Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
84Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Analiza campaniilor de promovare Coca Cola

Analiza campaniilor de promovare Coca Cola

Ratings: (0)|Views: 4,370 |Likes:
Analiza campaniilor de promovare Coca Cola din ultimele 12 luni
Analiza campaniilor de promovare Coca Cola din ultimele 12 luni

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Petru Daniel Militaru on Dec 02, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/10/2013

pdf

text

original

 
Şcoala Naţională de Studii Politice şi AdministrativeFacultatea de Management
Campanie de promovare
ProiectSudenţi:Cojocaru AndreeaMilitaru PetruOglindă SorinOnuţă RoxanaPanait GabrielaBucureşti
 
2011
Cuprins:
1.Analiza pieţei de desfacere a produsului ce face obiectul campaniei
Coca-Cola este băutura răcoritoare care este savurată de sute de milioane de ori pe zi deoameni de pe tot globul. Aceasta a luat naştere în Atlanta, la data de 8 mai 1886.Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a încercat într-o seară să găsească un remediurapid pentru durerea de cap. Mai apoi a dus amestecul la o farmacie locală, unde amestecul a fostcombinat cu sifon, iar clienţii care au încercat au recunoscut cu toţii că acea nouă băutură eraspecială.
2
 
Considerând că “cei doi C vor arata bine în reclame” Frank Robinson, partenerul şicontabilul doctorului Pemberton,
 
Frank Robinson, au numit amestecul Coca-Cola şi au notat numeleîntr-un manuscris. Până în ziua de azi, Coca-Cola se scrie la fel.În primul an, firma a vândut în jur de 9 pahare de Coca-Cola pe zi. Un secol mai tarziu,Coca-Cola Company a produs peste 10 miliarde de galoane de suc. Din nefericire pentru Pemberton,el era mai mult un inventator decât un om de afaceri, şi nici măcar nu banuia că a inventat unul dincele mai de succes produse din lume.Înainte de moartea sa, Dr. John Syth Pemberton şi-a vândut acţiunile rămase lui Asa G.Candler. Acesta era un om de afaceri din Atlanta cu o mare intuiţie în materie de afaceri, care acontinuat să cumpere drepturi suplimentare şi a obţinut controlul în totalitate al afacerii.De-a lungul timpului domnul Candler a promovat continuu produsul, distribuind suveniruri,calendare, evantaie, ceasuri, urne şi multe altele, toate cu marca înregistrata Coca-Cola.Dallas (Texas) a fost prima fabrică de producere a siropului din afara oraşului Atlanta.Altele s-au deschis la Chicago (Illinois) şi la Los Angeles (California), în anul următor.Îmbutelierea în sticle a avut loc în 1894, când un om de afaceri din Mississippi, JosephBiedenham, a fost primul care a pus bautura în sticle. A trimis 12 sticle către Asa Candler, însăacesta nu a fost impresionat. Deşi era un abil om de afaceri, nu a realizat acest lucru nici atunci când2 angajaţi au cumpărat brandul pentru doar 1 dolar.În următorii 20 de ani, numărul de fabrici urma să crească la peste 1000, iar odată cudezvoltarea afacerii, ceea ce implica echipamente mai performante şi mijloace de transport maieficace au permis îmbuteliatorilor să servească tot mai multi clienţi.În perioada 1980 au avut loc o perioadă de schimbări la Coca-Cola. A avut loc schimbareadirectorului executiv care urma să fie Roberto C. Goizueta, iar acesta avea să schimbe completstrategia Coca-Cola, a lansat Coca-Cola Light şi multe altele.Astfel , de la începutul secolului, Coca-Cola a dat o luptă continuă cu cei ce doreau imitarea produsului. Coca-Cola a dorit să păstreze unicitatea produsului printr-un ambalaj mereu distinct, iar în 1916 îmbuteliatorii au aprobat sticla unică. Aceasta a fost înregistrată ca marcă de către Biroul deInvenţii al Statelor Unite în 1977, o onoare ce se acordă numai unui număr restrâns de ambalaje.Sticla s-a alăturat astfel mărcilor înregistrate “Coca-Cola”, înregistrată în 1893, şi “Coke”,înregistrată în 1945.
3

Activity (84)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Ioana Codreanu liked this
Robert Dan liked this
Alexandra Paven liked this
Alexandra Paven liked this
Kz Alex liked this
Mihaela Badiu liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->