Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
napi120117

napi120117

Ratings: (0)|Views: 12|Likes:

More info:

Published by: Civitas Europica Centralis on Jan 17, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/17/2012

pdf

text

original

 
 
K
ISEBBSÉGI
S
AJTÓFÓKUSZ
 
Civitas Europica Centralis (CEC)
 H-1115 Budapest, Szentpéteri. u. 10..
 
+3630 904 6164,http://www.ceucent.net/  admin@cecid.net 
2012-01-17.
 
Egymás felé forduló régiók Kelet-Közép Európában
Approachingregions in East-Central Europe
 
KKKKKKKK
IIIIIIIISSSSSSSSEEEEEEEEBBBBBBBBBBBBBBBBSSSSSSSSÉÉÉÉÉÉÉÉGGGGGGGGIIIIIIII 
SSSSSSSS
AAAAAAAAJJJJJJJJTTTTTTTTÓÓÓÓÓÓÓÓFFFFFFFFÓÓÓÓÓÓÓÓKKKKKKKKUUUUUUUUSSSSSSSSZZZZZZZZ
 
2012.
JANUÁR
17.,
KEDD
 
B
K
 boerkr iszta@gmail.com admin@cecid.net kboer@cecid.net 
 
KKKKKKKKöööööööözzzzzzzzéééééééérrrrrrrrddddddddeeeeeeeekkkkkkkk
űű
 Európai uniós szakmai program roma újságíróknak – Fiatal roma újságírók és médiaszakoshallgatók jelentkezhetnek arra a féléves programra, amelynek során
2012. márciustól
az EurópaiUnióról és a roma integrációról szereznek alapos ismereteket, emellett pedig szerkesztőségekbendolgozhatnak. A Független Médiaközpont projektjének célja, hogy bemutassa a romák társadalmi integrációját, a roma kultúrát és hozzájárulását a nemzeti kultúra egészéhez;elősegítse e témák hangsúlyosabb megjelenését a médiában; valamint támogassa egy európaiuniós ügyekben tájékozott, a társadalmi felzárkóztatást ismerő és hitelesen közvetítő romaújságírói közösség megerősödését (Nszv)
 
MMMMMMMMaaaaaaaaggggggggyyyyyyyyaaaaaaaarrrrrrrroooooooorrrrrrrrsssssssszzzzzzzzáááááááágggggggg
 Darányi-terv: stratégia a vidék minőségi életéért– 
Orbán Viktor
a vidék megerősödéséről, atermőföld védelméről és a földtörvény módosításának szükségességéről is beszélt a DarányiIgnác Terv, a nemzeti vidékstratégia végrehajtási keretprogramjának hétfői bemutatóján.Magyarország minden híreszteléssel ellentétben, eredendően mezőgazdasági ország - kezdte beszédét
Orbán Viktor
, hozzátéve, ezt igazolják földrajzi, mezőgazdasági adottságai,történelme, kultúrája és hagyományai is.
Orbán Viktor
emlékeztetett: hazánk akkor volt erős,amikor virágzott a mezőgazdasága, ám - jegyezte meg – „
a korszerű nemzetgazdaságok többlábon állnak 
”. A mezőgazdaság mellett iparra, kutatásfejlesztésre, szolgáltatásra és erős pénzügyi szektorra is szükség van. Ezek azonban nem a mezőgazdaság ellenében, nem annak tagadásaként jönnek létre. „
 Nem fogadjuk el 
- hangsúlyozta -,
 A kormány arra vár, hogy megismerje az EU konkrét kifogásait
 Hazánk jogrendszeretovábbra is megfelel az uniós normáknak, a kifogásokat közösen kell megvizsgálnunk. Havalamelyik EU-s kritika nem pusztán elvi síkon mozog, vagy nem megtévesztő információkonalapul, akkor természetesen korrigáljuk a kritizált dolgokat 
” – jelentette ki
Navracsics Tibor
 
 
 
K
ISEBBSÉGI
S
AJTÓFÓKUSZ
 
Civitas Europica Centralis (CEC)
 H-1115 Budapest, Szentpéteri. u. 10..
 
+3630 904 6164,http://www.ceucent.net/  admin@cecid.net 
2012-01-17.
 
2
közigazgatási és igazságügyi miniszter, a
Kelet-Magyarországnak adott interjújában(kormany.hu)
Még nem dőlt el, milyen ellenzéki politikát  folytat a jövőben a Lehet Más a Politika
” - közölte tegnap késő délután
Mile Lajos
 frakcióvezető-helyettes. Akkor már 7 órája ülésezett az ellenzéki párt képviselőcsoportja, hogy a
Schiffer András
lemondásával,
Scheiring Gábor
önkéntes száműzetésével, és
Kaufer Virág
 távozásával kialakult helyzetről vitatkozzanak.
Schiffer
még az ülés előtt kijelentette, véleményeszerint nem fog kettészakadni a frakció. A zárt ajtók mögött lapzártáig érdemi döntés nemszületett. Semmilyen veszély nem fenyegeti az LMP-t - hangoztatta tegnap, az ellenzéki pártfrakcióülése közben az újságíróknak 
Mile Lajos
. A frakcióvezető-helyettes azt mondta, őszintehangú, feltáró beszélgetést folytatnak, és arra törekednek, hogy az elmúlt időszakban jelentkezőműködési és szervezési hiányosságokat meg tudják szüntetni. Kijelentette: hét óra múltán olyanvitafázisba jutottak, hogy "
megkezdhetik a kivezető út mikéntjeinek feltárását 
". Hozzátette: abban bízik, hogy a párt "
 záros határidőn belül olyan lendületbe tud jönni, mint amilyenben december vége felé volt 
" (Nszv)
 Titkolózik az Akadémia az egyházak ügyében  – Senki sem nyilatkozhat a Magyar  Tudományos Akadémia (MTA) elnöke,
Pálinkás József 
által kijelölt tanácsadó testület tagjaiközül, akik az egyházzá nyilvánításukat kérelmező felekezeteket vizsgálják majdvallástudományi és jogszabályi szempontok alapján. Az MTA-bizottság tagjai lapunknak aztmondták, hogy az eljárás módjáról, előrehaladásáról csak az MTA elnöke tájékoztathatja a sajtót,"
mintha ők nem is lennének 
".
Pálinkás József 
viszont kijelentette: a vizsgálatok február 3.-i befejezéséig semmit sem hajlandó mondani. Így továbbra sem tudhatjuk, hogy pontosan hányfelekezetet vizsgál a testület, meghallgatják-e az érintett egyházak képviselőit, és hogy a bizottság mely tagjai lesznek kompetensek és elfogulatlanok vallási kérdésekben. Korábbanmegírtuk: az MTA tanácsadó testületében alig van vallástudományi szakember (ellenben fizikus, biológus és római jog szakértő igen), illetve csak a három nagy keresztény felekezet, a rómaikatolikus, a református, valamint az evangélikus egyház teológusai és egyetemi szakértőivesznek részt a bizottság munkájában. Ráadásul nincs olyan tudós a tagok között, akinek példáula keleti vallások és kultúra lenne a szakterülete (Nszv)
 Ma kezdődik meg a Wallenberg-emlékév– Ma nyílik Budapesten a Wallenberg év; a RaoulWallenberg Egyesület az év során konferenciákkal, középiskolásoknak rendezett vetélkedőkkelés más rendezvényekkel emlékezik a zsidók tízezreit megmentő svéd diplomatára. Budapestdíszpolgára, "
a humánum lovagja
" születésének 100. évfordulója alkalmából ma "
Számomranincs más választás -
 Raoul Wallenberg 
1912-2012
" címmel a Nemzeti Múzeumban megnyílófotókiállítással veszi kezdetét az emlékév. A megnyitó napja korántsem véletlen, hiszen 1945- ben - alig egy hónappal Budapest felszabadulása előtt - ezen a napon látták utoljára a magyar fővárosban a világ feltehetően leghíresebb embermentőjét (Nszv)
Kovács Zoltán
kommunikációs államtitkárralközölt interjút a magyarországi belpolitikai fejleményekről hétfőn a
BBC hírtelevíziója. AHardTalk című interjúműsorban elhangzott beszélgetésben
Kovács Zoltán
kijelentette: a másféléve hivatalba lépett kormány sokat dolgozott az előző két kormányzati ciklussal, sőt a megelőző20-23 évvel összevetve is, és végrehajtotta azokat a nagyszabású szerkezeti változtatásokat,amelyek szükségesek voltak az ország "
újraindításához 
". Arra a riporteri felvetésre, hogy aFidesz és a kormányfő támogatottsága a legutóbbi kimutatások alapján visszaesett, az államtitkár kijelentette, hogy a Fidesz-KDNP szövetség változatlanul "
hatalmas különbséggel 
" vezeti aközvélemény-kutatási listákat. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kormány mögött "
nagyon
 
 
K
ISEBBSÉGI
S
AJTÓFÓKUSZ
 
Civitas Europica Centralis (CEC)
 H-1115 Budapest, Szentpéteri. u. 10..
 
+3630 904 6164,http://www.ceucent.net/  admin@cecid.net 
2012-01-17.
 
3
intenzív
" másfél év áll, nagyon kemény döntések születtek, mivel a szerkezeti változtatások megkövetelték e kemény döntéseket. A riporter felidézte, hogy a Velencei Bizottság és azEurópa Tanács is kifogásokat fogalmazott meg az új alaptörvény elfogadásának módjávalkapcsolatban, bírálva például a "
nagyon szűk időkeretet 
".
Kovács Zoltán
válaszában kijelentette,hogy kilenc hónap nem szűkös időkeret, ráadásul a parlamentnek volt egy egyhónapos különülésszaka is az új alaptörvény tárgyalására. Az államtitkár hozzátette: Magyarországon valójábanmár több mint húsz éve tart az alkotmányozási folyamat, hiszen a kommunizmus bukása utánminden kormány hozzákezdett az új alkotmány előkészítéséhez (Nszv)
 Schmitt tovább hallgat–Nem lehetett kérdéseket feltenni a köztársasági elnöknek az elsőnyilvános eseményen, amelyen az őt plágiumgyanúba keverő hírek nyilvánosságra kerülése ótaelőször megjelent. A
Schmitt Pál
dolgozatát ért vádak kivizsgálását követelő petícióhoz többszázan csatlakoztak már, és az akkreditációs bizottság elnöke is vizsgálatot szorgalmaz (Nszv)
 Az LMP-ben okulnak a hibáikból– Személyi kérdésekről még nem, egy új irányról viszont már tárgyalt az LMP frakciója (Nsz)
Orbán Viktor 
késznek mutatkozik arra, hogy Starsbourgba utazzon, és az Európai Parlament vitájában a hazánkról  szóló vitában szerdán megvédje Magyarországot, ha garanciát kap arra, hogy felszólalhat az ülésen
” - tájékoztatta a Népszabadságot egy kormányzati forrás. Hivatalos döntést hétfőn estemég nem hoztak a miniszterelnök utazásáról (Nsz)
 Schmitt szerdán interjút adhat, az egyetem még kivár – Miközben a kormány mindentmegtesz azért, hogy bagatellizálja a
Schmitt Pál
köztársasági elnököt ért plágiumvádat, atudományos közélet egyre hevesebben követeli, hogy hivatalos vizsgálat tisztázza, ellopta-e
Schmitt Pál
doktori disszertációjában egy bolgár kollégája tanulmányának java részét vagy sem(Nsz)
 Dr. Schmitt új kitüntetéseket alapít– A köztársasági elnök új kitüntetéseket alapít többek  között a tudományok, az ifjúság nevelése, az elesettek és hátrányos helyzetűek támogatása terénkiemelkedő érdemeket szerzett személyek tevékenységének elismerésére (Nsz)
 Ha kell, ugyanúgy,ahogy az ellenfeleink és ellenségeink megfizetnek újságírókat, nekünk is kellene elhelyeztetnicikkeket 
" – jelentette ki
Semjén Zsolt
miniszterelnök-helyettes. Szerinte azoknak az érveknek,amelyekkel Magyarországot támadják semmiféle ténybeli alapja nincs (Nsz)
 A magyar miniszterelnök a demokráciaellensége, a magyar államadósság a bóvli kategóriában van, a pártok népszerűsége pedig a"béka segge" alatt 
” - írja a
Reuters felcsúti, helyszíni riportja felvezetésében.
Orbán
 sportmúltjából próbálták megfejteni, mi történik Magyarországon - nem sok sikerrel (Nsz)
 Állandósult káosz és amatörizmus– Hosszú órákon át egyeztettek az LMP meghatározó politikusai hétfőn, szigorúan zárt ajtók mögött. Előbb a parlamenti frakció tanácskozott többmint hét órán át a Képviselői Irodaházban, majd az LMP országos választmányával kiegészülvefolytatták a megbeszélést; ez utóbbi lapzártánk idején is tartott (Nsz)
 
– 
Magyar Kornélia
szerint a tisztázatlanstratégiai irány okozta az LMP válságát (Nsz)
 Az Amerikai Egyesült Államok budapestinagykövete decemberben arra kért több kormánypárti politikust, hogy vizsgálják felül az újmagyar választójogi törvényt 
” – tudta meg a Magyar Nemzet. A találkozót mindkét oldalrólmegerősítették. A Magyar Nemzet információi szerint az Amerikai Egyesült Államok budapestinagykövete decemberben arra kérte a kormánypártokat, hogy vizsgálják felül az új magyar 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->