Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
14Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Comanda in Sisteme Flexibile de Fabricatie

Comanda in Sisteme Flexibile de Fabricatie

Ratings:

1.0

(1)
|Views: 601|Likes:
Published by bothuman

More info:

Published by: bothuman on Jan 29, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/01/2013

pdf

text

original

 
COMANDA IN SISTEME FLEXIBILEDE FABRICATIE
5
 
1 Caracteristicile sistemelor flexibile de fabricatie
Timpul este una dintre dele mai importante resurse ale economiei. Chiar daca acest lucru nu este confirmat de vreun document, el ramane, de fapt, o resursaascunsa.Cele mai recente descoperiri in domeniile tehnologice acelereazadesfasurarea lucrurilor,conducand spre o economie de timp real, substituindconsumul de timp.In perioada actuala, concurenta impune realizarea de produse noi in timpfoarte scurt micsorand extrem de mult timpul dintre cererea unui produs si livrarealui pe piata.Evolutia rapida a cerintelor societatii, a determinat schimbari majore siin obiectiveleeconomice. Economia de piata, cu rigorile ei, face necesara trecereade la cantitate la calitate,iar accentul trebuie pus pe abordarea domeniilor de varf ale stiintei, pe tehnologia avansata, pe trecerea de la productia folosind statiiindividuale la sisteme de fabricatie.Un sistem de fabricatie poate fi definit ca o colectie de echipamenteintegrate si resurse umane, a caror functie principala este aceea de a crea una saumai multe operatii de prelucrare si/sau asambare, pornind de la un anumit timp side la o anumita cantitate de materii prime. Echipamentele integrate contin masinisi dispozitive de productie, dispozitivede pozitionare si transport si dispozitive decontrol. Resursele umane sunt necesare fie periodic fie pe intreaga durata afunctionarii pentru a asugura rularea acestora in conditii optime.
6
 
Fig 1.1
Pozitia unui sistem de fabricatie intr-un sistem de productie1.1
evolutia sistemelor de fabricatie
Istoria sistemelor de fabricatie este strans legata si dependenta dedezvoltarea societatii omenesti. De la cele mai primitive sisteme pana la fabricilecomplet automatizate de astazi a fost o cale lunga, dezvoltata pas cu pas inintreaga lume. La inceputurile fabricatiei, in perioada maufacturiera dinainteaanilor 1900, operatorul avand o inalta calificare, producea obiecte unicat. Intreagagama a activitatilor de productie proiectare, aprovizionare, fabricare, desfacere,erau realizate de aceeasi persoana, care cunostea toate etapele procesului.Reconditionarea si intretinerea instrumentelor era realizata de catre producator.
7

Activity (14)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Mihaela Gheorghiu liked this
iulius liked this
Arcana Petru liked this
Ionici Andreea liked this
Ionici Andreea liked this
Ionici Andreea liked this
Adrian Tinu liked this
Claudiu Class liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->