Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
SUTJESKI VJESNIK BROJ 4

SUTJESKI VJESNIK BROJ 4

Ratings: (0)|Views: 348|Likes:
Published by drazenhale

More info:

Published by: drazenhale on Jan 07, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/09/2014

pdf

text

original

 
prosinac, 2004.
Kraljeva Sutjeska online
1
BOŽIĆNI DVOBROJ
 
 
Kraljeva Sutjeska 
 
online 
 
ELEKTROMIČKO
TISKANIVJESNIK
Kraljeva Sutjeska, PROSINAC 2004.; broj 4., godina I.; Cijena 2KM
Radujte se narodi!
 
Kraljeva Sutjeska online,
prosinac, 2004prosinac, 2004.
Kraljeva Sutjeska online
2 3
BOŽIĆNI DVOBROJBOŽIĆNI DVOBROJ
 
impresum
Aktualnosti
- Žene i djeca izišli pred kamione- Slučaj Ratnja još ne riješen- Slijeganje terena ispred samostana- HR Vlada nancira projekte u BiH
Tema broja
- 2004. - jedna u nizu burnih godina- Gospodarski napredak u 2004.- Pozitivna strana 2004.- Loše vijesti iz 2004.
Razgovor
- Fra Mijo Mrljić ravnatelj ambulan
-
te Betanija u Kraljevoj Sutjesci- Povjesni osvrt- Budućnost Betanije je neizvjesna
Ususret Božiću
- Sretna Nova godina- Naš Božić
Naša baština
- Svadbeni obićaji: Amanet- Životopis kraljice Katarine- Sokak, Niz Sutjesku iz davnina- Missa Quotidiana
Glas mladih
- Jesam li osoba s predrasudama?- Seminar o nevladinim organizaci
-
 jama - NVO u Kraljevoj Sutjesci
 
Božji
blagoslov za
 predstojeće
blagdane
Uredništvo
Čestit iblagoslovljenBožić želevam:
 
Kraljeva Sutjeska online,
prosinac, 2004prosinac, 2004.
Kraljeva Sutjeska online
4
5
BOŽIĆNI DVOBROJBOŽIĆNI DVOBROJ
 Riječ urednika Aktualnosti 
U četvrtak 3. prosinca oko 13sati mještani gornjeg dijelanaselja Čatići izišli su na cestuda izraze svoje nezadovoljstvo.Već duže vrijeme stanovnici“Nevjestinog sela” muku mučes cestom koja od raksršća vodiprema deponiji Termoelektrane.Ovaj put kap koja je prelilačašu je bilo rasipanje tereta izmješalica koje su vukle betonza izgradnju vodoopskrbnogbazena na Hrasnu.Mještani uglas govore: Kamionisu prosipali beton po cesti za štonam je trebalo cijeli dan akcijeda to očistimo. O opasnostiza djecu da ne govorimo.
 
Nažalost, nije sve završilo napriči. Nakon blokade dolazii prvi kamion s nervoznimvozačem koji vozi za neku XYsarajevsku tvrtku a koja je posvemu sudeći izršitelj radova navodoopskrbnom bazenu. Nakonvozača dolazi i ¨delegacija¨istog poduzeća koja priopćujeda napušta sve radove dokse ne riješi ovaj problem tena poprilično bahat načinnovinara ovog medija optužujeza neovlašteno fotograranjeprijeteći mu tužbom.Poslije njih dolazi i policijakoja pravi zapisnik te se sveprebacuje na općinu koja je jedina i nadležna za cijeli slučaj.
 
Iako je postojao alternativniput za prijevoz ovog materijalaizvođač se odlučio za Čatićenakon što mu je zabranjenoprolaz preko Obara i Hrasna.Ova dionica puta je već uvrštenau nedozvoljeni put za teškamotorna vozila još prije rata alinažalost nije postavljen znak.Mjesna zajednica je uputiladopis nadležnim općinskimvlastima da riješe ovaj slučaj naobostrano zadovoljstvo.
Trebaju li Hrvati u BiHsvoj TV kanal u sklopuFederalne televizije?
 
ANKETA17%
Ne, već imaju
FTV!
83%
Da, naravno!
0%
 Nisam o tomerazmišljao
Žene i djeca izišli predkamione
Slučaj Ratnja jošotvoren
Za nevjerojatnu nepravdukoju je BH Telekom učinioRatnju izbacujući ga iz projektauvođenja telefona iako linijauredno prolazi kroz ovopovratničko hrvatsko selo iznadKraljeve Sutjeske, saznali suovih dana gledatelji FTV i TVKISS. Hoće li biti efekta?Prilogod gotovo četiri - pet minuta(ili se nama samo tako učiniloda je dugo trajalo) o problemunepostojećih telefona u Ratnju,emitiran je sinoć, u utorak,u središnjoj večernjoj emisijivijesti TVKISS iz Kiseljaka.Iako se nije čula druga strana(BH Telekom) koja bi objasnilasvoje razloge zašto Ratanj nijeu projektu uvođenja telefona,gledateljima su ponuđenečinjenice koje nije mogućeosporiti nikakvim logičnimargumentima. To su istakliveć sami ogorčeni mještani usvojim izjavama jednostavnozaključivši što i svatko tko zatakvo što čuje: ili je na djelutotalni i slučajni diletantizami neprofesionalizam ljudiu Telekomu koji se timprojektiranjem bave ili je nadjelu diskrimimacija Ratnja,zato što je povratničko ihrvatsko mjesto. Ne zna se št je gore. Naime, spojiti Nažbilj iLipnicu s centralom u Sutjesci azaobići Ratanj kroz koji vodoviprolaze isto je što i povezivatitelefonima tri ćevabdžiniceu nizu na Baščaršiji pa onojsrednjoj reći kako nije u projektusada nego za tri godine kad sebudu razvozile žice s desetkilometara udaljene Ilidže.
 
Naša je redakcija početkom studenog mjeseca bila gost emisijeMali i mladi radio postaje Kiseljak.Na poziv voditeljice programa za mlade naše je uredništvo gostovalou programu radio postaje Kiseljak. Tema je bila upravo ovaj medij.Odakle ideja za pokretanje lista i portala? Kako se nancira, tko jesve aktivno uključen i što se planiraSlušateljima smo nastojali približiti naš rodni kraj, te ukazati naprobleme ali i pozitivnosti koje mladi susreću u našem kraju.Uredništvo je istaklo gdje su sve mladi uključeni, te kako se jošmogu armirati.Suradnja koja je tek počela nastavit će se tako što ćeuskoro slušatelji radio Kiseljaka (koji se čuje i kod nas) moćislušati najnovije informacije iz sutješko-kakanjskog kraja.Ovo svjedoči da je ovaj medij na pravome putu.
Suradnjom do boljeg medijaRiječurednika

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->