Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Tratamente Cu Pepene Rosu

Tratamente Cu Pepene Rosu

Ratings: (0)|Views: 27|Likes:
Published by syry11

More info:

Published by: syry11 on Dec 13, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/18/2014

pdf

text

original

 
Tratamente cu pepene rosu
Miezul pepenelui rosu este un cocteil de apa, aproape 95 la suta, si zaharuri naturale,cu un gust aromat si extrem de favorabil, codimentat cu o multitudine de substantemiraculoase cum ar fi anumite enzime, acizi organici sau licopina (o substanta cu efectantioxidant si reglator imunitar), de aici rezulta si proprietatile sale terapeutice), iar continutul mare de apa il recomanda pentru tratamentul rinichilor, cit si al aparatuluiurinar. Cu exceptia persoanelor cu insuficienta renala, tuturor celor care sufera de rinichi le esterecomandata in perioada de vara-toamna, daca este posibil si in celelalte sezoane de iarna-primavara, ocura de pepene rosu de minimum zece zile in fiecare luna. Enzimele si acizii organici continuti mai alesin apropierea cojii, de unde si gustul de acru, nu foarte agreat uneori, au efecte de dezintoxicare puternica, ceea ce face ca pepenele rosu sa fie in mod special recomandat persoanelor cu un grad maimare de uzura a organismului, batrinilor, cit si celor care au avut sau mai au o alimentatie incarcata intoxine. In concluzie, o cura de minimum zece zile lunar cu pepene rosu are efect de dezintoxicare, dereglare hormonala si imunitara a organismului uman, cu totul deosebite. Cura de pepene rosu se facefoarte usor, intrucit nu este nevoie de nici un fel de preparare suplimentara. Unii medici si terapeutirecomanda sucul de pepene, dar acesta se oxideaza rapid si isi pierde in mai putin de 15 minute potentialul curativ, ca atare este indicat sa se manince pepenele normal, minimum doua kilograme de pepene pe zi. Se recomanda sa fie bine copt, dulce si sa nu se evite consumarea partii de miez dinapropierea cojii. Aproape o treime din greutatea unui pepene rosu este reprezentata de coaja, de aceea un pepene rosu pentru o zi de cura pentru tratament trebuie sa aiba in jur de 3 kilograme, mai ales ca inzilele calduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumata.
Indicatii in cura de tratament cu pepene rosu:Pentru acnee
Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare globala si, in plus, are anumite efectereglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor in mod special, putind face minuni in tratamentulacneei, iar pe cit este posibil, in paralel cu cura de pepene rosu se vor elimina din alimentatie carnea sialte alimente toxice. Extern, se va aplica zilnic tinctura de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cumarul lupului (Aristolochia clematitis):
Pentru nefrita, pielita si pielonefrita
Se consuma cantitati mari de pepene intr-o singura repriza, iar pe perioada curei de tratament, mai alesdupa ingerarea pepenelui, se recomanda evitarea frigului si a curentilor de aer in zona salelor.
Pentru calculi renali (pietre la rinichi)
Se recomanda a se consuma cantitati mai mari de pepene rosu. Inainte de cura de tratament, cit si inultimele trei zile se iau plante care sfarima calculii renali, aportul de apa de la pepene ajutind laeliminarea lor. Dupa ce s-au luat aceste plante ce sfarima si maruntesc calculii renali, 1-2 ore dupa ce s-aconsumat pepenele rosu se va tine pe zona rinichilor o sticla cu apa foarte calda, chiar fierbinte. Aceste plante sint: frunzele de mesteacan (Betula alba), frunzele de merisor (Vaccinium vitis idaea), rasina de pini (Pinus sylvestris) si boabele de ienupar (Juniperus communis).
Pentru reumatism

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->