Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
GEGURITAN

GEGURITAN

Ratings: (0)|Views: 376 |Likes:
Published by anescoey

More info:

Published by: anescoey on Jan 30, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/08/2013

pdf

text

original

 
Language, Literature and Culture of Java Indonesia
Jumat, 20 Agustus 2010
Antologi Geguritan 
CITA ± CITAKU
 Esok awan wengi aku sinauKanggo nentoake cita-citakuOra ana wektu kanggo nyenengake atiku Nanging semangatku nyagak sinauAku sinau sedina-dinaTansah ngestokake dhawuhe wong tuwaTakdua sak kabehing gadaAku kudu entuk juwaraOooh« gustiParingana rido awak mamiSupaya aku sesok bakti negriMarakabi mring sesameOooh.. abot kaya ngene angele Nanging aku kudu bisa nelakakeKanggo ngimbangi rekasane wong tuwaBapak, Ibu ben lega atinePutrane bisa Kabul gegayuhaneYuli Falianti Fallah
Sedyaku
 Wis, Jeng«Aku sumeleh Nyelehake pangarep-arepkuMarang katresnan lan kawigatenmu sing semuYen nyatane among semeneCuthele lelakonmu Novi Anggraeni
Ndandani kretek 
 
 
D
inaminggu aku sakanca pada saiyeg saeka piraya Nggawa pacul, ekrak lan sapu sadaAnyengkuyung para wargaTuwa enom jaler lan estriKabeh warga padha kerja baktiKretek rusak den dandaniGotongroyong saekta kapti Nur Rahmawati
P
arangtritis
 Sumilir ing bayu prasasat nggawa tentrem ing atineGemricike ombak krasa nggawa senenge alam pikirkuParangtritis«.Ya mung parangtritis papan wisata kang endahIng pinggir laut kidul kang tansah nentremake atikuYa mung parangtritis papan wisata kang ora bisa tak lalekakeRiska Ningrum YKanthi lampah kang linambaran tekad lan ati sumringah mlaku ngener sekolahAku mangkat sekolahLangkah anteb kan ndasari ati mantepTundhane wajib sregepAtine dhemen bangetArep ketemu kanca-kancaKang wus manjing dadi mitra Neng dalan tansah sopanBisa mlaku nggayuh kamulyanAdoh soka laku ngiwaSekolah wakiling simbahKang ora bisa ndongengPitutur kang bisa gawe nora sempelahSukur bage aku keconggahGawe mareme bapak ibuSlametan kakehenpolahIka Mulyana Fatmawati
 
 
Tangis
 YayiEnggal usapan luhmuSing tansah tumetes Nalika jantraning lakumuKudu nglewati dalan tukpilSebabGeguritan alam wis tansah ngelingakekuwajiban uripmuSing kudu tansah kaayahAja kesuwen sedhihMundhak ora prayoga Ngertia sedhih iku sejatine uga rahmatSeptian Febriana
Keriya Slamet Alasku
 (Selamat Jalan)Aku wis kesel, sayahOra duwe dayaSaka pokake wong kang njarah sliramuAwit dheweke Nganggep sliramuKaya tinggalane wong tuwaneLali marang warisan kanggo putra wayaheKaria slametAlasku«Kang dak tresnaniAku wis ora kuwawa ngayomi sliramu Niwayan Ramanandiah
Mamring
 Sepi mamringSepi sumpegPeteng keselAh embuh

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->