Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
6Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Sistemi financiar

Sistemi financiar

Ratings: (0)|Views: 653|Likes:
Published by Salih Veseli

More info:

Published by: Salih Veseli on Nov 27, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/01/2013

pdf

text

original

 
1
Sistemi Financiar
 
2
Përmbajtja e Kapitullit
 
Cka
ë
sht
ë
SistemiFinanciar
Rrjedhja e Fondeve
Tregu Financiar
Normat e kamat
ë
s n
ë
 Tregun financiar
Nd
ë
rmjet
ë
suesit Financiar
Infrastruktura financiaredhe Rregullimi
 
3
Cka eshte Sistemi financiar
 
Sistemi financiar p
ë
rfshin tregjet, institucionet nd
ë
rmjet
ë
suese,dhe institucionet tjera financiare t
ë
p
ë
rdorura q
ë
t
ë
kryejn
ë
 vendimet financiare t
ë
familjeve, firmave t
ë
biznesit dhe qeveris
ë
.
Tregu p
ë
r nj
ë
instrument financiar t
ë
veçante ka nj
ë
lokaciongjeografik specifik si Bursa e New Yorkut
 – 
New York Stock Exchange
Tregu mund t
ë
mos ket
ë
lokacion t
ë
vecant
ë
 
 – 
Over
 – 
theCounter market ( telefon- ekraneve t
ë
kompjuterit).
Tregjet financiare dhe institucionet ndërmjetësuese jan
ë
t
ë
 lidhura n
ë
p
ë
rmjet rrjetit t
ë
telekomunikimit nd
ë
rkomb
ë
tar ashtuq
ë
transefri i pagesave dhe shitblerja e letrave me vler
ë
mund t
ë
 b
ë
het pothuaj brenda ore .
Nd
ë
rmjet
ë
suesit financiar jan
ë
definuar si firma ku biznesi kryesori tyre
ë
sht
ë
t
ë
siguroj produkte dhe sh
ër
bime financiare
 Ata p
ë
rfshijn
ë
: Bankat, Kompanit
ë
Investive, dhe Kompanit
ë
eSigurimit
Produket e tyre jan
ë
: Llogarit
ë
e t
 
ë
rheqshme me cek, Kredikomerciale, Hipotekare, Fondet e p
ë
rbashk 
ë
ta t
ë
investimeve, etj

Activity (6)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Pati Aliu liked this
Binzari Mariana liked this
militet liked this
Gentijan Morina liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->