Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cele Mai Bune Remedii Anticolesterol

Cele Mai Bune Remedii Anticolesterol

Ratings: (0)|Views: 32|Likes:
Published by vasilei_5

More info:

Published by: vasilei_5 on Dec 29, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/23/2012

pdf

text

original

 
Cele mai bune remedii anticolesterol
Colesterolul este o substanţă grasă cu rol esenţial în funcţionarea organismului, deoarece participă la o serie de procese vitale, precum sinteza cortizolului (numit şi hormonulstresului) şi a vitaminei D. Potrivit medicilor, există două tipuri de colesterol: HDL,denumit şi colesterol „bun" şi LDL sau colesterol „rău", întrucât se depune pe pereţiivaselor de sânge şi formează plăci de aterom ce reprezintă un pericol pentru sistemulcardiovascular.Formarea plăcilor de aterom este favorizată de grăsimile saturate consumate frecvent şicare se găsesc în carnea de porc şi de miel, în unt, lapte integral, brânzeturi grase şi în pieliţa de la carnea de pui şi de curcan. În cazul unui adult sănătos, nivelul colesteroluluitotal nu ar trebui să depăşească valoarea de 200 mg/dl, HDL ar trebui să fie mai mare de50 mg/dl, iar LDL să fie sub 130 mg/dl.
Uleiul de nucă, bogat în Omega 3
Un rol esenţial în scăderea nivelului colesterolului îl au acizii graşi Omega 3, Omega 6 şiOmega 9. „În absenţa celor trei acizi din sânge nici nu se pune problema de a putea ţinecolesterolul sub control. Prin urmare, orice tratament trebuie început prin suplimentareadietei cu acizi Omega 3, Omega 6 şi Omega 9", explică medicul specialist neurochirurgMircea Peia, specialist în medicină complementară din Timişoara.O sursă importantă de acizi graşi sunt uleiurile vegetale de in şi de nucă obţinute prin presare la rece. Se recomandă câte o linguriţă de ulei, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale. Cura trebuie urmată până în momentul în care colesterolul atinge niveluloptim. Tot pentru tratarea hipercolesterolemiei se mai recomandă uleiul de porumb şi deluminiţa nopţii. Cei trei acizi graşi mai pot fi aduşi în organism prin diverse tipuri de peşte gras (de exemplu, somon) sau sub formă de suplimente alimentare.
Gugulul protejează vasele de sânge
Mai puţin cunoscut la noi, gugulul este o plantă folosită de peste 2.000 de ani înmenţinerea sub control a nivelului colesterolului, deoarece are puterea de a împiedicadepunerea grăsimilor pe vasele de sânge. Studiile arată că gugulul blochează activitateaunui receptor din celulele hepatice, care, la rândul său, împiedică activitatea acizilor  biliari ce ţin colesterolul sub control. Gugulul se găseşte la Plafar sub formă decomprimate. În prealabil însă, se recomandă consultarea unui nutriţionist.De asemenea, o altă plantă recomandată în tratarea hipercolesterolemiei estetopinamburul, care se găseşte sub formă de suplimente alimentare.
Ceaiul verde şi măceşele, în combinaţie
Studiile realizate de-a lungul timpului au scos la iveală faptul că ceaiul verde previne bolile cardiovasculare prin scăderea nivelului colesterolului „rău" şi prin creşterea celui„bun".
 
Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă suedezi de la Institutul „Karolinska" a arătat că bărbaţii care consumă trei căni de ceai pe zi au un nivel al colesterolului mai mic încomparaţie cu cei care nu consumă acest ceai.Potrivit cercetătorilor, ceaiul verde are în compoziţia sa polifenoli, substanţe cu efectantioxidant ce au capacitatea de a împiedica absorbţia grăsimilor în sânge şi, în acelaşitimp, de a elimina excesul de colesterol din organism. Pentru a avea un efect mai puternic, se recomandă folosirea ceaiului verde în combinaţie cu măceşe, urzică, sulfină,rozmarin, păpădie şi cu coada-calului.
Anghinarea, aliata bilei
Deoarece colesterolul „rău" se elimină din corp prin intermediul lichidului biliar,fitoterapeuţii recomandă remedii aşa-numite coleretic-colagoge care să stimuleze bila. O plantă eficientă în acest sens este anghinarea.Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă şi dintr-o cană de apă fierbinte. Amestecul selasă la infuzat 15 minute. Se vor consuma trei căni de ceai de anghinare, cu înghiţiturimici, pe parcursul zilei. De asemenea, anghinarea se poate folosi sub formă de capsule.
Păducelul, pentru copii şi pentru gravide
Există o serie de plante care se recomandă în mod special copiilor sub 14 ani şi femeilor gravide. „Se amestecă păducel cu măceşe, traista-ciobanului, sulfină şi cu cicoare. Dintr-o lingură de amestec şi 250 ml de apă fiartă se obţine o infuzie. Se beau trei căni pe ziînainte de mesele principale", recomandă fitoterapeutul Vasile Stanciu.
Măsuri eficiente anticolesterol
Creşterea nivelului colesterolului total peste valoarea de 200 mg/dl favorizează apariţiaaterosclerozei şi a infarctului. Adoptarea unui stil de viaţă echilibrat poate reduce cu 10-15 la sută nivelul colesterolului total şi cu 15-20 la sută pe cel al colesterolului „rău“,arată studiile.Există două tipuri de colesterol: HDL sau colesterolul „bun" şi LDL, cunoscut subnumele de colesterol „rău". În ceea ce priveşte nivelul total de colesterol sanguin, acestanu trebuie să depăşească valoarea de 200 mg/dl. Nivelul LDL trebuie să fie mai mic de115mg/dl, iar cel al HDL să depăşească valoarea de 40 mg/dl.„HDL reprezintă un factor de protecţie cardiovasculară, de aceea valoarea sa nu trebuiesă fie prea aproape de limita inferioară. În schimb, valoarea colesterolului LDL trebuiemenţinută la minimum, pentru că acesta este responsabil de apariţia plăcilor de aterom, ainfarctului şi a accidentului vascular", explică medicul de familie Radu Leon George dela Clinica Leomedica din Bucureşti. În ţara noastră, peste o treime din populaţie suferă dehipercolesterolemie, iar numărul românilor care se confruntă cu această problemă este încontinuă creştere, conform celor mai recente date prezentate în cadrul Conferinţei

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
Dan Danut liked this
Claudia Claudia liked this
Liu Ionescu liked this
Dan liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->