Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
72Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Menaxhimi Burimeve Njerzore

Menaxhimi Burimeve Njerzore

Ratings:

4.71

(14)
|Views: 11,513|Likes:
Published by orhan bakalli
Autor Orhan Bakalli
Titulli Rendesia e Planifikimit Te Burimeve Njerezore
Autor Orhan Bakalli
Titulli Rendesia e Planifikimit Te Burimeve Njerezore

More info:

Published by: orhan bakalli on Oct 21, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/30/2014

pdf

text

original

 
Rendesia e planifikimit te nevojave te Burimeve NjerezorePlanifikimi I nevojave per burime njerezore eshte nje process shume I rendesishem ne pune sepse per qdo kompani ka te beje me perdorimin te drejt dhe efiqient te njerezve ne pune. Eshte shume rendesishme per secilen kompani ti planifikoj sa punetor I duhenkompanise per te kryer punet e nevojshme qofte fjala per hallkat e prodhimit apo ato tesherbimeve . Nje planifikim jo I mire I nevojave per personel mund ti kushtoj nderrmarrjes, munden tembesin pjese te prodhimit te pambuluara,dhe ne te njejten kohe por ne te njejten koheedhe plotesimi I atyre vendeve me kualifikim te panevojshem mund ti kushtojkompanise, kompania harxhon mjete ne trajnimin e personelit te tyre, personeli I patrajnuar mund te lendohet ne pune, mund ta demtoje makinerine apo mjetet e punes dhemund te shkaktoj qrregullime ne zingjirin e punes.Planifikimi me I mire I burimeve njerzore brenda nje kompanie mund ti jep mundesi punonjesve Brenda kompoanise te planifikojne mundesite e veta per zhvillim personal sidhe te planifikojne per karrieren e tyre.Kompanite duhet te kene percaktim qe te parashikojne sistematikisht oferten dhekerkesen per fuqine puntore per periudhen e ardhshme.Kompania duhet te rrespektoj percaktimin qe te siguroj numrin e mjaftueshem te punetoreve ne vendet e duhura pra formulen personi I duhur ne vendin e duhur, nemenyre qe te arrihet efiqienca dhe efikasiteti ne pune.PLANIFIKIMI STRATEGJIK I BURIMEVE NJEREZOREMenaxhimi I burimeve njerzore duhet te jete nje nga elementet kyqe te planifikimitstrategjik dhe global per secilen kompani, aty duhet te parashihet nje system integrues te burimeve njerezore ne zhvillimin strategjik.Integrimi mund te realizohet ne dy nivele.1.Ne nivel strategjik, atje ku strategjia e Menaxhimit te Burimeve njerezore, tentonte harmonizoje orientimin e vet me strategjine e zhvillimit global te aktivitetevetjera funksionale.2.Ne nivelin operacional, atje ku planet e veprimit mund te programojneoperacione specfike qe mund te nderrmirren nga njesia e burimeve njerezore nemenyre qe ky integrim te kryhet me sa me shume sukses.
 
ANALIZA E AMBIENTIT TE JASHTEM TE ORGANIZATESKjo analize permban te gjitha mundesite dhe kufizimet qe na I paraqet ambienti I jashtem, perfshire ketu konkurrencen, ecurin e produktit apo nsherbimit te nderrmarrjesne treg., gjendja aktuale dhe e ardhmja e teknologjive, perparesite dhe mangesite e perkrahjes se institucioneve qeveritare per nderrmarrjet ekonomike qofte ato porodhuesedhe sherbyese.KONKURRENCAKonkurrenca shpejton evulcionin teknologjik, ndikon ne organizimin e vendit te punesdhe ne vjeterimin e puneve, konkurrence nuk mund te jete vetem ne aspektin e treewgutlocal, por edhe per tregjet regjionale, kombetare ato nderkombetare.AMBIENTI TEKNOLOGJIK Zhvillimi I teknologjive te reja dhe konkurrenca I shtyen kompanite te ndryshojnenatyren e puneve, disa aspekte te teknologjise kane te bejne me lidhje direkte me sasinedhe cilsine e fuqise punetore ne organizate.-Ndryshimet ne Prodhime apo ne sherbime, duhet te pertshtatesh ne nje shoqerikonkurruese net e cilen te ardhurat e organizatave varen nga zgjatja e ciklit te jetes se produkteve dhe sherbimeve te tyre.-Ndryshimet ne organizim, keto provokohen nga automatizimi I metejshem Idetyrave te punes, ne kete menyre zvoglohet shfrytezimi I burimeve njerezore si pasoje e kompjuterizimit , aplikimit te roboteve ne industrin e tekstilit neindustrine e makinave, procesoreve dhe elektronikes.TREGU I PUNES Nje kujdes I veqnte duhet ti kushtohet karakteristikave aktuale te tregut te punes dhesjelljeve te ardhshyme te kategorive sociale, pra sigurohen informatat per tregun e punes,mblidhen te dhena per tregun actual dhe te ardhshem te punesimit.Papunesia ne nje nivel te ulet (2-3%) don te thote se nderrmarrja duhet ti kushtojerendesi te veqante departamentit te Burimeve njerezore qe do te thote se burimetnjerezore nuk jane mjaft te kerkuara me kualitete te veqanta, kurse ne rastin kur  papunesia eshte me e madhe se 12% do te thote se fuqia punetore eshte bollshme ne keterast duhet perkujdesur vetem per cilesine.

Activity (72)

You've already reviewed this. Edit your review.
Dida Dida liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
Valentina Gashi liked this
Nexhbudin liked this
Ana Ndina liked this
Shpati Ismaili liked this
Shuki Xh Uruqi liked this
Shpati Ismaili liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->