Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
22Activity

Table Of Contents

0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
KRIMINOLOGJIA

KRIMINOLOGJIA

Ratings: (0)|Views: 5,615 |Likes:
Published by shpend-t

More info:

Published by: shpend-t on Jan 16, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/02/2014

pdf

text

original

 
 
KRIMINOLOGJIA
SARAJEVË / PRISHTINË 2007
Alisabri ŠABANI
Muhamed BUDIMLIÆ
Përktheu nga kroatishtja:Prof. Mustafë Reçica
 
 2
Autorë
:
Prof. dr. sci.
 Alisabri Shabani 
Mr. sci.
Muhamed Budimliq 
 
Ky dorëshkrim bashkautorësh i është destinuar zhvillimit të mësimit sipas modelit të Kriminologjisë në studimet themelore të Fakultetit të Shkencave Kriminalistike në Universitetin e Sarajevës.Teksti në fjalë është rezultat i bashkëpunimit të autorëve në procesin e zhvillimit të mësimit sipas programit mësimor të modelit fjalë.
Autorët 
 
 Me rastin e shkrimit të dispensës së Kriminologjisë, autorët kanë zgjedhur këto fusha:
Prof. dr. sci 
 .
 Alisabri Shaban 
i
 
Pjesën: 4, 8 dhe kapitujt: 3.3, 7.1.,
Mr. sci 
 .
Muhamed Budimliq 
 
Pjesën: 1, 2, 5, 6, 9 dhe kapitujt: 3.1., 3.2., 7.2.,
 
 3
P Ë R M B A J T J A:1.
 
Kriminaliteti dhe kriminologjia ..........................................................................
51.1.
Kriminologjia–shkencë mbi kriminalitetin dhe kryesit e veprave penale..........
61.2.
 
Kriminologjia – fushat dhe detyrat e studimit të kriminalitetit...........................
.92.
 
Metodat e kriminologjisë...................................................................................
142.1.
 
Metodat Kriminologjike sipas karakterit të të dhënave......................................
162.2.
 
Metodat e përfundimit (epilogu i hulumtimeve kriminologjike).......................
183.
 
Zhvillimi i kriminologjisë.................................................................................
.193.1.
Periudha parashkencore.....................................................................................
213.1.1.
Periudha e mendimit të filozofik dhe humanist mbi kriminalitetin................
213.1.2.
Shkolla Klasike................................................................................................
273.2.
Periudha pozitiviste e kriminologjisë.............................................................
313.2.1.
Kushtet historike të zhvillimit të drejtimit pozitivist në kriminologji............
323.2.2.
Studimet e hershme empirike të kriminalitetit dhe sjelljes kriminale.............
333.2.3.
Përfaqësuesit e shquar të orientimit pozitivist në kriminologji......................
373.2.3.1.
Cesare Lombros ............................................................................................
383.2.3.2.
Enrico Ferri...................................................................................................
.403.2.3.3.
Raffaele Garofalo...........................................................................................
433.2.3.4.
Gabriel Tarde.................................................................................................
443.2.3.5.
A. Lacassagne............................. .................................................................
453.3.
Zhvillimi i kriminologjisë në shekullin e XX
 
...................................................
464.
 
Teoritë sociologjike.............................................................................................
494.1.
 
Dezorganizimi social..........................................................................................
534.2.
 
Teoria e Anomisë e E. Durkheimit.....................................................................
564.3.
 
Teoria e asociacionit diferencues......................................................................
.574.4.
 
Teoria e identifikimit diferencues......................................................................
604.5.
 
Teoria e konfliktit kulturor................................................................................
.604.6.
 
Teoria e nënkulturës dhe kontrakulturës............................................................
614.7.
 
Teoria e Anomisë e R.K. Mertonit.....................................................................
634.8.
 
Teoria e interaksionizmit social.........................................................................
655.
 
Teoritë biologjike...............................................................................................
685.1.
 
Teoritë të cilat vejnë në pah mangësitë..............................................................
69

Activity (22)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
suebstruga liked this
Bashkim Latifaj liked this
almensch liked this
Ilir Bobi liked this
Flamur Sallahu liked this
Memli Ibraj liked this
Besnik Gjaka liked this
alim_ameri liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->