Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
72Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Lazarev 3 - Iubirea

Lazarev 3 - Iubirea

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 2,141|Likes:
Published by Vlad Toma
Spiritualitate, bioenergoterapie
Spiritualitate, bioenergoterapie

More info:

Published by: Vlad Toma on Oct 19, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/05/2014

pdf

text

original

 
LAZAREVIUBIREAIntroducere
Dacă imaginea lumii pe care am înregistrat-o ieri diferă de cea de azi, eu nu-i aduc modificărişi păstrez totul aşa cum a fost. Nu ştiu cum se va încheia această expunere însă conştientaimportanţei cercetărilor mele mă impulsionează să merg mai departe.Mulţi cititori au înţeles deja că falsurile care au apărut n-au nici o legătură cu mine. Dacă voiscrie şi o a patra carte, mă gândesc că acest lucru s-ar putea întâmpla nu mai devreme de trei- patru ani.Stimaţi cititori, înainte de lectura acestei cărţi ar fi bine să lăsaţi deoparte orice supărare peDumnezeu, pe părinţi, pe lumea înconjurătoare, pe dumneavoastră înşivă şi pe destin. Dacăcititorului i se va crea impresia că lucrarea este din bucăţele, îl asigur că acestea compunîntregul.Cu cât este mai perfecţionat un sistem, cu atât este mai puternică tendinţa lui de a se izola delume, de a se orienta numai tre sine. înseamperfecţiunea adevărată presupuneautonegarea, ceea ce reprezintă chezăşia supravieţuirii ei.În ultima vreme, am început să observ că mai toate problemele încerc să le rezolv numai prin metoda purificării spirituale. Teoretic, am perfectă dreptate, însă nu întotdeauna dispun detimpul necesar pentru purificarea spirituală. Pentru aceasta se impun nişte acţiuni corecte.Un pacient îmi povestea odată o întâmplare: — Unei femei au început să-i apară plăgi în cavitatea bucală, şi nici un fel de medicamentenu-i erau de folos. A umblat pe la cei mai buni doctori din Moscova, dar în zadar. S-a adresatşi unor somităţi medicale din străinătate, însă fără nici un rezultat. Au încercat să o ajute şi bioenergeticienii. După ce a umblat pe la diverşi vindecători, situaţia ei s-a îmbunătăţit
 
întrucâtva, dar în scurt timp, toate problemele i-au reapărut. Toate încercările ei de a scăpa de boală au fost sortite eşecului.După un timp, într-o discuţie s-a plâns de suferinţa sa unei cunoştinţe, iar aceasta i-a spus: —Ai coroane metalice care oxidează şi îţi provoacă iritaţii.Când femeia şi-a înlocuit coroanele dentare, i-au dispărut şi plăgile.Am întâlnit o situaţie similară. Patronul unei mici firme m-a rugat să-1 ajut.
 — 
V-am citit cartea. Nu sunt ataşat de bani. Îi plătesc pe angajaţii mei cu mult mai mult decâtmerită şi nu mă zgârcesc la bani când e vorba de sănătate. Cu toate acestea, în ultimul timpmă urmăreşte sentimentul neîmplinirii.
 — 
Aveţi o bună intuiţie, i-am răspuns eu. Bunăstarea familială este singurul ataşament pe care-1 remarc la dumneavoastră, adineplăcerile care vin pe linia destinului le primiţi cu ooarecare rezistenţă. Acest program se transmite angajaţilor dumneavoastră.Am cercetat câmpul angajaţilor firmei şi am văzut la ei aceleaşi dereglări. Cazul era banal şiam şi uitat de el, însă, după câtva timp, m-am reîntâlnit cu patronul firmei. —Ştiţi, îmi spune el, angajaţii mei au început să aibă neplăceri. Aş fi vrut să ştiu ce seîntâmplă. La scurt timp după aceasta, am constatat la mine o agresivitate inexplicabilă faţă deangajaţii mei.Întâi am analizat biocâmpul oamenilor care veneau în contact cu el şi am văzut o puternicăagresivitate. La baza ei stătea ataşamentul faţă de un destin favorabil şi dispreţul faţă deoameni. La nivelul câmpurilor se vedea clar cum li se încrâncenează sufletele, şi toate erau înlegătură cu şeful lor. înseamnă că agresivitatea lui crescuse din cauza unei nerealizări sau pentru că nu trecuse cu bine peste încercările ce i-au fost trimise. Îl supun diagnozei şi spretotala mea surprindere nu descopăr la el nici urmă de agresivitate. Reieşea că starea luisufletească nu avea nici un amestec. Am stat de vorbă cu el aproape o oră, încercând cuînfrigurare să descopăr cauza. Prezenta două, trei, variante a unor posibile probleme, dar acestea, după cum îmi apăreau mie, n-aveau nici o legătură cu situaţia creată. Analizam îngând zeci de variante, dar de fiecare dată o dădeam în bară. Când mi s-au năruit toatestereotipurile şi au încetat să mai funcţioneze, s-a creat în mintea mea un vid. Rezolvarea a venitelegant şi pe neaşteptate.
 — 
Îi răsfăţaţi pe angajaţii dumneavoastră cu salarii mari.
 
Interlocutorul meu a rămas surprins. —Şi ce legătură are asta cu situaţia creată? —Când omul face greşeli şi nu este pedepsit pentru ele, creşte ataşamentul său faţă dedestinul favorabil. Sufletul îi devine trufaş şi agresiv. Dacă omul primeşte un salariu mareconştientizând faptul că nu-1 merită şi văzând că pentru aceeaşi muncă alţii primesc mult mai puţin, acest lucru duce de asemenea la creşterea ataşamentului de un destin favorabil. Într-oasemenea situaţie este foarte greu să-ţi păstrezi echilibrul. Pentru oamenii de creaţie estemult mai uşor. Pentru un executant obişnuit este mai dificil.Îi mai spun managerului: —Le doriţi binele angajaţilor dumneavoastră, şi în viziunea dumneavoastră acest lucruînseamnă neaplicarea sancţiunilor pentru nerealizări şi acordarea de salarii maxime, ceea ceînseamnă crearea unui înalt confort fizic şi spiritual pentru subordonaţi. În acest fel îi ataşaţidin ce în ce mai puternic de bunăstare şi stabilitate. De aceea, la nivelul subconştientului, eitrebuie să demoleze această stabilitate pentru a putea supravieţui. În mod normal ei trebuiausă distrugă activitatea, adică sursa pericolului, însă dumneavoastră aveţi o intuiţie şi o energiede excepţie. De aceea se deteriorează nu atât activitatea, cât destinul subordonaţilor. — Priviţi, îi arăt eu, la unul din angajaţii dumneavoastră situaţia evoluează către moarte, iar un altul prezintă în biocâmpul său hieroglifa morţii. Însă dacă ei vor muri, cel care va fi pedepsit veţi fi dumneavoastră. Înainte mulţi părinţi considerau că sensul pedagogiei consta încrearea condiţiilor de maxim confort pentru copil şi în îndoctrinarea lui permanentă cu pildemorale. Dar copilul niciodată nu recepţiona pildele, şi nici măcar faptele sau comportamentul părinţilor nu au, în asemenea cazuri, mare importanţă. Starea interioară, sufleteasa părinţilor este cea care-1 guvernează şi-1 educă pe copil. Pedagogia este, pe de o parte iubirea pentru copil, iar pe de altă parte punerea lui în situaţii cu care el se va întâlni în viaţă, pentru a-1 preti le fafaţă. Darintele îşi va pedepsi aspru copilul pentru o greşeală,demonstrându-i în acelaşi timp iubirea sa, va fi cu mult mai bine decât trecerea ei cu vedereade teamă de a nu-i produce suferinţă fizică şi spirituală. Bunătatea fără disciplină nu-i mai puţin periculoasă decât constrângerea şi cruzimea.

Activity (72)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
ionel26 liked this
ijary liked this
Geanina Silaghi liked this
klim777 liked this
Flavia Pop liked this
Liu Ionescu liked this
svayambhu liked this
BLUE_ANGEL_EMI liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->