Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Due Ti

Due Ti

Ratings: (0)|Views: 21,894 |Likes:
Published by BookBox

More info:

Published by: BookBox on Jan 27, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/10/2013

pdf

text

original

 
ПРЕСЕЛНИЧКИ БУКБОКСДУЕТИод јурак ОТ петрофИлина Ј.
Некаде на почетоците на Букбокс објавивмедуетна двајцаавтори – јуракот и Синиша Орешчанин. Хармоничното,двогласно „пеење“ во литературата, исто како и во животот,не се случува така лесно. Треба да ти се погодат партнерот,мелодијата и атмосферските прилики. Јасно да сесигнализираат добронамерноста, довербата и радоста назаедништвото. Да се ужива во убавината на репликата,усогласените движења и премолчената припадност.Нешто да се вложи, само за ќеф.Јурак ја знае вредноста на дуетот, на тој миг на привременоспокојство со друг човек. Пурпурното зајдисонце полекаисчезнува, ноќта се штима во А-мол, а тој почнува да пее.Неочекувано му се придружува уште еден глас. Оној штоне’ прави малку повеќе да го сакаме и нашиот.
 
Наскоро се селиме на нов сајт - Букбокс сака да бидесо другарчињата. Фала на он.нет за довербата и ќефот наизминатите сто и кусур изданија. Се читаме.Музичка илустрација
 
дуети
на Дуги1950 - 2007 јурак ОТ петрофседев во еден од купот барови долж ривиерата, со лошдомашен коњак в рака, обидувајќи се да го ублажам ефектотна километрите наливно пиво и гледав во брановите што сеплискаа од карпите. зад мене имав 8-9 часа пат со воз низгрдата внатрешност на Бугарија. во Бургас зедов такси и седовезов до Созопол.барот имаше две нивоа, набиени во карпите. горе беашанковите, а долу јас, осаменото плато со сепареа иплатната над нив што пукаа под ударите на ветрот. имавчувство дека се наоѓам на едреник што се подготвува дазаплови кон отворено море. лајна, не одев никаде. можев дабидам насукан на секоја од тие карпи. и бев. и имав брановив стомак, само што, тоа немаше никаква врска со ветерот. сенавалив над оградата и повратив.. морска болест, господине?келнерката и нејзината широка насмевка. ја испратив понова пијачка и си отворив кутија Виктори. тоа беаединствените цигари на кои не стоеше една од оние посрани'лајт' етикети. изгледаше дека бугарите имаат нежно грло.ЕУ ги стегаше за јајца, таа провинциска курва што нудиефтина пичка пред катедралите од 16-ти век. Балканите сесофистицираа, или барем изгледаше дека се трудат. заѕвони.. како си?. не е лошо. ти?. слушај, ја средив тезгата. почнуваш утре.. свирка, а? курвичките плаќаат за да ми попушат. добар ебендот?. бендот е о.к. и разгласот. и репертоарот. и курвичките.. но?

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->