Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Upacara Tingkepan

Upacara Tingkepan

Ratings: (0)|Views: 738|Likes:

More info:

Published by: Husada Tsalitsa Mardiansyah on Dec 04, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/04/2011

pdf

text

original

 
 
Upacara Tingkepan
 
Tugas Basa Jawa
Mbah Saminah
 
Husada Tsalitsa MardiansyahErina UtamiChindy Irfana LailaDiah Rusiana
 
 
Upacara Tingkepan
 – 
Tugas Basa Jawi1 
BAB IPAMBUKA
a. Latar Belakang Masalah
 
Upacara Tingkepan niku mujudaken kebudayaan jawa ingkang kirang dipunapresiasiken dening kawula muda. Selain menika upacara niki uga cumadiperhatikaken kalih tiyang-tiyang sepah mawon kang ngertos budaya jawi
 
Upacara Tingkepan niku ing saben daerah radi benten-benten, sebab tradisimenika diadaptasikaken marang daerah masing-masing
b. Ruang Lingkup Panaliten
 
Panaliten dupun laksanaken ing Kalibaru
 
Panaliten dipun watesi ing sakelebet alat lan urut-urutanipun upacara tingkepanniki
c. Tujuan Panaliten
 
Panaliten dupun laksanaken kagem anggenepi tugas basa jawi kelompok kito
d. Metode Pembahasan
 
tatacara panyampaian nipun saking hasil wawancara kaliyan tambahan referensiing internet
 
Upacara Tingkepan
 – 
Tugas Basa Jawi2 
BAB IIISI
a. Data sumber informasi
Narasumber inggih punika Mbah Saminah, manggen ing desa kalibaru wetan,kecamatan kalibaru, kabupaten Banyuwangi
b. Wayah nindakake panaliten
Panaliten punika dipun tindakake tanggal 04 Desember 2011.
c. Upacara Tingkepan
Upacara Tingkeban menika salah sawijinipun tradisi masyarakat Jawi, upacarapuniki dipun kasebut mitoni, upacara puniki dipunlaksanaken nalika yuswa bayisampun 7 ulan ing bobotanipun ibu lan wajib nalika kagem anak nomor setunggal.Ing upacara niki sang ibu sing mbobot di siram banyu kembang setaman kaliyan doasupaya sang jabang bayi diparingi rahmat kaliyan berkah.Siraman dipun laksanaken oleh 7 sesepuh tuladhanipunipunrama lan ibu kaliyan rakyatipun ibu saing mbobot. Wontongapike siraman dipun laksanaken oleh sespuh ingkang kagemputuSak sampunipun siraman, dipunlanjutaken upacara nglebetakenendog pitik lan cengkir gading oleh ayahipun jabang bayi kesarung/jaritipun ibu sampe pecah. Dilanjutipun kelapa gadingkan dipuntampani kaliyan mbahipun jabang bayi.Upacara Ganti KlambiCalon Ibu ngagem jarit pethak sebagai dasar, pelambangbayinipun suci dateng Tuhan Ingkang Maha Esa. Calon Ibu
ngganti klambi 6 kali dibarengi pertanyaan “ sampun pantesdereng?”, dlan dipun jawab “ dereng” nanging kang terakhir dipunjawab “ pantas”.
 

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->