit t\u00eb Republik\u00ebs, tri gj\u00ebra jan\u00eb tashm\u00eb t\u00eb qarta p\u00ebr t\u00eb gjith\u00eb. Dy prej tyre duket se do t\u00eb ken\u00eb nj\u00eb impakt t\u00eb mir\u00eb te njer\u00ebz- it. E para, se vendi nuk do t\u00eb sh- koj\u00eb n\u00eb zgjedhje t\u00eb parakohshme dhe, e dyta, se President u zgjodh Bamir Topi. Pavar\u00ebsisht se e dim\u00eb se ai nuk mund t\u00eb jet\u00eb dot - s\u00eb paku jo q\u00eb n\u00eb dit\u00ebn e par\u00eb - Pres- ident i gjith\u00eb shqiptar\u00ebve, majtas dhe djathtas, \u00ebsht\u00eb hera...

Demokracia
n\u00eb dar\u00ebn
Nano-Berisha
ANDREA STEFANI
AFER PS
Jemin Gjana,
kafe n\u00eb kolltukun
e Ram\u00ebs
J
an\u00eb or\u00ebt e para t\u00eb dit\u00ebs. Ndry
she nga zakonisht n\u00eb oborrin

e selis\u00eb roz\u00eb nuk ndodhet as- nj\u00eb makin\u00eb deputeti, as ajo e kry- etarit Rama. Sapo kalon hyrjen ke rastin t\u00eb shikosh ve\u00e7se fytyra t\u00eb vrenjtura. Ndihen t\u00eb tradhtu- ar, t\u00eb prer\u00eb n\u00eb bes\u00eb. Shum\u00eb nga ata q\u00eb shikonin gj\u00ebrat t\u00eb shkonin n\u00eb rrug\u00ebn e duhur sipas tyre, jan\u00eb detyruar t\u00eb dor\u00ebzohen p\u00ebr- ball\u00eb kapitullimit. Ekranet e lokalit ngjitur me partin\u00eb m\u00eb t\u00eb madhe t\u00eb opozit\u00ebs vazhdojn\u00eb t\u00eb japin lajmin se Bamir Topi...

NE FAQEN 3
E ardhmja e Sollakut, n\u00eb Amerik\u00eb?
NE FAQEN 5
NE FAQET 2-4
NE FAQEN 10
BILISHT
Identifikohet
kufoma, u vra
p\u00ebr hakmarrje
V
iktima e gjetur nj\u00eb dit\u00eb m\u00eb
par\u00eb e masakruar n\u00eb qyte

tin e Bilishtit ka tashm\u00eb nj\u00eb identitet. Policia ka zbuluar n\u00eb or\u00ebt e vona t\u00eb dy dit\u00ebve m\u00eb par\u00eb se b\u00ebhet fjal\u00eb p\u00ebr 28-vje\u00e7arin nga Dibra, Adriatik Hata. Personi q\u00eb \u00ebsht\u00eb gjetur i vrar\u00eb, sipas...

REPORTAZH
NE FAQET 36-37
Af\u00ebr & Larg
Zheg n\u00eb
\u201ckryeqytetin
e er\u00ebs\u201d
FATOS BAXHAKU
NE FAQEN 43
PERGJIGJE
Mashtrimi i radh\u00ebs
i mafies s\u00eb
monumenteve
t\u00eb kultur\u00ebs
Z.Ramohitaj,

M\u00eb lejoni q\u00eb n\u00eb fillim t\u00eb p\u00ebrgjigjes ndaj jush, t\u00eb respektoj lexuesit e nderuar t\u00eb gazet\u00ebs, duke shpjeguar se si q\u00ebndron e v\u00ebrteta mbi shpifjet e shkruara keq dhe jo n\u00eb koherenc\u00eb logjike, me t\u00eb cilat ju keni veshur procesin e rikthim- it n\u00eb nj\u00eb monument kulture t\u00eb TORRES n\u00eb Durr\u00ebs. P\u00ebr parantez\u00eb, dua t'ju kujtoj se MTKRS sot gjen- det p\u00ebrpara skandaleve dhe abuz- imeve te m\u00ebdha q\u00eb u jan\u00eb b\u00ebr\u00eb monumenteve t\u00eb kultur\u00ebs, n\u00eb 8 vitet e qeverisjes s\u00eb majt\u00eb...

OPINION
FISNIK BROVINA
NE FAQEN 6
EMERGJENCA
Kreu i Mjedisit: T\u00eb p\u00ebrdorim gjith\u00e7ka p\u00ebr t\u00eb shuar flak\u00ebt
Zjarret, Xhuveli n\u00eb Fier:
S\u2019kemi mjete, por mushka
NE FAQEN 12
MATURA
Provimet nxjerrin n\u00eb pah nivelin tep\u00ebr t\u00eb ul\u00ebt t\u00eb t\u00eb rinjve
Mbi 80% e gjimnazist\u00ebve
me nota t\u00eb dob\u00ebta, 5 dhe 6
Telefonat\u00eb me Moisiun n\u00eb prag t\u00eb nd\u00ebrrimit t\u00eb pushtetit. Mediu i k\u00ebrkon Ram\u00ebs t\u00eb mos i p\u00ebrjashtoj\u00eb deputet\u00ebt: ata zgjidh\u00ebn kriz\u00ebn
Presidenti i ri: Prioritet dialogu me opozit\u00ebn. PS-ja bojkoton betimin, Meta jo
Drejtor
Kryeredaktor
Zv/Kryeredaktor
BESNIK MYFTARI
BLEDAR ZAGANJORI
URIM BAJRAMI
OKAZION
OKAZION
NE FAQEN 35
NE FAQEN 11
K
\u00ebndo o muz\u00eb zem\u00ebrimin e
liderit historik Nano q\u00eb

p\u00ebr inat t\u00eb Ram\u00ebs ose Met\u00ebs, i shiti rishtas socialist\u00ebt te Berisha! Tashm\u00eb autoritarizmi do t\u00eb rinis\u00eb edhe m\u00eb rrept\u00eb sulmin mbi institucionet, sepse Nano u b\u00eb pateric\u00eb p\u00ebr t\u00eb. Si tradicional- isht n\u00eb rreth 15 vjet tranzicion, demokracia dhe opozita do t\u00eb ndodhen p\u00ebrs\u00ebri n\u00ebn dar\u00ebn e oli- gopolit t\u00eb ringjallur politik Nano- Berisha. Pasi e dominuan aren\u00ebn politike me an\u00eb t\u00eb nj\u00eb konflikti t\u00eb rrept\u00eb mes tyre, dy lider\u00ebt m\u00eb t\u00eb stazhionuar t\u00eb t\u00ebr\u00eb tranzicionit lindor, kan\u00eb nd\u00ebrruar taktik\u00eb....

\u201cN\u00eb kryeqytetin e er\u00ebs\u201d
nuk l\u00ebviz asnj\u00eb gjethe.
Vapa e padurueshme ka
vendosur t\u00eb sundoj\u00eb fort
edhe n\u00eb k\u00ebt\u00eb pjes\u00eb t\u00eb
vendit, ku n\u00eb dit\u00eb
zakonshme t\u00eb ver\u00ebs,
masat e ajrit q\u00eb vijn\u00eb nga

deti \u201clozin haresh\u00ebm\u201d me
ato q\u00eb dep\u00ebrtojn\u00eb nga
mali p\u00ebrmes Lugin\u00ebs

Topi: Sollaku, pjes\u00eb e reform\u00ebs
SHQIP2
E DIEL,22 KORRIK2007
MAZHORANCA
PER PRESIDENTIN
Mediu vler\u00ebsoi pjes\u00ebmarrjen
n\u00eb votim t\u00eb 6 deputet\u00ebve
socialist\u00eb, q\u00eb sipas tij,
shmang\u00ebn zgjedhjet
\u201cProcesi ishte t\u00ebr\u00ebsisht

kushtetues dhe vendimmarrja
iu la deputet\u00ebve t\u00eb Kuvendit,
si\u00e7 e p\u00ebrcakton Kushtetuta\u201d

E djathta
\u201cNanoist\u00ebt\u201d shmang\u00ebn zgjedhjet e reja
Fatmir Mediu: Deputet\u00ebt q\u00eb votuan Topin nuk duhen p\u00ebrjashtuar nga PS-ja
ERJON AJAZI
K

reu i republikan\u00ebve dhe ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu, ka vler\u00ebsuar pjes\u00eb-

marrjen e 6 deputet\u00ebve socialist\u00eb
n\u00eb votimin e kat\u00ebrt p\u00ebr Presiden-

tin, duke shmangur n\u00eb k\u00ebt\u00eb m\u00ebnyr\u00eb zgjedhjet e parakohshme. Aleati m\u00eb besnik i partis\u00eb n\u00eb pushtet i ka shprehur urimet e tij Presidentit t\u00eb ri t\u00eb vendit, duke de- klaruar se Topi do t\u00eb jet\u00eb President i t\u00eb gjith\u00eb sh- qiptar\u00ebve. N\u00eb reagimin e tij p\u00ebr zgjedhjen e Presidentit t\u00eb ri, Mediu, theksoi se kreu i ri i sh- tetit do t\u00eb gjej\u00eb mb\u00ebsh- tetjen maksimale nga Ministria e Mbrojtjes. Duke i uruar suksese n\u00eb pun\u00ebn e tij si Presi- dent, Mediu tha se zgjedhja e Presidentit u b\u00eb n\u00eb p\u00ebrputhje t\u00eb plot\u00eb me Kushtetut\u00ebn dhe kjo zgjedhje shp\u00ebtoi vendin nga nj\u00eb kriz\u00eb akoma m\u00eb e madhe si\u00e7 ishte

opsioni

i zgjedhjeve t\u00eb para- kohshme. P\u00ebr m\u00eb shum\u00eb se dy jav\u00eb, kreu i PR-s\u00eb \u00ebsht\u00eb shprehur q\u00eb opozita t\u00eb ndryshoj\u00eb q\u00ebndrim p\u00ebr zgjedhjet

e parakohshme dhe t\u00eb paraqitet n\u00eb Parlament p\u00ebr t\u00eb mbajtur q\u00ebn- drimin e saj dhe t\u2019i l\u00ebr\u00eb deputet\u00ebt p\u00ebr t\u00eb b\u00ebr\u00eb zgjedhjen e tyre n\u00ebp\u00ebrmjet vot\u00ebs s\u00eb fsheht\u00eb. Nd\u00ebrkoh\u00eb, numri nj\u00eb i republi- kan\u00ebve nuk ka l\u00ebn\u00eb pa komentuar as zhvillimet brenda partis\u00eb m\u00eb t\u00eb madhe opozitare. \u201cNuk p\u00ebrzihem n\u00eb pun\u00ebt e Partis\u00eb Socialiste, por deputet\u00ebt \u201cnanoist\u00eb\u201d nuk duhen p\u00ebrjashtuar\u201d, tha Mediu. Ai vler\u00eb- soi pjes\u00ebmarrjen n\u00eb votim t\u00eb premten t\u00eb 6 deputet\u00ebve social- ist\u00eb, q\u00eb, sipas tij, shmang\u00ebn mbajtjen e zgjedhjeve t\u00eb para- kohshme. Gjithashtu, vler\u00ebsime nga radh\u00ebt e mazhoranc\u00ebs ka mar- r\u00eb edhe kandidati i Aleanc\u00ebs Demokratike, Neritan Ceka, edhe pse ky i fundit u largua i revoltuar

nga salla e Parlamentit pas votim- it t\u00eb Presidentit. Mediu, me nj\u00eb deklarat\u00eb publike n\u00eb Ministrin\u00eb e Mbrojtjes vler\u00ebsoi kandidimin e kreut t\u00eb PAD-s\u00eb, Neritan Ceka, p\u00ebr pjes\u00ebmarrjen duke e cil\u00ebsuar si nj\u00eb rol t\u00eb r\u00ebnd\u00ebsish\u00ebm prezenc\u00ebn e tij n\u00eb shmangien e kriz\u00ebs politike n\u00eb vend. I pyetur p\u00ebr marr\u00ebdh\u00ebniet q\u00eb do t\u00eb ket\u00eb n\u00eb k\u00ebta dy vjet shu- mica dhe opozita me nj\u00ebra-tjetr\u00ebn, aleati kryesor i partis\u00eb n\u00eb pushtet dhe miku m\u00eb i mir\u00eb brenda s\u00eb djatht\u00ebs p\u00ebr opozit\u00ebn, Fatmir Me- diu, ka shmangur \u00e7do koment p\u00ebr m\u00ebnyr\u00ebn se si do t\u00eb zhvilloheshin k\u00ebndej e tutje marr\u00ebdh\u00ebniet mes mazhoranc\u00ebs dhe opozit\u00ebs. Ajo \u00e7ka Mediu thekoi me k\u00ebmb\u00ebngulje se pjesa m\u00eb e madhe e Parlamentit ishte kund\u00ebr zgjedhjeve t\u00eb para-

kohshme, si brenda mazhoranc\u00ebs ashtu edhe brenda opozit\u00ebs. \u201cM\u00eb shum\u00eb se 95% t\u00eb deputet\u00ebve t\u00eb opozit\u00ebs, q\u00eb un\u00eb kam kontaktuar, kan\u00eb qen\u00eb kund\u00ebr zgjedhjeve t\u00eb parakohshme\u201d, tha ai. N\u00eb po t\u00eb nj\u00ebjt\u00ebn linj\u00eb ka q\u00ebndruar me dek- larat\u00ebn e tij edh kreu i Partis\u00eb Demokrate t\u00eb Re dhe ministri i Ar- simit, Genc Pollo, i cili uroi Presi- dentin Topi p\u00ebr detyr\u00ebn e tij. Duke e konsideruar votimin n\u00eb seanc\u00ebn e djeshme n\u00eb Kuvend t\u00ebr\u00ebsisht kushtetues, Pollo tha se \u201cKuvendi p\u00ebrmbushi detyr\u00ebn e tij dhe p\u00ebr- caktoi Bamir Topin si President t\u00eb Republik\u00ebs\u201d. \u201cKa qen\u00eb nj\u00eb proces jo i leht\u00eb, plot me kontradikta, lu- hatje dhe konflikte, proces, i cili, ndon\u00ebse nuk gjeti zgjidhje kon- sensuale sipas modelit t\u00eb 5 viteve

m\u00eb par\u00eb, duhet th\u00ebn\u00eb se ishte t\u00ebr\u00ebsisht kushtetues dhe vendim- marrja iu la deputet\u00ebve t\u00eb Kuven- dit, ashtu si\u00e7 e p\u00ebrcakton ligji themeltar i shtetit\u201d, u shpreh kry- etari i PDR-s\u00eb. Sipas tij, n\u00eb k\u00ebt\u00eb m\u00ebnyr\u00eb u realizuan 3 objektivat; nj\u00eb proces i respektuesh\u00ebm; nj\u00eb kandidat e nj\u00eb personalitet p\u00ebr President i standardeve t\u00eb duhu- ra dhe evitimi i zgjedhjeve par- lamentare n\u00eb shtator, t\u00eb d\u00ebmshme p\u00ebr t\u00eb gjith\u00eb. Nga ana tjet\u00ebr, krye- tari i PDR-s\u00eb fton opozit\u00ebn, q\u00eb pas reagimit t\u00eb par\u00eb qejfmbet\u00ebs, t\u00eb kuptoj\u00eb q\u00eb ishin politikat e bojkotit ato q\u00eb \u00e7uan n\u00eb d\u00ebshtim, n\u00eb mo- sp\u00ebrmbushje t\u00eb objektivave, dhe jo veprimi i deputet\u00ebve t\u00eb saj n\u00eb p\u00ebrputhje me mandatin popullor t\u00eb tyre.

E djathta vler\u00ebsoi Cek\u00ebn q\u00eb futi
procesin n\u00eb rrug\u00eb kushtetuese, edhe
pse u largua nga salla i revoltuar

Sipas kreut republikan, m\u00eb shum\u00eb se 95% e opozit\u00ebs ishte kund\u00ebr opsionit t\u00eb zgjedhjeve t\u00eb parakohshme

MEDIU
\u201cS\u2019kam pasur preferenca as p\u00ebr Bamir Topin
dhe as p\u00ebr Neritan Cek\u00ebn. Kam dashur q\u00eb
vendi t\u00eb shkoj\u00eb p\u00ebrpara dhe t\u00eb evitohen
zgjedhjet e parakohshme\u201d, tha Mediu
POLLO
Kreu i PDR-s\u00eb e ka ftuar opozit\u00ebn t\u00eb l\u00ebr\u00eb

qejfmbetjet dhe i ka sugjeruar asaj t\u00eb kuptoj\u00eb
se ishin politikat e bllokimit ato q\u00eb \u00e7uan n\u00eb
d\u00ebshtim dhe aspak veprimi i deputet\u00ebve t\u00eb

saj
PD

Partia Demokratike \u00ebsht\u00eb shk\u00ebputur p\u00ebrfundi-
misht nga tensioni i zgjedhjeve t\u00eb parakohs-
hme, ku edhe gjat\u00eb dit\u00ebs s\u00eb djeshme kan\u00eb
festuar zgjedhjen e Bamir Topit si President

shtypi
Mediat e huaja, jehon\u00eb p\u00ebr
Bamir Topin President
Zgjedhja e Presidentit t\u00eb Republik\u00ebs, Bamir Topi,

\u00ebsht\u00eb pasqyruar n\u00eb t\u00eb gjitha mediat nd\u00ebrko- mb\u00ebtare. Shmangia e zgjedhjeve t\u00eb parakohshme dhe zgjedhja e Presidentit ka z\u00ebn\u00eb vendin kryesor t\u00eb

lajmeve n\u00eb agjencit\u00eb e ndryshme t\u00eb bot\u00ebs. Fishekz- jarr\u00ebt n\u00eb Tiran\u00eb dhe festimi me arm\u00eb n\u00eb Fier \u00ebsht\u00eb shoq\u00ebruar me v\u00ebmendjen e shtypit nd\u00ebrkomb\u00ebtar n\u00eb zgjedhjen e Presidentit t\u00eb ri t\u00eb Republik\u00ebs. Mediat e huaja shkrua- jn\u00eb se Presidenti i ri i Shqip\u00ebris\u00eb \u00ebsht\u00eb Bamir Topi, i cili zgjidhet me votat e shumic\u00ebs s\u00eb Parlamentit, ku votat e demokrat\u00ebve jan\u00eb mbledhur me ato t\u00eb disa socialist\u00ebve p\u00ebr t\u00eb plot\u00ebsuar numrin q\u00eb Parlamenti t\u00eb zgjedh\u00eb kreun e shtetit dhe t\u00eb evitoj\u00eb zgjedh- jet e parakohshme. Agjencia e lajmeve \u2018Re- uters\u2019 shkruan se Parlamenti shqiptar zgjo-

dhi si President t\u00eb vendit, Bamir Topin, duke shman- gur kriz\u00ebn e zgjedhjeve t\u00eb p\u00ebrgjithshme q\u00eb mund t\u00eb kishin shtyr\u00eb reformat e nevojshme p\u00ebr an\u00ebtar\u00ebsimin n\u00eb Bashkimin Evropian dhe n\u00eb NATO. Sipas k\u00ebsaj agjencie, Bamir Topi g\u00ebzon respekt nga shumica e shqiptar\u00ebve p\u00ebr qet\u00ebsin\u00eb, nacionalitetin n\u00eb sken\u00ebn politike dhe d\u00ebshir\u00ebn p\u00ebr kompromis, e cila konsid- erohet si di\u00e7ka e rrall\u00eb n\u00eb politik\u00ebn shqiptare, por ai nuk pranohet nga socialist\u00ebt, t\u00eb cil\u00ebt k\u00ebmb\u00ebngulin p\u00ebr nj\u00eb President konsensual.

E.A.
mesazhi
Departamenti i Shtetit p\u00ebrsh\u00ebndet
zgjedhjen e Presidentit t\u00eb ri
Shtetet e Bashkuara p\u00ebrsh\u00ebndesin popullin dhe

Parlamentin e Shqip\u00ebris\u00eb p\u00ebr p\u00ebrfundimin me sukses t\u00eb procesit t\u00eb zgjedhjes s\u00eb Presidentit t\u00eb tyre t\u00eb ri\u201d, u shpreh Departamenti Amerikan i Sh- tetit menj\u00ebher\u00eb pas p\u00ebrfundimit t\u00eb votimit n\u00eb Par-

lamentin shqiptar. Ky ka qen\u00eb mesazhi i shkurt\u00ebr q\u00eb SHBA ka preferuar t\u00eb l\u00ebshoj\u00eb n\u00eb drejtim t\u00eb klas\u00ebs politike sh- qiptare. Sakaq, faktori nd\u00ebrkomb\u00ebtar kishte b\u00ebr\u00eb thirrje t\u00eb vazhdueshme dit\u00ebt e fundit p\u00ebr zgjidhjen sa m\u00eb shpejt t\u00eb \u00e7\u00ebshtjes s\u00eb kreut t\u00eb ardhsh\u00ebm t\u00eb sh- tetit. N\u00eb nj\u00eb deklarat\u00eb p\u00ebr mediat, tri dit\u00eb m\u00eb par\u00eb, zv/ndihm\u00ebssekretarja ameri- kane e Shtetit, Rozmari Di Karlo, u k\u00ebrkoi faktor\u00ebve politik\u00eb n\u00eb vend q\u00eb t\u00eb gjenin sa m\u00eb shpejt rrug\u00ebn e konsensusit p\u00ebr t\u00eb zgjedhur kreun e shtetit. \u201cNe d\u00ebshi-

rojm\u00eb s\u00eb tep\u00ebrmi t\u00eb shikonim q\u00eb kjo ngecje t\u00eb marr\u00eb fund shpejt, q\u00eb t\u00eb gjitha pal\u00ebt t\u00eb arrijn\u00eb n\u00eb konsen- sus, n\u00eb m\u00ebnyr\u00eb q\u00eb t\u00eb zgjidhet Presidenti i ri\u201d, qe shprehur Di Karlo. Sipas saj, zgjedhjet jan\u00eb me shum\u00eb r\u00ebnd\u00ebsi p\u00ebr nj\u00eb shoq\u00ebri demokratike jan\u00eb me shum\u00eb r\u00ebnd\u00ebsi dhe me siguri m\u00ebnyra se si vendi i b\u00ebn zgjedhjet \u00ebsht\u00eb e r\u00ebnd\u00ebsishme p\u00ebr aspiratat e Shqip\u00ebris\u00eb p\u00ebr t\u00eb hyr\u00eb n\u00eb NATO dhe n\u00eb Bashkimin Evropian.

D.M.
DEKRETI
Zgjedhjet e pjesshme n\u00eb zon\u00ebn
nr. 31 do mbahen n\u00eb shtator
Presidenti i ri Bamir Topi do

duhet t\u00eb dekretoj\u00eb dat\u00ebn e zgjedhjeve t\u00eb pjesshme n\u00eb zon\u00ebn 31. Pas zgjedhjes n\u00eb pos- tin e kreut t\u00eb shtetit, ai do heq\u00eb dor\u00eb nga mandati i deputetit. Topi, n\u00eb momentin q\u00eb do b\u00ebj\u00eb betimin n\u00eb Kuvend, pritet

t\u00eb dor\u00ebzoj\u00eb aty edhe
mandatin
e
ligjv\u00ebn\u00ebsit, t\u00eb fituar

n\u00eb zgjedhjet e ko- rrikut 2005. Kush- tetuta parashikon q\u00eb \u00ebsht\u00eb Presi-

denti ai q\u00eb vler\u00ebson
koh\u00ebn kushtetuese
dhe shpall dat\u00ebn e
zgjedhjeve t\u00eb pjesshme
parlamentare. M\u00eb tutje, i

takon Komisionit Qendror t\u00eb Zgjedhjeve q\u00eb t\u00eb p\u00ebrgatis\u00eb ter- renin p\u00ebr mbajtjen e k\u00ebtij proce- si elektoral. Burimet sqarojn\u00eb se ka shum\u00eb gjasa q\u00eb k\u00ebto zgjedhje t\u00eb mbahen n\u00eb muajin shtator, nga java e tret\u00eb. Kjo p\u00ebr shkak se Kuvendi, por edhe t\u00eb

gjitha institucionet shtet\u00ebrore do t\u00eb marrin pushimet n\u00eb muajin gusht. Ligji parashikon edhe nj\u00eb koh\u00eb prej nj\u00eb muaji n\u00eb dispozi- cion t\u00eb partive politike p\u00ebr t\u00eb kry- er fushat\u00ebn zgjedhore. Sakaq, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve

k\u00ebrkon
koh\u00eb
t\u00eb
nevojshme p\u00ebr t\u00eb kryer
regjistrimin e sub-

jekteve politike pjes\u00ebmarr\u00ebse n\u00eb gar\u00eb, ngritjen e ko- misioneve zgjed- hore, regjistrimin e

kandidaturave p\u00ebr
deputet\u00eb. N\u00eb sfid\u00ebn
e 3 korrikut 2005, n\u00eb

zon\u00ebn 31 kandiduan p\u00ebr Partin\u00eb Demokratike, Bamir Topi, dhe p\u00ebr Partin\u00eb Socialiste, Mimi Kodheli. Sipas rezultatit t\u00eb zgjedhjeve, rezultoi se Topi fi- toi 9756 vota ose 53,35% kun- drejt Kodhelit q\u00eb mori 6100 vota ose 33,36%. Kandidati i LSI-s\u00eb, Ilir Dashi, fitoi n\u00eb at\u00eb gar\u00eb 1499 vota ose 8,20% t\u00eb totalit.D.M.

SHQIP2
P O L I T I K E
E DIEL,22 KORRIK2007
SHQIP3
QENDRIMIPS
KLOSI
"T\u00eb blihen deputet\u00eb \u00ebsht\u00eb nj\u00eb
ngjarje q\u00eb nuk ndodh m\u00eb n\u00eb
bot\u00eb. Shqip\u00ebria prodhoi p\u00ebrs\u00ebri

nj\u00eb \u00e7udi dhe kjo \u00e7udi ishte shitja e deputet\u00ebve p\u00ebr t\u00eb bler\u00eb Presiden- tin. Mendoj se turpi shkon si tek

ata q\u00eb u shit\u00ebn, por shum\u00eb m\u00eb
shum\u00eb shkon tek ata q\u00eb blen\u00eb"
LSI
META
"LSI ka ruajtur integritetin e saj
nga fillimi n\u00eb fund, nuk ka r\u00ebn\u00eb
pre e ndikimeve, e loj\u00ebrave t\u00eb

ndryshme, nuk ka paraqitur
asnj\u00eb kandidat t\u00eb sajin si forc\u00eb
politike, por ka mb\u00ebshtetur n\u00eb
m\u00ebnyr\u00eb parimore Presidentin

aktual. Ka treguar dinjitetin e
saj p\u00ebrball\u00eb shqiptar\u00ebve"
PSD
GJINUSHI
"Topi pranoi q\u00eb nga nj\u00eb kandi-
datur\u00eb q\u00eb doli kund\u00ebr pazareve

dhe t\u00eb rrezikshme Nano-Berisha t\u00eb b\u00ebhej pjes\u00eb e k\u00ebtij kompromi- si, pjes\u00eb e k\u00ebtij pazari. Ka folur

vazhdimisht kund\u00ebr korrupsionit galopant t\u00eb Nanos sipas tij, por pranoi t\u00eb zgjidhej President nga klani i Zemunit"

PAD
DEMETI

"P\u00ebrgjegj\u00ebsia e asaj q\u00eb ndodhi dje n\u00eb Kuvend i takon PS-s\u00eb, e cila nuk i menaxhoi si\u00e7 duhet

deputet\u00ebt e saj. P\u00ebrgjegj\u00ebsi
kryesore \u00ebsht\u00eb Nano, i cili tregoi

se si mund t'i shes\u00eb interesat e
elektoratit, tradhtoi elektoratin
dhe gjith\u00eb opozit\u00ebn, si\u00e7 b\u00ebri n\u00eb
zgjedhjet e vitit 2005"

Milo: P\u00ebr sa koh\u00eb q\u00eb

ata q\u00eb e votuan jan\u00eb
deputet\u00eb t\u00eb Kuvendit
dhe kalohet numri 84 i
votave, nuk vihet n\u00eb

dyshim legjitimiteti
Pakica ka reaguar ashp\u00ebr duke akuzuar p\u00ebr vjedhje votash dhe interesa kriminale
PS: Bojkot betimit t\u00eb Topit.
Meta: Do t\u00eb jemi n\u00eb seanc\u00eb
LSI: Procesi kushtetues, por pa konsensus. Urojm\u00eb Bamirin
DARDAN MALAJ
Politika e re, forca e re q\u00eb kjo
prodhon nuk mund t\u00eb pajto

het me zgjedhjen e Bamir To- pit si President, ndaj nuk do t\u00eb jet\u00eb n\u00eb Kuvend gjat\u00eb ceremonis\u00eb s\u00eb betimit". Ky ka qen\u00eb q\u00ebndrimi i de- klaruar dje nga deputeti i Partis\u00eb Socialiste, Blendi Klosi. Ai shprehu solidaritetin e Partis\u00eb Socialiste dhe opozit\u00ebs s\u00eb bashkuar me t\u00eb gjith\u00eb ata t\u00eb cil\u00ebt k\u00ebrkonin q\u00eb qeveria dhe Kryeministri Berisha t\u00eb ballafaqo- heshin me vot\u00ebn e lir\u00eb dhe zgjedhje t\u00eb parakohshme. "Jam k\u00ebtu t\u00eb

shprehem n\u00eb em\u00ebr t\u00eb Par- tis\u00eb Socialiste p\u00ebr at\u00eb q\u00eb ndodhi dje, nj\u00eb ngjarje shum\u00eb e turpshme p\u00ebr poli- tik\u00ebn moderne", theksoi Klosi. Sipas tij, deputet\u00ebt q\u00eb mor\u00ebn pjes\u00eb n\u00eb seanc\u00eb jan\u00eb p\u00ebrjashtuar tashm\u00eb nga Partia Socialiste. "Ne u p\u00ebr- poq\u00ebm t\u00eb b\u00ebnim politik\u00eb, negociuam, mor\u00ebm pjes\u00eb n\u00eb tryez\u00ebn e kryetar\u00ebve, mor\u00ebm pjes\u00eb n\u00eb t\u00eb gjitha aktivitetet e k\u00ebtij muaji, me shpres\u00ebn se n\u00eb Shqip\u00ebri do t\u00eb b\u00ebhej politik\u00eb", insistoi Klosi. Nd\u00ebrsa, sipas tij, ajo q\u00eb ndodhi dje (pardje) \u00ebsh- t\u00eb nj\u00eb ngjarje e padenj\u00eb n\u00eb politik\u00eb. "T\u00eb blihen de- putet\u00eb \u00ebsht\u00eb nj\u00eb ngjarje q\u00eb nuk ndodh m\u00eb n\u00eb bot\u00eb. Sh- qip\u00ebria prodhoi p\u00ebrs\u00ebri nj\u00eb \u00e7udi dhe kjo \u00e7udi ishte shit- ja e deputet\u00ebve p\u00ebr t\u00eb bler\u00eb

Presidentin. Mendoj se turpi shkon si tek ata q\u00eb u shit\u00ebn, por shum\u00eb, m\u00eb shum\u00eb shkon tek ata q\u00eb blen\u00eb", n\u00ebnvizoi deputeti Klosi. I pyetur lidhur me provat p\u00ebr akuzat e hedhura nga PS, ai sqaroi se "votat e djeshme (pardjeshme) jan\u00eb vet\u00eb prova, qoft\u00eb dhe filmimet tuaja, jan\u00eb deputet\u00eb t\u00eb cil\u00ebt deklarojn\u00eb vot\u00ebn, ngjarje q\u00eb nuk ndodh n\u00eb fs- hatin m\u00eb t\u00eb humbur, ndodhi dje n\u00eb Kuvendin e Shqip\u00ebris\u00eb". Opozita, shtoi ai, b\u00ebri strategjin\u00eb, b\u00ebri vep- rime brenda kuadrit t\u00eb politik\u00ebs, nd\u00ebrsa ajo \u00e7ka ndodhi nuk ishte politike, por pazari i gj\u00ebs\u00eb s\u00eb gjall\u00eb. Kryetari i LSI-s\u00eb, Ilir Meta, vler\u00ebsoi se kjo periudh\u00eb dyvje\u00e7are dhe ve\u00e7an\u00ebrisht kjo e dy muajve t\u00eb fun- dit ka l\u00ebn\u00eb shum\u00eb p\u00ebr t\u00eb d\u00ebshiruar p\u00ebr sa i takon pjekuris\u00eb s\u00eb klas\u00ebs politike n\u00eb vend dhe respektimit t\u00eb rregullave t\u00eb loj\u00ebs demokratike dhe nj\u00ebkoh\u00ebsisht te nd\u00ebrtimi dhe reali- zimi i konsensusit p\u00ebr zgjedhjen e Presidentit. "P\u00ebr votimin e djesh\u00ebm

mund t\u00eb them se ai \u00ebsht\u00eb nj\u00eb vazh- dim pra i k\u00ebsaj shije aspak t\u00eb mir\u00eb t\u00eb k\u00ebtij procesi t\u00eb nisur q\u00eb m\u00eb 4 ko- rrik", tha ai. Meta deklaroi se natyr- isht q\u00eb ia vlen t\u00eb distancohesh nga procesi si nj\u00eb proces jokonsensual, por megjithat\u00eb, nuk mund t\u00eb themi se nuk ka qen\u00eb proces kushtetues n\u00eb kuptimin q\u00eb jan\u00eb respektuar procedurat kushtetuese e par- lamentare, pavar\u00ebsisht munges\u00ebs s\u00eb konsensusit, prishjes s\u00eb konsen- susit, problemet apo dyshimet q\u00eb jan\u00eb hedhur p\u00ebr transparenc\u00ebn e procesit t\u00eb djesh\u00ebm. Ai gjeti rastin

t\u00eb uroj\u00eb Topin si President t\u00eb ri t\u00eb vendit q\u00eb nga President i mazhoranc\u00ebs q\u00eb \u00ebsht\u00eb ak- tualisht, t\u00eb b\u00ebj\u00eb p\u00ebrpjekjet t\u00eb ngrihet n\u00eb at\u00eb nivel q\u00eb k\u00ebrkon Kushtetuta p\u00ebr ro- lin e Presidentit q\u00eb t\u00eb jet\u00eb jasht\u00eb ndikimit t\u00eb partis\u00eb s\u00eb tij dhe mazhoranc\u00ebs p\u00ebr- kat\u00ebse, e cila praktikisht e ka zgjedhur dhe t\u00eb b\u00ebhet President i t\u00eb gjith\u00ebve. "E di q\u00eb \u00ebsht\u00eb nj\u00eb nd\u00ebrmarrje e v\u00ebshtir\u00eb kur nuk kemi t\u00eb b\u00ebjm\u00eb me nj\u00eb produkt kon- sensual ashtu si\u00e7 kishte shum\u00eb shpresa m\u00eb par\u00eb", tha Meta. I pyetur n\u00ebse do t\u00eb shkoj\u00eb n\u00eb seanc\u00ebn e betimit t\u00eb Presidentit t\u00eb ri, ai u p\u00ebrgjigj se: "padyshim q\u00eb un\u00eb do jem n\u00eb t\u00eb gjitha seancat e ceremonit\u00eb q\u00eb do zhvillohen si p\u00ebr t\u00eb respek- tuar e nderuar Presidentin aktual, zotin Moisiu, t\u00eb cil- in p\u00ebrfitoj nga rasti edhe nj\u00eb

her\u00eb t\u00eb shpreh konsideratat m\u00eb t\u00eb larta t\u00eb miat dhe LSI p\u00ebr kontribu- tin q\u00eb ka dh\u00ebn\u00eb, ashtu edhe p\u00ebr t\u00eb inkurajuar Presidentin e ri q\u00eb t\u00eb mos ndihet i detyruar vet\u00ebm ndaj mazhoranc\u00ebs q\u00eb e ka zgjedhur, por t\u00eb gjej\u00eb forca p\u00ebr t\u00eb qen\u00eb President i t\u00eb gjith\u00eb shqiptar\u00ebve, i hapur me t\u00eb gjitha forcat politike, i hapur edhe me ju, me t\u00eb gjitha mediat". Meta u shpreh i lumtur q\u00eb LSI ka ruajtur integritetin e saj nga filli- mi n\u00eb fund, nuk ka r\u00ebn\u00eb pre e ndikimeve, e loj\u00ebrave t\u00eb ndry- shme, nuk ka paraqitur asnj\u00eb kan- didat t\u00eb sajin si forc\u00eb politike, por ka mb\u00ebshtetur n\u00eb m\u00ebnyr\u00eb pari- more Presidentin aktual. "Ashtu edhe nj\u00eb produkt konsensual cil- ido q\u00eb t\u00eb ishte ai p\u00ebrve\u00e7 nj\u00ebrit, nj\u00ebkoh\u00ebsisht n\u00eb t\u00eb gjith\u00eb k\u00ebt\u00eb proces ashtu si\u00e7 edhe n\u00eb seanc\u00ebn e djeshme, LSI-ja ka treguar din- jitetin e saj p\u00ebrball\u00eb gjith\u00eb qyteta- r\u00ebve shqiptar\u00eb", theksoi Meta.

t\u00eb m\u00ebrkur\u00ebn
Pritet mbledhja e Asambles\u00eb
p\u00ebr t\u00eb zgjedhur Kryesin\u00eb
Partia Socialiste pritet t\u00eb rikthej\u00eb gjall\u00ebrin\u00eb

n\u00eb jet\u00ebn partiake. Shum\u00eb shpejt pritet q\u00eb t\u00eb mblidhet p\u00ebr her\u00eb t\u00eb par\u00eb Asambleja e re e partis\u00eb. Organi i cili do t\u00eb konstituo- het dhe do zgjedh\u00eb m\u00eb pas Kryesin\u00eb e re me 25 an\u00ebtar\u00eb. N\u00eb k\u00ebt\u00eb mbledhje do duhet q\u00eb t\u00eb caktohen edhe sekretar\u00ebt e rinj t\u00eb partis\u00eb. Skema e b\u00ebr\u00eb publike shum\u00eb koh\u00eb m\u00eb par\u00eb parashikonte or- ganizimin e nj\u00eb sekretariati si qeveri-hije me rreth 15 vende sekretar\u00ebsh mbi ba- z\u00ebn e problematikave t\u00eb ndryshme. Ak- tualisht, nuk ka asnj\u00eb forum i cili mund t\u00eb mblidhet, pasi nj\u00eb pjes\u00eb nuk jan\u00eb zgjedhur dhe pjesa tjet\u00ebr s'\u00ebsht\u00eb kon- statuar ende.

Rregullorja
Si p\u00ebrjashtohen deputet\u00ebt
"rebel\u00eb" t\u00eb grupit
Votimi n\u00eb kund\u00ebrshtim me vendimin poli

tik t\u00eb grupit n\u00eb seancat e r\u00ebnd\u00ebsis\u00eb s\u00eb ve\u00e7ant\u00eb p\u00ebrb\u00ebn nj\u00eb nga rastet kur konsumo- het shkelja e r\u00ebnd\u00eb e disiplin\u00ebs s\u00eb grupit. Nj\u00eb mas\u00eb nd\u00ebshkimore e sanksionuar n\u00eb rregulloren e funksionimit t\u00eb grupit. Vendimi p\u00ebr mas\u00ebn e \u00e7regjistrimit merret me propo- zim t\u00eb Kryesis\u00eb s\u00eb PS-s\u00eb, t\u00eb Kryesis\u00eb s\u00eb grupit parlamentar ose t\u00eb jo m\u00eb pak se 1/10 s\u00eb an\u00ebtar\u00ebsis\u00eb t\u00eb grupit. Propozimi b\u00ebhet me shkrim dhe me motivim t\u00eb qart\u00eb. Vendimi p\u00ebr k\u00ebt\u00eb merret me votim t\u00eb fsheht\u00eb n\u00eb mbledhjen e grupit, kur marrin pjes\u00eb jo m\u00eb pak se 2/3 e deputet\u00ebve. Vendimi p\u00ebr \u00e7regjistrimin e deputetit nga grupi miratohet nga Kryesia e Partis\u00eb Socialiste.

Q\u00cbNDRIMI
"Topi President me votat
e klanit t\u00eb Zemunit"
Gjinushi: Opozita do bojkotoj\u00eb betimin e tij
Kreu i socialdemokrat\u00ebve, Sk\u00ebnder Gjinushi,

deklaroi dje se Topi pranoi q\u00eb nga nj\u00eb kan- didatur\u00eb q\u00eb doli kund\u00ebr pazareve dhe kompro- miseve t\u00eb rrezikshme Nano-Berisha t\u00eb b\u00ebhej pjes\u00eb e k\u00ebtij kompromisi, t\u00eb b\u00ebhet pjes\u00eb e k\u00ebtij pazari. "Topi ka folur vazhdimisht kund\u00ebr kor- rupsionit galopant, korrupsionit m\u00eb t\u00eb rreziksh\u00ebm n\u00eb Evrop\u00eb q\u00eb p\u00ebrfaq\u00ebsohet nga klani Nano si- pas tij, dhe sot pranon t\u00eb marr\u00eb mandatin e Pres- identit t\u00eb Republik\u00ebs me votat e k\u00ebtij klani, ndaj ai nuk mund ta g\u00ebzoj\u00eb k\u00ebt\u00eb mandat", tha Gji- nushi. Topi, shtoi ai, tregoi se si konsensusin politik e z\u00ebvend\u00ebsoi me diversion politik, se si bashk\u00ebpunimin dhe vot\u00ebn e lir\u00eb konstitucionale t\u00eb deputet\u00ebve e z\u00ebvend\u00ebsoi me mercenariz\u00ebm. Seanca, sipas tij, ishte nj\u00eb nga m\u00eb t\u00eb turpsh- met dhe m\u00eb me imoralitet \u00e7ka b\u00ebri q\u00eb Topi t\u00eb zgjidhet me votat e mercenar\u00ebve. N\u00eb seanc\u00ebn e betimit, sipas tij, pjes\u00ebmarrja e opozit\u00ebs \u00ebsh- t\u00eb e kot\u00eb dhe se n\u00eb vend t\u00eb Topit duhet t\u00eb beto- hen Nano e Berisha. Gjinushi prej dit\u00ebsh pati akuzuar publikisht se vihen re tentativa p\u00ebr t\u00eb bler\u00eb deputet\u00ebt nga opozita me q\u00ebllim zgjedhjen e kreut t\u00eb ardhsh\u00ebm t\u00eb shtetit.

D.M.
N\u00eb selin\u00eb e Partis\u00eb Socialiste, nj\u00eb dit\u00eb pas votimit t\u00eb Bamir Topit p\u00ebr President
\u201cViziton\u201d selin\u00eb roz\u00eb, Gjana pi
kafe n\u00eb kolltukun e Ram\u00ebs
Jan\u00eb or\u00ebt e para t\u00eb dit\u00ebs. Ndry

she nga zakonisht n\u00eb oborrin e selis\u00eb roz\u00eb nuk ndodhet asnj\u00eb makin\u00eb deputeti, as ajo e kryetar- it Rama. Sapo kalon hyrjen ke rastin t\u00eb shikosh ve\u00e7se fytyra t\u00eb vrenjtura. Ndihen t\u00eb tradhtuar, t\u00eb prer\u00eb n\u00eb bes\u00eb. Shum\u00eb nga ata q\u00eb shikonin gj\u00ebrat t\u00eb shkonin n\u00eb rrug\u00ebn e duhur sipas tyre, jan\u00eb detyruar t\u00eb dor\u00ebzohen p\u00ebrball\u00eb kapitullimit. Ekranet e lokalit ngjitur me partin\u00eb m\u00eb t\u00eb madhe t\u00eb opozit\u00ebs vazhdojn\u00eb t\u00eb japin lajmin se Bamir Topi \u00ebsht\u00eb Presi- denti i ardhsh\u00ebm i vendit. Infor- macion q\u00eb n\u00eb vetvete nuk ngjall aq urrejtje p\u00ebr militant\u00ebt e pran- ish\u00ebm sa p\u00ebr emrat e gjasht\u00eb de- putet\u00ebve "rebel\u00eb". Pa\u00e7ka se askush nuk e p\u00ebrdor m\u00eb k\u00ebt\u00eb fjal\u00eb, duke e z\u00ebvend\u00ebsuar shpesh me at\u00eb "tradhtar". N\u00eb \u00e7do tav- olin\u00eb flitet p\u00ebr "b\u00ebmat" e grupit t\u00eb t\u00eb gjasht\u00ebve. Shkohet deri aty sa hamend\u00ebsohet se p\u00ebr \u00e7far\u00eb in- teresash u krye kjo l\u00ebvizje. M\u00eb t\u00eb

guximshmit marrin kuraj\u00ebn t\u00eb b\u00ebjn\u00eb edhe llogarit\u00eb kush ka humbur e kush fituar n\u00eb k\u00ebt\u00eb eveniment t\u00eb fundit politik, brenda vet\u00eb t\u00eb majt\u00ebs. Nd\u00ebrsa or\u00ebt shkojn\u00eb pa pushim, i vetmi

zyrtar q\u00eb shkel n\u00eb parti \u00ebsht\u00eb Blendi Klosi q\u00eb p\u00ebrballet me me- diat. Por nd\u00ebrsa Klosi b\u00ebhet gati p\u00ebr konferenc\u00ebn e shtypit, n\u00eb lokal fillojn\u00eb t\u00eb shfaqen surprizat. Si p\u00ebr ironi t\u00eb fatit, ndoshta jo kre-

jt pa q\u00ebllim, ministri Jemin Gja- na preferon t\u00eb pij\u00eb kafe n\u00eb loka- lin e socialist\u00ebve. Hyrja e tij n\u00eb k\u00ebto ambiente has n\u00eb sy t\u00eb habi- tur q\u00eb s'kan\u00eb si ta konsiderojn\u00eb ndryshe ve\u00e7se provokim. Gjana, i shoq\u00ebruar nga dy miq t\u00eb tij, ulet n\u00eb kolltuk\u00ebt q\u00eb zakonisht rezer- vohen vet\u00ebm p\u00ebr krer\u00ebt e lart\u00eb t\u00eb selis\u00eb roz\u00eb mes t\u00eb cil\u00ebve natyr- sh\u00ebm kryetarin Rama. Pasi shijon p\u00ebr pak koh\u00eb kafen, Gjana p\u00ebrmes lokalit kryen perfor- manc\u00ebn e radh\u00ebs duke l\u00ebn\u00eb so- cialist\u00ebt me goj\u00ebn hapur. Askush nuk di t\u00eb thot\u00eb se \u00e7far\u00eb do ndodh\u00eb t\u00eb nes\u00ebrmen n\u00eb partin\u00eb m\u00eb t\u00eb madhe t\u00eb s\u00eb majt\u00ebs. Mbi- zot\u00ebron zhg\u00ebnjimi, ndoshta shum\u00eb presin gjyqin e t\u00eb gjash- t\u00ebve. Firm\u00ebtar\u00ebt aq m\u00eb pak jan\u00eb t\u00eb pritur m\u00eb n\u00eb ambientet e Par- tis\u00eb Socialiste.

D.M.
VEZHGIM
NE FOTO
Selia e
Partis\u00eb
Socialiste
P O L I T I K E

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Bujar Lulaj liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->