Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Profetia Numelui Tau a

Profetia Numelui Tau a

Ratings: (0)|Views: 11 |Likes:
Published by bio.violeta

More info:

Published by: bio.violeta on Nov 25, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/25/2014

pdf

text

original

 
Profetia numelui tau(Onomantia)
:
Vechii greci credeau ca numele are puterea de a neinfluenta destinul si foloseau ca metoda de predictieanaliza primei litere a prenumelui.
Onomantia (
intalnita si ca
onomomantie)
este
o artadivinatorie care se bazeaza pe analiza numelui.
Denumireaderiva din greaca veche, unde
"onoma"
inseamna
nume
, iar
"manteia"
 
- profetie
. Aceasta disciplina era intenspracticata in vremurile de demult cu scopul de a descifradestinul omului si, uneori, chiar pentru a-l determina.
Primii si cei mai inflacarati sustinatori ai onomantiei au fost adeptii luiPitagora.
De la greci, practica a fost preluata mai tarziu de romani,care aveau chiar si un dicton -
"Nomen omen"
- care intraducere libera ar insemna
"Numele atrage soarta"
. Acestiaerau atat de convinsi de puterea numelui de a influentamersul lucrurilor, incat au extins aplicatiile onomantieiinclusiv asupra localitatilor. Geograful antic PomponiusMela nota in lucrarea "De chorographia" ca autoritatileromane au schimbat numele unui oras ilir proaspat cucerit,pentru a-l face mai favorabil Romei (este vorba despreactualul port albanez Durres ).
Prima litera a prenumelui.
Una dintre cele mai folositemetode onomantice este analiza primei litere a prenumeluiuzual. Prenumele uzual nu este neaparat cel inscris incartea de identitate, ci cel cu care ni se adreseaza zilnicrudele, prietenii, colegii. Puterea lui de influenta efoarte mare, iar dintre toate literele care-l compun, primaare cel mai mare impact. Ea aduce informatii pretioasedespre caracterul si temperamentul nostru, despre felul incare reactionam la stimulii exteriori, la oportunitatile siobstacolele vietii.In linii mari, nota dominanta a reactiilor poate fi denatura fizica, mentala, emotionala sau intuitiva. Tind saraspunda:
o
 
fizic
- cei ale caror prenume incep cu
D, E, F, M, N, O, V, W, X
o
 
mental
- cei ale caror prenume incep cu
 A, H, J,Q, S, Z
o
 
emotional
- cei ale caror prenume incep
cu B, C,K, L, T, U
1
 
o
 
intuitiv
- cei ale caror prenume incep cu
G, I, P,R sau YInfluenta vocalelor.
Una dintre regulile onomantice maiputin cunoscute in ziua de astazi sustine ca daca numelecontine un
numar par de vocale
,
imperfectiunile fizice
tindsa se manifeste pe
 partea stanga a corpului
, in timp ce un
numar impar de vocale
conduce la
imperfectiuni pe parteadreapta.Prima vocala
, nu numai prima litera a prenumelui, esteimportanta in onomantie. Prima vocala, de exemplu, oferaindicii interesante cu privire la reactiile instinctive pecare le avem in fata surprizelor, a schimbarilorneasteptate. Astfel:
A
- poate raspunde iritat sau agresiv, tinzand sa respingaceea ce vine din exterior.
E
- primeste foarte bine noul, ba mai mult, atunci cand seplictiseste tinde sa-l provoace.
I
- reactioneaza intuitiv, dar cam ilogic si subiectiv, cuposibile regrete ulterioare.
O
- reactioneaza lent, este greu de scos din ale sale sicauta sa-si controleze foarte bine emotiile.
U
- raspunde cu pasiune, poate un pic teatral, si adeseadiferit de cum te-ai astepta.Cand prima litera a prenumelui se intampla sa fie chiar ovocala, persoana respectiva poate intampina dificultati ina separa logica de emotie, capul de inima.
Ce spun literele despre tine (initiala prenumelui)
 
Litera A 
Imprima o atitudine plina de ambitie si curaj. Cei al carorprenume incepe cu A sunt oameni puternici, independenti siactivi. Au o mentalitate de invingator,cauta sa-si impunavointa si nu se dau batuti in fata capriciilor sortii. Suntdirecti si urmaresc obiective precise.Le place sa actionezepe cont propriu,in mod ferm si original.Sunt creativi,iubesc viata si natura.
Defecte:
Cele mai vizibile sunt impulsivitatea,agresivitatea, incapatanarea, lipsa de finete si egoismul.Uneori, mai pot aparea scepticismul, aroganta sicritica.
Litera B
Imprima o atitudine discreta si moderata. Oamenii B suntsensibili, emotivi,uneori timizi sau retrasi. Au insa unsuflet insetat de dragoste si prietenie,sunt afectuosi,
2
 
loiali si intelegatori. Lucreaza bine in colaborare si suntmult mai eficienti in a desavarsi decat in a initia. Cautapacea si armonia, apreciaza arta, muzica si frumusetea sisunt deseori dotati cu fantezie si talent.
Defecte:
Nehotararea si nesiguranta, mai ales atunci candse incearca sa fie compensate prin lacomie si posesivitate.Lenea, lasitatea sau tendinta la compromis sunt alte catevadefecte ale lor.
Litera C
Imprima o atitudine inteligenta si sintetica. Cei al carorprenume incepe cu C sunt mandri, hotarati si ambitiosi. Deregula au o minte scaparatoare si spontana si excelenteabilitati de comunicare. Pot repera rapid esenta uneiprobleme si gasi cele mai eficiente rezolvari. Sociabili sifoarte expresivi, au priza la public.Pun pret pe prietenie,fiind amici sinceri, generosi si devotati.
Defecte:
Neglijenta, nepasare, dezorganizare. Uneori, lipsade rusine sau de scrupule.Avand multe interese, risca sa-sirisipeasca timpul si energia.
Litera D
Imprima o atitudine practica si organizata. Cei ale carorprenume incep cu D sunt oameni cu o mare vointa, organizatisi tenace. Capacitatea lor de a se focaliza asupratelurilor este uluitoare. Au autoritate, simt practic sifinanciar, sunt buni in pozitii de conducere sau inafaceri. Conceptiile lor sunt solide si conformiste, iarsentimentele, durabile. Multi sunt pasionati de plante sigradinarit.
Defecte:
In situatii tensionate pot deveni fixisti,radicali, incapabili de concesii, rigizi si uneori de oindaratnicie prosteasca. Tendinte la posesivitate, gelozie.
Litera E
Imprima o atitudine indrazneata si inventiva. Oamenii detip E sunt deschisi si adaptabili. Invata repede si auabilitati de comunicare. Nevoia de libertate este foartemare - se simt bine cand pot sa-si largeasca orizontul: sase miste, sa calatoreasca, sa acumuleze noi cunostinte.Sunt plini de resurse, talentati, creativi si originali. Auun puternic instinct sexual, sunt pasionati si seducatori.
Defecte:
Multe persoane al caror prenume incepe cu E tind
3

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->