Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Analiza Swot a Companiei Toyota

Analiza Swot a Companiei Toyota

Ratings: (0)|Views: 96 |Likes:
Published by Aciu Daniela

More info:

Published by: Aciu Daniela on Jan 27, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/23/2013

pdf

text

original

 
ANALIZA
 SWOT 
A COMPANIEI TOYOTA
 
PUNCTE FORTE
 
 Noi investitii ale companieiToyotain fabrici din SUA si China aucrescut profiturile acesteia in 2005 contrar trendului mondial dinindustria auto. Profiturile nete au crescut cu 0.8% la 117000miliarde yeni, in timp ce vanzarile au crescut cu 7.3% la 1855000miliarde yeni. Comentatorii au disputat ca motivul este mixul de produse pe care compania il serveste pentru piata auto. Acesta esteun exemplu a unei segmentari foarte concentrate, pozitionand sitintind in diferite tari.
 
In 2003 Toyota si-a devansat rivalul sau Ford, pentru a deveni aldoilea fabricant de masini mondial cu 6.78 milioane de unitati.Compania se afla in spatele rivalului General Motors care avandut 8.59 milioane de unitati in aceeasi perioda. Puternica sa pozitie din industrie este bazata pe o serie de factori care include ogama diversificata de produse , marketing cu tinte bine definite, siun angajament catre calitate si procedeul de fabricatie. Toyotatinteste sa ajunga liderul cu cea mai buna calitate in ceea ce priveste fabricarea de automobile, jucand un rol important inmarketing si in inovarea tehnologiei fapt care duce la cresterea popularitatii ei. Compania produce o gama larga de vehicule,atat pentru persoane fizice cat si pentru organizatii comerciale, dela micul Yaris la camioane mari. Compania foloseste tehnici demarketing pentru a identifica si satisface nevoile consumatorilor.
 
Toyota este un brand puternic, de incredere cu o tehnologie foarteavansata, cu detalii tehnice caracteristici si cu o imagine foarte buna. De asemenea compania isi maximizeaza profitul prinabordari de fabricatie eficiente.
 
Toyota este momentan fabricantul de masini numarul 1 pe piatadin Australia cu o piata de desfacere de 20%.Tot in Australiacompania este foarte bine cotata atat ca incredere cat si ca imagine,castigand chiar trei prestigioase premii Banksia si un altul pentru
 
cea mai buna prestatie de la Statele Unite.
 
PUNCTE SLABE
 
Fiind o companie mare, isi are propriile probleme. Cerereamondiala pentru automobile se afla intr-o conditie de exces, prinurmare fabricantii de automobile trebuie sa se asigure ca modelelor sunt cele pe care le vor consumatorii. Majoritatea produselor Toyota sunt destinate pentru SUA si Japonia. Prin urmarecompania este expusa la fluctuatiile politice si economice dinaceste doua tari. Poate de aceea compania a inceput sa-si indrepteatentia catre noua piata in dezvoltare din China. Miscarile dincursurile de schimb scot la iveala cum marginile deja reduse din piata automobilistica, se reduc.Compania trebuie sa continue sa produca masini pentru a-simentine eficienta operationala. Fabricile reprezinta o investitieimensa in costuri costisitoare fixe, precum si costuri mari deinstruire (training) si forta de munca. Prin urmare daca piataautomobilistica experimenteaza o decadere, compania s-ar confrunta cu un surplus de oferta. Pe de alta parte daca piataautomobilistica ar experimenta o crestere, compania ar putea pierde oportunitatea de a incasa castiguri suplimentare din cauzasub-capacitatii sale de productie. Aceasta este o problema specificafenomenului de fabricare a automobilelor in volume mari.In ceea ce priveste vehiculele hibride, tehnologia este noua si "nottried and true" si inca se stiu putine lucruri despre aceastamanifestare in curs de dezvoltare.Automobilele Toyota pe benzinasi diesel s-au tot fabricat de ani buni si s-au dovedit a fi demne deincredere odata cu trecerea anilor, insa vehicilele bazate pe putereaelectrica/solara sunt noi pe piata marketingului iar cumparatorii ar  putea sa manifeste o indiferenta fata de aceasta schimbare.
 
OPORTUNITATI
 
 
Lexus si Toyota au acum reputatia de fabricanti de automobileecologice ( nepoluante). Lexus are hubridul RX 400h, iar Toyotaare un Prius, masina avand un desing prietenos ombinat cu putereaunui motor electric. Amandoua sunt bazate pe tehnologiileavansate create de catre organizatie. Cresterea alarmanta a pretului petrolului, a crescut vanzarile vehiculelor hibride. Toyota a vandutde asemenea aceasta tehnologie si altor producatori deautomobile; de exemplu Ford a cumparat tehnologia pentru noulsau SUV Explorer Hybrid. Astfel de lucruri nu pot decat samareasca interesul companiei Toyota pentru a investi in inovatia sicercetarea tehnologiei hibrid.
 
Toyota tinteste catre noua tendinta urbana. Compania a lansat noulAygo, care tinteste noua piata streetwise si capteaza ( sau incearcasa o faca) natura culturii dansului si a DJ-ului, intr-un segmentfoarte competitiv. Masina in sine este o decapotabila unica, cumodele extinse. Segmentul ingust este notoriu pentru marginilesale inguste si dificultatile de brand.
 
AMENINTARI
 
Rechemarea vehiculelor este mereu o problema existenta pentrufabricantii de autovehicule. In 2005 compania a trebuit sa recheme88000 de automobile utilitare si camionete pick up datorita unor defectiuni la sistemul de suspensie din fata. Toyota nu a furnizatdetalii privind costul acestei operatiuni. Majoritatea vehiculelor afectate au fost vandute in SUA, in timp ce restul au fost vandutein Japonia, Europa si Australia.
 
Ca orice producator de masini, Toyota se confrunta cu rivalitatecompetitiva pe piata automobilistica. Competitia creste aproapezilnic, cu noi competitori venind pe piata din China, Coreea de Sudsi noi fabrici din Europa de Est. Compania este de asemeneaexpusa oricarei modificari a pretului materialelor brute, precumcauciu, otel, combustibil. Economiile cheie din Pacific, SUA si

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->