Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Arts&Auto Januari 2012

Arts&Auto Januari 2012

Ratings: (0)|Views: 519|Likes:
Op pagina 52 mijn wijnrubriek. Dit keer over Moravische wijn (Tsjechië). Verrassende, echt Moravische druif: Pálava.
Op pagina 52 mijn wijnrubriek. Dit keer over Moravische wijn (Tsjechië). Verrassende, echt Moravische druif: Pálava.

More info:

Published by: Liquor & Wine - taste is a self portrait on Jan 02, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/06/2013

pdf

text

original

 
MAANDELIJKS MAGAZINE VAN V
 V
 AA JAARGANG 78 JANUARI 2012WWW.ARTSENAUTO.NL
1
BedrijfskundigeBerber Pas overparttime paradox Zorgprofessionalsrunnen uniek hotelin de Ardennen Autoportret:nieuwe generatieBMW 1-serieFotowedstrijd 2011: winnende foto’sen juryrapport
 wonen & werken in de Bourgogne
 
 
 Altijd dienst
 
advertentie
 
1- 2012
3
Inhoud
Redactie
13
13 Verhalenwedstrijd
Bijzondere, aangrijpende of gewoongrappige verhalen over belevenissentijdens een dienst met Kerst of Oudjaar,dat was de opdracht aan onze lezers.Op pagina 13, 21, 31, 37, 53 en 65leest u de zes beste inzendingen.
16 Interview 
Het beeld dat vrouwelijke artsen na hetkrijgen van kinderen ineens nog maardrie dagen willen werken, moet volgensbedrijfskundige Berber Pas behoorlijkworden bijgesteld. In plaats van minderwerken, hebben zij juist behoefte aanondersteuning bij het najagen van hunambities.
22 Fotowedstrijd
Het thema Eenvoud leidde tot een grotediversiteit aan foto’s. De tien winnaarsvindt u vanaf pagina 22.
54 Licht
Vanaf 1 september 2012 mogen binnende EU geen gloeilampen meer wordenverkocht. Wat zijn de alternatieven?
62 Hotel in de Ardennen
Ze droomden van een B&B, maar hetwerd een heus hotel. Psychiater PaulZonneveld en zijn partner Rob Frankenkochten een statig pand in een kleindorpje in de Ardennen.
5462
E
r zijn van die onderwerpen die altijdleiden tot heftige discussies en brie-ven aan de redactie. Alternatievegeneeskunde is zo’n onderwerp. Begin eroverin een gezelschap van medisch professionalsen als vanzelf volgen de heftigste reacties.Het onderwerp ligt zo gevoelig dat het nietuitmaakt wat erover gezegd of geschrevenwordt; er is altijd wel een partij die zichaangevallen voelt. Zo schreef ik in het vorigenummer dat ik uitgesproken antikwak ben endat ik mijn honden dus niet laat behandelenmet homeopathische middelen. De woor-den homeopathie en antikwak kunnen nietsamen in één tekst en dus ontving ik een sta-pel boze brieven van medisch professionalsdie zich verdiept hebben in homeopathie.
Hetzelde gebeurde ook toen ik eensschree dat ik onder de indruk was geraaktvan de visie van evidence based ic-kinderartsInes von Rosenstiel, die mij had uitgelegd dateen aantal complementaire technieken veiligen eectie kunnen worden toegepast in dekindergeneeskunde. Bijvoorbeeld om ernstigevermoeidheid na chemokuren te bestrijden.Ook hierop ontving ik stapels boze brieven.Uit het andere ‘kamp’ weliswaar. Het had nietveel gescheeld o ik was voorgedragen voorde Meester Kackadorisprijs en ik kan u mel-den dat dat pijnlijk is voor iemand die zichzel als uitgesproken antikwak profleert.In de loop van de tijd heb ik op verschil-lende manieren geprobeerd bovengenoemdcontroversieel onderwerp aan te snijden. Opscherpe wijze, met humor o juist genuan-ceerd. Het maakt niets uit; er worden altijdmensen boos. Toch ga ik ervan uit dat ‘wij’ alsproessionals op een dag wat meer boven dematerie zullen kunnen hangen. Want ík mag erdan van overtuigd zijn dat alles wat werkzaamis ‘vanzel’ regulier wordt, maar niet alleproessionals en niet alle patiënten hebbende tijd om daarop te wachten. Dat gegevenkunnen we niet naast ons neerleggen.Namens de redactie wens ik u en de uweneen gezond 2012 toe.
Marjan Enzlin,hoofdredacteur m.enzlin@artsenauto.nl030 247 40 23
Gevoeligheden
2216

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->