Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
9Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Contoh Kertas Kerja Hari Jaya Waris & Majlis Bacaan Yassin 2012

Contoh Kertas Kerja Hari Jaya Waris & Majlis Bacaan Yassin 2012

Ratings:
(0)
|Views: 918|Likes:
Published by Rezx Kdh
semoga ada manfaatnya.
semoga ada manfaatnya.

More info:

Published by: Rezx Kdh on Jan 31, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/12/2015

pdf

text

original

 
KERTAS CADANGAN”HARI JAYA WARIS & MAJLIS BACAAN YASSIN 2012KALI PERTAMA”CADANGAN TARIKH :12 JANUARI 2012 (KHAMIS)CADANGAN TEMPAT :DEWAN SMA PEKAN GURUN
 ANJURAN :
Unit bimbingan dan kaunseling,UNIT KURIKULUMSMA PEKAN GURUN
Dengan kerjasama :
Persatuan ibu bapa dan guru (PIBG) SMAPG
1
 
1.
PENGENALAN
Pencapaian akademik seseorang pelajar adalah kayu ukur bagi menentukankejayaan dirinya pada masa hadapan. Tanpa pendidikan yang baik, seseorangpelajar boleh tergelincir dari mengecapi kejayaan yang baik di masa hadapanseterusnya mampu mengubah nasib ekonomi keluarga yang masih di tahap yangrendah. Justeru, adalah menjadi salah satu program sekolah iaitu menemukan warisdan pihak sekolah di dalam satu program bagi menerapkan usaha yang berterusandan jitu ke arah pencapaian akademik pelajar. Tidak dinafikan, selain usahaberterusan di dalam akademik, ia diperkukuhkan lagi dengan tawakal dan doakepada Ilahi melalui Majlis Bacaan Yassin di awal tahun persekolahan setiap tahun.2.
MATLAMAT
Matlamat program ini adalah untuk memberi ruang dan peluang kepada parawaris untuk melihat dan berbincang mengenai pencapaian akademik anak-anakmereka seterusnya bersama-sama guru berbincang untuk mencari usaha bagimeningkatkan pencapaian akademik pelajar. Selain itu, para waris diberi motivasiuntuk menghadapi hari mendatang dalam usaha berterusan dan berganding bahubersama pihak sekolah agar pencapaian akademik dan sahsiah terpuji anak-anakmereka dapat direalisasikan. Yang terakhir, sebagai hamba Allah, doa dan tawakkalkepada-Nya sentiasa dipanjatkan agar diberi keberkatan serta kekuatan kepadapihak sekolah, khususnya guru-guru serta ibu bapa dalam usaha melakar kejayaandi SMA Pekan Gurun.3.
OBJEKTIF
3.1Memohon keberkatan Allah secara beramai-ramai agar guru-guru, ibu bapa,pelajar dan pentadbiran sekolah dipermudahkan dan diberi kekuatan dalammencapai kejayaan.3.2Waris/ibu bapa, pelajar dan guru-guru diberikan motivasi agar mereka lebihbersemangat untuk mencipta kejayaan.3.3Menetapkan fokus SMAPG yang jelas kepada para waris/ibu bapa dan pelajar.3.4Meningkatkan motivasi diri pelajar dalam menimba ilmu pengetahuan.3.5Ibu bapa/waris, pelajar dan guru-guru dapat berbincang dari hati ke hati demimencapai kejayaan yang diharapkan kepada anak-anak mereka.4.
KUMPULAN SASARAN
I.Semua pelajar tingkatan 2,3, 4 & 5, SMA Pekan Gurun.Senarai nama pelajar (Rujuk Lampiran)II.Waris pelajar tingkatan 2,3, 4 & 5, tahun 2012.5.
BILANGAN PESERTA
280 orang pelajar100 orang waris2
 
6.
TARIKH / MASA / TEMPAT
  Tarikh : 12 Januari 2012 (Khamis)Masa: 9.00 12.00 pagi Tempat : Dewan SMA Pekan Gurun7.
PENGISIAN PROGRAM
i.Suntikan semangat para waris dan pelajar.ii.Bacaan Yassin beramai-ramai.iii.Menandatangani buku rekod pelajar bagi peperiksaan akhir tahun2011.8.
AHLI JAWATANKUASA
(Rujuk Lampiran 1) 9.
TENTATIF PROGRAM
(Rujuk Lampiran 2)10.
KEWANGAN
 10.1
PERBELANJAAN
 1. Minuman pelajar (Air Minuman)RM8 x 15RM 120.002. PenceramahRM 150.00
 JUMLAHRM 270.00
10.2
SUMBER KEWANGAN
1.Sumbangan kewangan sekolahRM 270.00
 JUMLAH RM 270.00
11. PENUTUPDiharapkan program yang dirancang dan akan dilaksanakan ini dapatmemberi input yang berguna dan bermanfaat kepada pelajar-pelajar di SMAPG. Disamping itu, usaha dan kerjasama daripada semua pihak amat diperlukan bagimerealisasikan perjalanan program.
Disediakan oleh , Disemak oleh,Disokong oleh,………………………............…………………....................................................................……………………………
(EN. AHMAD SAYUTI B. IBRAHIM)(TN. HJ. ZULKIPLEE LEBAI BAHAROM)(TN. HJ. HARUN ISMAIL)
GURU BIMBINGAN DAN KAUNSELING, PENOLONG KANAN PENTADBIRAN,PENGETUA,SMA PEKAN GURUNSMA PEKAN GURUN
 
SMA PEKAN GURUN
3

Activity (9)

You've already reviewed this. Edit your review.
SitiNorbaniAbdRahman liked this
shahidanshamsuddin liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
Maisarah Mustaffa liked this
Zaidi Ibrahim liked this
afabianahmad6979 liked this
sryskah13 liked this
Saidatun Atikah Said liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->