Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Soini Homman haastattelussa

Soini Homman haastattelussa

Ratings: (0)|Views: 12 |Likes:
Published by kattimattinen

More info:

Categories:Types, Speeches
Published by: kattimattinen on Jan 23, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/23/2012

pdf

text

original

 
Paavo Väyrynen Hommaforumin presidentinvaalihaastattelussa 2012
SIVU 1
TIMO SOINI
Politiikan alikersantti Rokka
 Videolta koostanut: Yxtoine humanisti
Kysymykset: Lalli IsoTalo & Yxtoine humanisti, haastattelu: Lalli IsoTalo
,
 julkaistu 19.1.2012 Hommaforumilla
 Tämä teksti löytyy osoitteesta http://hommaforum.org/index.php/topic,65294.msg900272.html#msg900272
Hommaforumin presidenttiehdokashaastattelut 2012
T
ervetuloa Homman haastatteluun, ehdokas Soini!
Timo Soini
: Kiitoksia.
 Johtajuus
IsoTalo: Aloitetaan johtajasta. Millainen on hyvä johtaja?
Soini:
Hyvä johtaja on sitoutunut ja uskollinen asialleen ja äänestäjille. Hyvä johtaja saa toiset ihmisetmukaansa ja osallistumaan keskusteluun. Hyvä johtaja on luja mutta lempeä. Johtajan tulee salliavapaa keskustelu. Kun keskustelu on ohi, on tehtävä päätös johon sitoudutaan ja vietävä päätös läpi.Johtaminen edellyttää henkisen epämukavuuden sietokykyä. Aina, kun on merkittävässä asemassatai siihen pyrkimässä, tuulee joka suunnalta. Se on kestettävä. Tulee olla suhteellisuudentajua,kritiikinsietokykyä. Hyvä johtaja näkee kokonaisuuden, mutta ymmärtää, että kokonaisuus syntyyyksittäisten ihmisten työstä.
IsoTalo: Onko puolueenjohtamisessa vaiheita, joista on päästävä siirtymään seuraavaan vaiheeseenmenestyksen takaamiseksi?
Soini
: Kyllä niitä on.Olen yksi puolueen neljästä perustajajäsenestä. Perustamispäätös tehtiin aikoinaan Kalmarin kylässäSaarijärven pitäjässä, ja alussa meitä oli neljä miestä. Kun minusta tuli perussuomalaisten puheenjohtaja,kannatus oli 0,9 prosenttia. Nyt, 15 vuotta myöhemmin, kannatus on 20 prosenttia ja puolueella on39 kansanedustajaa. Nykyinen asetelma ja taustatilanne on siis aivan toista kuin alussa, mutta linja onedelleen sama: tuote on Hyvä Suomi. Tämä on pysynyt muuttumattomana.Nykyään meillä on paljon toimijoita. Puolueessamme on vanhemman polven lisäksi monia uusia,innokkaita jäseniä. Puolueenjohtaminen on kuin sinfoniaorkesterissa: jokaiselle on annettava omasoittimensa ja sävellettävä yhdessä. Jossain vaiheessa on ehkä jouduttava sanomaan: ’Hyvä ystävä,triangeli sopisi sinulle, ensiviulu puolestaan jollekin toiselle.’ Tällaistakin täytyy johtajan uskaltaa tehdä.Kaikkia silti tarvitaan. Puoluepolitiikka ja ääni on siitä merkillinen laji, että resurssi on aina sama, se onyksi. Tarvittaessa on oltava yhden miehen enemmistö. Joskus voi jopa joutua olemaan tilapäisestiomaa enemmistöään vastaan.
IsoTalo: Kuinka johtajuus on käytännössä muuttunut väkimäärän lisääntyessä?
 
Paavo Väyrynen Hommaforumin presidentinvaalihaastattelussa 2012
SIVU 2
Soini
: Suurin muutos on henkilöstöhallinto. Nyt, kun sekä puolue että eduskuntaryhmä ovatsuurentuneet, ja mukana on runsaasti nuoria, lahjakkaita ihmisiä, pyrin arvioimaan, mistä löytäisinparhaat kyvyt. Haluan erilaisia ihmisiä, ihmisiä, joilla on erilaisia kykyjä. On haasteellista löytää jokaiselleihmiselle juuri se hänelle sopivin rooteli. Haasteellista on myös delegoida, ja siinä minulla olisiparantamisen varaa. Huomaan vieläkin joskus askartelevani minulle ja tälle tasolle kuulumattomientehtävien parissa, vaikka joukossa olisi lukuisia ksuja toimijoita ja avustajia.Johtajan ominaisuuksiin kuuluu kyky kantaa vastuuta. Tähän kuuluu sekin ikävä velvollisuus, että jonkin mennessä pieleen asiasta vastaa viime kädessä johtaja, olipa se hänen syynsä tai ei.Eräs muutos liittyy voimakkaaseen kasvuun. Olipa kyseessä yritys tai jalkapallojoukkueen nousudivisioonaan, odotukset lisääntyvät kasvun myötä. On itse laadittava sekä realistinen aikataulu ettäodotukset. Niitä ei tulisi aina mitoittaa ylälaitaan, ettei pety. Omien ja muiden pettymysten käsittely onsekin eräs [muuttuneista asioista]; politiikka on huipulla kova laji.
Paineenpurku
IsoTalo: Mitenkäs omat paineenne; puratteko kuormaanne vaimollenne vai…?
Soini:
Puran paineitani seuraamalla jalkapalloa, raviurheilua ja vastaavia. Kun hevoset juoksevatkolme minuuttia, en ajattele mitään muuta kuin hevosta, jota olen mahdollisesti pelannut, tai jotasymppaan tai jonka osaomistan. Se on sitä kaalin tyhjennystä. Enemmänkin voisi käyttää aikaansa[myös] pururadalla tai vastaavassa. Paineenpurkamisessa on [joka tapauksessa] oltava kyse jostain ihanmuusta. Pyrkimykseni on myös suojella läheisiäni kovalta poliittiselta julkisuudelta; jos tähän ei oletottunut, tätä on vaikeaa käsitellä ja vielä vaikeampaa ymmärtää.
Suomenhevonen
IsoTalo: Puhutaan vielä lisää tästä jalosta eläimestä, hevosesta. Mikä hevosessa kiinnostaa?
Soini:
Suomenhevosessa kiinnostaa suomenhevosen koko tarina. Se on ollut nostamassa Suomeatalonpoikaisyhteiskunnasta eteenpäin, ja Suomen sodissa hevosilla oli suuri merkitys, myös jälleenrakennuksissa. Hevonen on peevelin kaunis eläin, nimenomaan suomenhevonen. Se on myösluotettava ja vahva, ja mielestäni kaunis.
IsoTalo: Voisitteko kuvailla tätä kauneutta vielä lisää?
Soini:
Kaunista ovat hevosessa liikkeet ja tietynlainen kurinalaisuus, kun hevonen on koulutettu, muttakaunista on myös sen varsamaisuus. Olen nähnyt kymmenvuotiaan orin tyytyväisenä piehtaroimassa.Lisäksi, kun iso hevonen on sinut itsensä kanssa, se ei niin välitä, jos lähellä pörrää vaikkapa pieniälapsia. Siinä on oikea hahmo. Komean ilmestyksen lisäksi hevosessa ovat kauniita myös äänet. Hevosenhirnahdus on kaunis, ja kun ne jutella hörisevät keskenään, se on vähän kuin miehet hörisisivätkeskenään.
IsoTalo: Ymmärtävätkö hevoset puhettasi?
Soini
: Toivoisin! Kerran sanoin hevoselleni Kouvolan raviradalla, että ’Vihtori, Timolla on nälkä’. Se nostikorvat pystyyn. Ei se silti tullut kuin viidenneksi. Ei se voittanut - mutta kyllä se yritti! Sanotaan näin. Eihuono!
 
Paavo Väyrynen Hommaforumin presidentinvaalihaastattelussa 2012
SIVU 3
Lyytisen juttu Hesarissa
IsoTalo: Helsingin Sanomien Lyytinen kirjoitti Teistä vuonna 2007 tällaisen jutun: “Rokka, Soini jabonuskortti”:... Meillä on Timo Soini, suomalaisen politiikan Antero Rokka. Rokan vastarinta on jotain muuta,demonista ja vaarallista herravihaa. Rokka on poikkeus, aito kapinallinen, jonka herraviha meinaatosipaikassa energisöityä toiminnaksi. Rokan ja Soinin ongelma on, että valtaa saa vain, jos onvalmis koristelemaan korsupolun reunat. “Mitä ajatuksia tuo teksti vaikuttaa nyt viisi vuotta myöhemmin?
Soini
: Mielestäni tuo on eräs parhaimmista kolumneista - ellei paras - joita minusta on kirjoitettu. Siinäon sopivasti kritiikkiä ja vähän ironiaakin, mutta siinä on myös ymmärretty, että asiahan tässä on tärkein ja mieskin melko kelvollinen. Eihän Antti Rokkakaan ollut kiinnostunut muusta kuin omasta tilastaan japerheestään Kannaksella: ’älä täällä hyppyytä minua kivien perässä, ja tämä sotakin merkitsee minullekotini ja elämänmuotoni turvaamista’. Tästä siinä on kysymys, kun puolustetaan omia asioita. Tämänhän [Lyytinen] ymmärtää. Ja sitten tämä bonuskortti: kyllä se luottokortti on tullut vastaan. Lyytiselläon ollut hyvä näky. Toivottavasti mies pystyy vielä samaan ollessaan kulttuuritoimituksen esimies, hänon nimittäin ollut erittäin hyvä kirjoittaja. Tai on.
IsoTalo: Lyytinen jatkaa: “Timo Soini on ilmoittautunut oppositioon markkinajohtajaksi. Hänuhoaa, että perussuomalaisille on olemassa 10% kannatuspotentiaali. Tämä siis 2007Mitä ajatuksia tuo teksti vaikuttaa nyt viisi vuotta myöhemmin?
 
Soini
: Olipa Soini siihen aikaan vaatimaton! Tilanne on muuttunut merkittävästi. Siihen aikaan, 2007-2008, puolueella oli kolme kansanedustajaa- tai viisi kansanedustajaa vaalivoiton jälkeen. Jos silloin olisi väittänyt, että seuraavalla kaudellapuolueella tulee olemaan 39 kansanedustajaa, väitettä olisi pidetty tolkuttomana! Tietyt asiat ontehtävä aste asteelta; portaat on käveltävä askel kerrallaan tai housut ratkeavat. Askel kerrallaan olenedennyt. Kun tähän on päästy, on ollut pieni hymyntapainen, mutta haaste kovenee menestyksenmyötä. Perussuomalaisia todella kuunnellaan, mutta kolumnien taso on heikentynyt, se on ikävä kylläsanottava.
IsoTalo: Mistä se johtuu?
 Journalismi
Soini:
Kolumnistien tason heikentyminen johtuu mielestäni siitä, että osalla kolumnisteista onedelleen päällä vaalitaisteluvaihe. Vaalit ovat olleet ja perussuomalaiset ovat saaneet 560 000 ääntä ja39 kansanedustajaa. Turha tästä on enää rätkyttää ja itkeä. Ikävää on erityisesti se, että yritetään luodamielikuva siitä, että kansan mielipide olisi väärä tai että on äänestetty väärin. Ei se näin ole. Silloin, kunprosentti äänistä meni perussuomalaisille, en minä valittanut, että kansa äänesti väärin. Sen sijaantein parhaani, että kansa äänestäisi seuraavalla kerralla toisin. Demokratia syntyy siitä, että ihmisetajattelevat eri tavoilla. Eihän vaaleja järjestettäisi, jos kaikki aina äänestäisivät samalla tavalla.
Sananvapaudesta juopuneen rahvaan kieltolaki

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->