Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Economia turismului - statiuni

Economia turismului - statiuni

Ratings:
(0)
|Views: 91|Likes:
Published by FzRapid

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: FzRapid on Dec 21, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/21/2011

pdf

text

original

 
STATIUNI MONTANE
Predeal
Predeal este un oras în judetul Brasov, Transilvania, România. Este orasul situat la ceamai mare altitudine în România (1.060 m).La Predeal a murit William,printul Albaniei.Predealul este asezat pe Valea Prahovei, lânga trecatoarea cu acelasi nume din CarpatiiMeridionali, la altitudinea de 1.060 m, pe cea mai importanta trecatoare între Muntenia siTransilvania, în acelasi timp una din legaturile dintre Budapesta, capitala Ungariei, siBucuresti, capitala României. Prin Predeal trece Drumul National DN1 si o cale ferataelectrificata pe doua sensuri.Orasul este delimitat de 5 masive: Postavarul, Piatra Mare, Bucegi, Baiului si Fetifoi.În trecut, aici a fost granita între Imperiul Austro-Ungar si România.În timpul primului Razboi Mondial în acesta zona s-au dat lupte grele.În prezent, Predealul este cunoscut mai ales iarna datorita telescaunului si teleschiurilor de care dispune oferind posibilitatea de a schia pe 5 pârtii.
Poiana Brasov
Poiana Brasov este o statiune pentru sporturile de iarna din România, fiind o atractieturistica de renume international, si un cartier al municipiului Brasov. Ea dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri sirestaurante. Cazarea este asigurata în hoteluri de lux, pensiuni, vile sau cabane. Deasemenea, în Poiana se afla o statie de ambulanta si una de politie precum si un oficiu postal.Statiunea este de asemenea recomandata pentru tratamentul nevrozei astenice, pentrustari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boliendocrine, pentru boli ale aparatului respirator. Deseori, iarna, temperatura ajunge la-15oC.
Busteni
 
Busteni este o statiune montana în nordul judetului Prahova, Muntenia, în centrulRomâniei. Este localizat pe Valea Prahovei, la poalele Muntilor Bucegi, care aualtitudinea maxima de 2500 m.
Trasee turistice cu plecare din Busteni:
 
 
- Busteni - Cabana Piatra Arsa prin Valea Urlatorilor 4 - 4 ½ ore, triunghi albastru- Busteni - Babele - Pestera prin Valea Jepilor 5 - 5 ½ ore - traseu recomandat doar turistilor bine antrenati si echipati,pana la caderea zapeziilor - Busteni - Varful Omu prin Valea Cerbului 5 ½ – 6 ore, banda galbena- Busteni - Varful Omu prin Poiana Izvoarelor 6 – 7 ore, banda rosie- Busteni Cabana Alpin - Pichetul Rosu 3 - 3 ½ ore , triunghi rosu- Busteni - Cascada Urlatoarea 1 - 1 ½, marcaj punct albastru- Busteni - Cabana Gura Dihamului - Cabana Diham 2 ½ ore, drum carosabil si poteca,marcaj triunghi albastru.- Busteni - Plaiul Munticelu - Poiana Costilei - Valea Cerbului - Cabana Omu 6 - 7 ore,traseu accesibil vara;marcaj triunghi rosu si banda galbena.- Busteni - Poiana Costilei - Pichetul Rosu - Cabana Malaiesti 4 ore, traseu accesibil vara,iarna numai alpinistilor si schiorilor avansati, marcaj triunghi rosu- Busteni - Cantonul Jepi - Cabana Piatra Arsa 3 ½ ore, traseu accesibil vara, marcajtriunghi albastru
obiective turistice atât în Busteni:
- Casa scriitorului Cezar Petrescu- construita în 1918 (arhitectura traditionala).- Castelul Cantacuzino - construit in anul 1910 de catre Gheorghe Cantacuzino;- Biserica Domneasca - construita în anul 1889, ctitorie a regelui Carol I si a regineiElisabeta, se remarca prin arhitectura deosebita, dotarile interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tatarascu) si vechimea sa.- Casa Româno-Franceza.- Monumentul "Ultima Grenada" - a fost ridicat în anul 1928 si dedicat eroului "CaporalVasile Musat".
Cât si în exterior:
- Monumente naturale: Cascada Urlatoarea, Babele, Sfinxul, Grupul Batrânilor etc.- Rezervatii naturale: Parcul National Bucegi, Poiana Crucii, Babele etc.
Sinaia
Sinaia este un oras în România, situat la poalele muntilor Bucegi si cunoscut mai alesdatorita importantei sale turistice. Aici se afla si Castelul Peles, fosta resedinta de vara aregelui Carol I.Sinaia se afla în judetul Prahova, la circa 60 km nord-vest de Ploiesti si la 50 km sud deBrasov. Amplasat într-o zona muntoasa pe valea râului Prahova, altitudinea orasuluivariaza între 767m si 860m. Beneficiind de un cadru natural pitoresc, Sinaia are statut destatiune turistica si balneo-climaterica.
 
Paltinis
Statiune Paltinis
este o statiune turistica cu carcater permanent, situata la 32 km sud-vestde Sibiu.Amplasata la o altitudinea de 1442 m intr-o padure de conifere in Muntii Cindrel,
statiunea Paltinis
a fost intemeiata de Societatea Carpatina Transilvana in ultimuldeceniu al secolului XIX.Din nucleul initial de vile statiunea conserva Casa turistilor (1894), Casa medicilor (1895) si Sala Monaco (1898), toate declarate monumente istorice.In anul 1902 statiunea Paltinis a fost legata de Sibiu printr-o sosea care strabate un cadrunatural de o frumusete deosebita.Climatul montan, cu aerul ozonat, recomanda statiunea pentru tratarea asteniilor, a boliiBasedow, a sechelelor pulmonare, surmenaj, hipertiroidie benigna.Un important obiectiv turistic in statiune il constituie Schitul, o biserica de lemn ridicatain deceniul 3 al secolului XX unde se afla mormantul filozofului Constantin Noica.Casa memoriala C. Noica, unde filozoful si-a trait ultimii ani de viata, este de asemeneaun punct de interes.Paltinisul este punct de pornire pentru multe trasee turistice in Muntii Cindrel si MuntiiLotrului iar partia de schi de pe Muntele Oncesti dispune de telescaun, teleschi si baby-lift.Statiunea dispune de vile, hoteluri, restaurante, baruri un club si o biblioteca.
Durau
Situată la 100 km de Piatra Neamţ şi la 6 km SV de comuna Ceahlău (de care aparţine din punct de vedere administrativ), la o altitudine de 780-800 m la poalele faimosului masivCeahlau (în partea de NV)- renumit pentru legendele sale şi tradiţiile magice - staţiunease află într-o regiune montană frecventată încă din secolul al XVIII-lea. La Durău se aflao mică biserică pictată de celebrul pictor român Nicolae Tonitza. Pe unul din traseele careurcă muntele Ceahlău, turiştii pot admira cascada Duruitoarea (25 m înălţime), cu unimpresionant jet de apa şi zgomot asurzitor (de unde îşi trage şi numele). Climatulsubalpin tonic-stimulant, aerul curat, fără praf şi particule alergice, atmosfera ozonatăsunt principalii factori naturali de cură. Staţiunea ,deschisa in toate anotimpurile anului,este recomandată pentru odihnă şi tratament al nevrozelor astenice, a stărilor deslăbiciune, a anemiei, pentru refacerea după eforturi psihice sau intelectuale. Exista posibilitatea de a efectua excursii pe Ceahlău (Ocolaşu Mare-1907 m şi Toaca-1904 m, )şi de a practica sporturile de iarna (pârtie de schi, cu diferite grade de dificultate).Căi de acces: DN 15 (Turda-Tg.Mures-Piatra Neamţ-Bacău) cu derivaţie pe DJ 155 F dinBistricioara(16 km) sau de la Bicaz-baraj(28 km).

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->