Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
7Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Zece Reguli Pentru Reiki

Zece Reguli Pentru Reiki

Ratings: (0)|Views: 154 |Likes:
Published by grifly

More info:

Categories:Types, Reviews
Published by: grifly on Dec 05, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/15/2013

pdf

text

original

 
de
Taggart King Maestru Reiki 
(www.reiki-evolution.co.uk.)
In articolul de faţă vă prezint 10 reguli de care să ţineţi seama pentru a vă bucura de binefacerile oferite de practica Reiki. Acestea nu sunt aduse din Japonia sau preluate de la alţi Maeştri şi practicanţi Reiki, ci suntconcluzii şi constatări personale. Nădăjduiesc să vă fie de folos.
1 – Pentru tine, Reiki înseamnă totul
Uneori, Reiki este prezentat în Occident ca un fel de terapie complementară, o tehnică de tratament cu mâinile sau ca oformă de vindecare spirituală ceea ce, în realitate, nu este chiar adevărat. Dacă practicaţi Reiki mai mult pentru tratareaaltor persoane, atunci rataţi esenţialul pentru că, în realitate, Reiki este foarte important pentru tine! Reiki este o practicăindividuală pentru autovindecarea şi dezvoltarea spirituală a fiinţei voastre. Aici voi aveţi prioritate! Pe vremea luiMikao Usui, tratarea şi vindecarea altor persoane nu era obiectivul principal, de fapt, tratamentele erau considerate unfel de abatere de la adevăratul spirit al învăţăturilor statornicite de fondator, iar Sensei Usui definea Reiki drept „
un sistem prin care se realizează perfecţiunea personală.
”.Chiar de la începuturi sistemul viza explicit dezvoltarea individuală şi nu lucrul cu alţii. Aşadar, pentru a beneficia demarile binefaceri oferite de Reiki, trebuie să stabiliţi o rutină rezonabilă în lucrul cu propria persoană. Dacă aţi fostinstruit în stilul occidental, atunci practicaţi regulat autotratamentul cu mâinile, dacă cunoaşteţi Reiki în stilul japonez,atunci practicaţi cu precădere tehnica Hatsurei-Ho. Dacă cunoaşteţi sistemul original al fondatorului Usui, atunciadăugaţi la Hatsurei-Ho şi meditaţia de autovindecare.Cunosc practicanţi Reiki care cred că lucrul cu propria persoană este un gest „egoist”, dar, dacă nu aveţi grijă de propria persoană, cum veţi putea ajuta pe alţii? Lucrând (practicând Reiki) cu regularitate asupra propriului corp ajungeţi sădeveniţi un canal mai eficient şi mai bun pentru tratamente, aşadar, veţi avea numai de câştigat dacă faceţi din practicaReiki asupra propriei persoane o prioritate.
2. Bazaţi-vă practica pe Idealurile/Principiile Reiki
Sensei Usui a elaborat un sistem spiritual simplu care are la bază preceptele sale, „regulile de viaţă”. Departe de a fi unset de instrucţiuni bune de citit la curs şi de lăsat deoparte, preceptele lui Usui se află chiar în miezul sistemului său şi s-a afirmat că, dezvoltarea spirituală decurge chiar din respectarea acestor precepte la fel ca şi prin orice demers energetic.Dacă ne considerăm „practicanţi Reiki”, atunci trebuie să respectăm aceste reguli sau Idealuri. Astfel, trebuie sămedităm profund asupra înţelesului lor şi cum anume ne pot schimba ele viaţa. Trebuie să chibzuim asupra fiecăruiadintre ele şi să reflectăm asupra modului în care un anume precept/Ideal ne-ar putea influenţa şi îndruma gândurile şiacţiunile, ca şi comportarea, relaţiile şi priorităţile. Şi asta trebuie să o facem cu regularitate, folosindu-le ca sursăcontinuă de îndrumare, iar efectele se vor face simţite, în timp, atât pentru noi cât şi pentru cei din jur. Preceptele Reikine hrănesc existenţa, ceva la care ne raportăm şi reflectăm constant spre binele nostru şi al persoanelor cu venim încontact.
3 – Practicaţi starea de trezie - conştienţă
Deşi nu mai este pomenită în majoritatea cursurilor de Reiki, practica stării de conştienţă era o parte la fel de importantăa sistemului lui Sensei Usui ca şi Idealurile Reiki şi, de fapt, starea de conştienţă/trezie este inclusă tainic în aceste precepte! Starea de trezie/conştienţă este o formă de meditaţie care poate fi practicată în orice clipă, chiar şi cândsuntem ocupaţi cu acţiuni cotidiene, cum sunt mersul pe jos, spălatul vaselor sau sorbitul unui ceai şi presupuneconştientizarea cu acuitate a gândurilor şi acţiunilor voastre din acel moment, cu sentimentul că trăiţi cu adevărat aceaclipă. Când trăiţi „clipa”, fiind deplin implicat în ceea ce faceţi şi total conştient de momentul prezent, atunci trăiţi ostare în care nu există nici supărare şi nici îngrijorare. Nu cantonându-ne în trecut şi nici speculând asupra celor ce s-ar  putea petrece, ci „îmbrăţişând” cu totul momentul prezent, veţi trăi conform preceptelor lui Usui, iar starea deconştienţă/trezie vă va aduce în suflet şi acţiuni smerenia, onestitatea, compasiunea şi iertarea. Astfel, starea de trezie/conştienţă reprezintă o cale de a experimenta principiile spirituale lăsate nouă de către Sensei Usui.
4. - Lucraţi zi de zi asupra propriei persoane
Reiki nu este ceva de care să te apuci la un moment dat, practici o vreme, după care renunţi, nu şi dacă doreşti să ai parte de binefacerile oferite de acest sistem. Dacă urmăreşti efecte benefice constante, atunci trebuie să practici Reiki cuasiduitate. Toate Principiile încep cu
Doar astăzi...”
şi deja e un bun început: doar astăzi fă ceva legat de tehnicaReiki. Asta se poate aranja. Nu e vorba de o activitate care să dureze ore întregi. Doar 10 minute! Poţi să-ţi acorzi 10minute, nu-i aşa? Iar, dacă nu ai 10 minute în timpul zilei, scoală-te cu 10 minute mai devreme; problema-i rezolvată. Nu te îngrijora pentru ziua de mâine, concentrează-te doar asupra zilei de azi. Când mâine va sosi, fă la fel. Important esă practici Reiki, chiar şi numai 10 minute. Nu te îngrijora pentru mâine, fă ceva astăzi.
5 – Secretul constă în angajarea fermă
Există beneficii spectaculoase de care ne putem bucura practicând Reiki şi pentru asta trebuie să lucraţi cu energia înmod consecvent, să vă concentraţi asupra Idealurilor Reiki şi să practicaţi într-o stare de deplină conştienţă. Efectele
 
 benefice se acumulează treptat, veţi vedea, iar practica rară şi ocazională nu este suficientă pentru a obţine ce e mai bunde la Reiki. Astfel veţi ieşi din sistemul în care vă pregătiţi să intraţi, aşa că Reiki merită măcar puţin din timpul vostrudin fiecare zi. Trebuie doar să trudiţi asupra câtorva simple exerciţii sau rutine şi să le transformaţi în activităţi obişnuitela fel ca şi periajul dinţilor sau pieptănatul, spălatul pe mâini, etc. Dar, odată ce s-a instalat obişnuinţa de a lucra cuReiki, atunci vă va fi greu să vă opriţi. Astfel, vă vor lipsi şedinţa de Hatsurei-Ho sau autotratamentul dacă nu le veţi practica într-o zi. Acesta este tipul de stare în care trebuie să ajungeţi şi, angajându-vă să practicaţi Reiki zilnic, chiar dacă poate părea puţin incomod, veţi reuşi.
6 – Nu vă îndârjiţi (prea tare)!
In timp ce trebuie să ne angajăm şi să stabilim o obinşnuinţă rezonabilă de lucru prin Reiki asupra propriei persoane,trebuie totodată să avem grijă să nu forţăm lucrurile, adică să nu lucrăm prea intens, prea mult sau să luăm practica preaîn serios (!) Ne vom bucura cel mai bine de Reiki mai curând printr-o manieră blândă, relaxată şi cu inima uşoară decâtîntr-o stare încleştată, cu fruntea încruntată, ca şi cum ne-am înhăma la o muncă dificilă. Reiki se aseamănă cu o apăcurgătoare, iar noi suntem o piatră aflată în calea acesteia. Piatra va deveni netedă, desigur, dar această şlefuire se va petrece lent, cu blândeţe, prin trecerea constantă a apei peste piatră, proces care se desăvârşeşte în ritmul său propriu.Putem afla multe citind despre experienţele trăite de alţi practicanţi în timp ce-şi fac autotratamentul, primesc iniţierisau tratează alte persoane: percep diverse fenomene luminoase, culor, sau simt ceva deosebit, iar noi, vai!, nu le-am trăitşi nici perceput deloc sau doar foarte puţin. Gândim, atunci, că, dacă am fi practicat ceva mai intens, am fi simţit şi noiaceleaşi lucruri şi abia atunci „lucrurile ar fi intrat pe făgaşul normal”. Dar, încercând din greu şi forţând nota în timpul practicii Reiki nu facem decât să ridicăm o stavilă în calea progresului dorit. Veţi progresa mai rapid când veţi renunţala tentaţia de a supralicita, preferând, în schimb, doar să Existaţi, pur şi simplu, în timpul practicii. Fiţi detaşaţi(metaforic, bineînţeles!), faceţi exerciţiile, trataţi alte persoane şi nu vă gândiţi sau îngrijoraţi dacă simţiţi (sau nu) cevaspecial. Fiţi asemenea unui spectator neutru şi neimplicat, lipsit de aşteptări exagerate. Aceasta este abordarea optimă,cea care vă va aduce la progres în ritmul potrivit persoanei voastre.
7 – Nu trebuie să fiţi perfecţi
Pe lângă că trebuie să fiţi relaxaţi, etc. (vezi
Punctul 6)
, trebuie să vă asiguraţi că nu este nevoie şi nici recomandat săvă îngrijoraţi că nu sunteţi perfect! Nu trebuie să fiţi perfect pentru a obţine beneficii prin Reiki sau pentru a trata alte persoane. Nimeni nu-i perfect, aşadar nici voi nu sunteţi. Astfel, poate că gândurile vă zboară aiurea în timp ce faceţiautotratamentul sau trataţi pe altcineva. Şi ce dacă? Asta se întâmplă oricui. Nu vă faceţi griji pentru asta (există chiar un percept în această privinţă!). Dacă faceţi mare caz şi încercaţi prin „puterea voinţei” să vă goliţi mintea, veţi agravalucrurile. Există două soiuri de gânduri – primele gânduri care vă vin în minte, apoi toate celelalte noi gânduri legate de primul val de gânduri! Nu vă îngrijoraţi! Nu acordaţi nici o atenţie gândurilor. Lăsaţi-le să treacă. Orientaţi uşor atenţiaasupra ceea ce faceţi. Simţiţi cum trece energia prin corp; imaginaţi-vă cum vă identificaţi cu pacientul de pe masa detratament. Cu timpul, mintea se va linişti, iar voi veţi petrece mai mult timp într-o plăcută stare de meditaţie, însăgândurile vor încerca, din nou, să vă perturbe. Vor exista zile mai bune decât altele. Oricum, totul este în regulă! Laurma urmei, sunteţi om. Lucrurile se vor normaliza cu timpul.
8 – Nu încercaţi să vă tot întrebaţi „de ce?”
Pentru a beneficia cât mai mult din practica Reiki vă recomand să nu vă pierdeţi timpul încercând să aflaţi de ce, sau, dece nu, simţiţi ceva anume. Nu încercaţi să aflaţi ce semnificaţie are o culoare pe care o vizualizaţi voi sau pacientulvostru în timpul unui tratament sau când vă autotrataţi. Nu vă tot întrebaţi rolul sau căutaţi explicaţia unei anumesenzaţii din mâini sau de ce simţiţi un flux masiv de energie care curge într-o anume zonă a corpului, sau de ce nusimţiţi curgerea enregiei într-un anume loc. Nu are importanţă. Raţiunea vă poate strica practicarea Reiki dacă ţinemmorţiş să ne gândim la aceasta, să analizăm şi să explicăm totul. Nu vă mai gândiţi la ce vi se întâmplă în timpul practicii, existaţi doar ca persoană detaşată! Goliţi-vă mintea, fuzionaţi cu energia, iar dacă trataţi pe cineva, identificaţi-vă cu acea persoană şi lăsaţi lucrurile să se deruleze de la sine. Totuşi, urmăriţi curgerea energiei când trataţi un pacientşi lăsaţi mâinile să zăbovească pe zonele unde energia curge mai puternic, dar nu începeţi să vă întrebaţi obsesiv ce seîntâmplă; Reiki lucrează pe mai multe nivele şi nu veţi şti niciodată (prea bine) ce se petrece, aşa că renunţaţi sădescifraţi misterul şi lăsaţi energia să-şi vadă de treabă. Bucuraţi-vă de procesul de vindecare care se derulează şirenunţaţi la efortul mintal! Aşa e mult mai simplu şi mai uşor!
9 – Bazaţi-vă pe intuiţie!
Pe lângă sfaturile de mai sus, nu trebuie să vă îndoiţi asupra lucrurilor pe care le simţiţi şi observaţi. Dacă simţiţi cevaanume, nu renuţaţi la acea informaţie. Dacă aveţi o anumită trăire sau percepţie, acceptaţi-o ca atare. Dacă simţiţi căenergia curge mai năvalnic într-o anumită zonă când vă faceţi autotratamentul, o veţi accepta şi o veţi integra înexperienţa Reiki personală, aplicând autotratamentul mai multă vreme în acea zonă decât în altele. Sunteţi şi trebuie săfiţi intuitiv; prin urmare veţi lucra pe bază de intuiţie. Trebuie doar să nu explicaţi şi să vă îndoiţi asupra propriilor  percepţii. Trebuie să fiţi calm, liniştit şi să acceptaţi cu simplitate tot ce vi se întâmplă. Nu trebuie neapărat să aibă sens. Nu încercaţi să explicaţi, ci doar procedaţi după cum vă dictează intuiţia.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->